3/21/2017

# Ephesus Yayınları # Jennifer McMahon # Kitap Yorumu

29. Oda - Jennifer McMahon

29. Oda

   Kayıp Kızlar Adası kitabını okuduğumda yazarın anlatım gücüne ve kalemine hayran olmuştum. 29. Oda kitabı çıktığı zaman bu kitabı da kesin okumalıyım diye düşündüm ve internetten 29. Oda ile birlikte Jeniffer McMahon'un bir diğer kitabı Söylemeyeceğine Söz Ver kitabını da aldım.

   Öncelikle kitabı ciltli ve uygun fiyata bulduğum için çok sevindim. Kitabın kapağı da içeriği ile tam uyuşmuş diyebilirim . Bu nedenle kapağını da sevdim. Kitap ise rahat, göz yormadan okunuyor.

  Bir canavar olabilirsiniz ve siz bile bunun farkında olmayabilirsiniz. Canavarlar tıpkı insanlar gibi görünür ve insan olduklarını düşünürler. Aslında içlerinde saklı bir canavar vardır. 

    Üç farklı zaman diliminde anlatılıyor olaylar. Farklı karakterlerin çerçevesinde anlatılan olayda her bölümde minik ip uçları ile ilerliyor ve şok bir son ile bitiyor. Hayal gücümüzü son demine kadar çalıştıran ve bizi merakta bırakmaktan zevk alan Jennifer McMahon 'un bu kitabını okumaktan son derece keyif aldım. Akıcı , gizem dolu ve sürükleyici bir kitaptı 29. Oda.

     Vemont'un kırsal kesiminde 28 odalı bir otel vardır: Kule Oteli. Otelin sahibinin eşi için bahçede inşa ettiği kuleden ismini almaktadır. Otelin sahiplerinin iki kızlar vardır. Kızlardan Sylvia 18 yaşında ortadan kaybolur. Rose ise akıl hastanesine girip çıkmaktadır.

  Kim olduğunu ve ne yaptığını biliyorum. Durmak zorundasın . Eğer durmazsan ben seni durdurmak zorunda kalacağım. 

     Rose'un kızı Amy yıllar sonra Kule otelinde eşi ve çocukları ile yaşamaktadır. Bir gece tuhaf bir olay olur otelde. Sabah polis geldiğinde Amy'nin ailesini öldürüp sonra da intihar ettiğini düşünür. Bu katliamdan sadece küçük kızı kurtulmuştur. Amy'nin elinde geçmişten gelen bir resim bulunur ve bu resimde 29. Oda yazmaktadır....

  Kule Otelindeki korkunç cinayatler  ile başlayan kitap bu vahşetin araştırılması ; Rose'un çocukluğu ;  Amy ve arkadaşlarının çocuklukları ve buldukları tuhaf sandık ile ilerler. Sürekli zaman değiştirip anlatılan olayları çok sevmesem de yazarı çok sevdiğim ve konu ilginç geldiği için sıkılmadan hatta kitabı elimden bırakamadan okudum. Gerilim, gizem , fantastik olayları sevenler bu kirtabı da çok seveceklerdir.

 Ölüm gelip kapını çaldığında,

onun soğuk yüzünü daha önceden 

görmüş olduğunu düşüneceksin.

O, merdivenlerinden yukarı tırmanırken,

onu en korkunç kabuslarından hatırlayacaksın.

Ve o sana ayna tuttuğunda ,göreceksin, 

O sensin ve sen O'sun.... 

   29. Oda ile ilgili çeşitli senaryolar üretsem de hiçbirisi tutmadı. Sonuna doğru bazı olayları tahmin ettim ,  beni son dakikaya kadar merakta bırakması , konunun tahmin edilemez olması ve karanlık sırlar okumayı daha da ilginç hale getirdi. Kalemine sağlık Jennifer McMahon. Diğer kitabını da zevkle okuyacağım.....


29. Oda

Kitabın Adı :29. Oda
Yazar :Jennifer McMahon
Yayınevi : Ephesus Yayınları
Orjinal adı : The Night Sister
Çevirmen :Elif Bulanalp
Sayfa Sayısı :448


Bir zamanlar kırsal Vermont bölgesinin cazibe merkezlerinden biri olan, şimdinin harap Kule Oteli, sadece Amy, Piper ve Piper'ın küçük kız kardeşi Margot'nun anılarında o eski ihtişamlı hâliyle yaşıyordu. Otelin geçmişine ait karanlık, korkunç bir sır dostluklarını bir daha asla düzelmeyecek şekilde bozana dek üç kız çocukluklarının en güzel günlerini o otelde oynayarak geçirmişlerdi.

Şimdi birer yetişkin olan Piper ve Margot, hayatları boyunca, o yaz keşfettikleri dehşet verici sırrı geçmişe gömmeye çabaladılar. Ama bir gece yarısı Margot'nun, Piper'ı arayarak ona tüyler ürpertici bir vahşeti bildirdiği telefon konuşması, bu konudaki kararlılıklarını ve hayatlarını sonsuza dek değiştirecekti.




Jennifer McMahon Kimdir ?

Jennifer McMahon
 1968 yılında Hartford, Connecticut, ABD'de dünyaya gelmiştir. İlk kısa öyküsünü üçüncü sınıfta yazan yazar 1991 yılında Goddard College'da lisans eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra Vermont College'daki Yazı Programı Yüksek Lisansında bir yıl şiir okumuştur.Bir şiir,bir romana dönüşen karasızlığı ile kendine biraz zaman ayırmaya karar vermiştir. Jennifer McMahon, evsiz barınak personeli, yetişkinler ve akıl hastalığı olan çocuklar için danışman olarak çalışmış, 2000 yılında tam zamanlı çalışmak için işinden ayrılmıştır.Halen Vermont'taki Montpelier'deki evinde yaşamaktadır.

Jennifer McMahon'ın Okuduğum Diğer Kitapları :

Kayıp Kızlar Adası 

Söylemeyeceğine Söz  Ver

Neptün Cinayetleri

Şeytanın Eli

Eva'nın Çığlığı 




                                                     

1 yorum:

  1. okumalıyım dediğim yazarlardan biri kayıp kızlar adası listemde bunu da ekledim şimdiş

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.