5/24/2017

# Ekin Köker # Kalipra Günceleri – Uyanış # Kitap Tanıtımı # Yitik Ülke Yayınları

Kalipra Günceleri – Uyanış || Ekin Köker || Kitap Tanıtımı


Ekin Köker’in ilk kitabı “Kalipra Günceleri – Uyanış” yayımlandı.

Ekin Köker’in ilk eseri “Kalipra Günceleri – UyanışYitik Ülke Yayınları’nca yayımlandı. Köker macera dolu ilk kitabında genç okurları gizemli bir yolculuğa davet ediyor. Ekin Köker; 19 Aralık 1978’de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. Öğrencilik yıllarında Dokuz Eylül İşletme Fakültesi personeline sahne eğitimi vererek Moliere’in Kibarlık Budalası oyununu uyarladı ve Ne Oldum Delisi olarak sahneledi. Şehir Tiyatrosu’nda stajını yaparak Uçurtmanın Kuyruğu adlı oyunda dramaturg olarak çalıştı. Daha sonra İsveç’te çocuklara Türkçe öğretmenliği yaptı. Bu süreçte, yaratıcı drama yoluyla çocuklarda Türkçe dil yetkinliğinin kalıcı olmasını sağlayan çalışmalar yaptı. Çeşitli dergi ve gazetelerde köşe yazarlığı ve haber editörü olarak çalışmaları bulunan Ekin Köker, Yazı Evi’nde “Yazıya Giriş ve Çocuk Kitabı Yazma Atölyesi”nde eğitim veriyor ve aynı zamanda yazar koçluğu yapıyor.

Kalipra Günceleri’nin kapak arkasında yazar, okura şöyle sesleniyor: Sevgili Okuyucum, Bu kitap şimdi elindeyse, Kalipra’nın gizemli dünyasına çok yaklaşmışsın demektir. Kitabın içinde Manca adlı küçük bir kız var. Oldukça özel yeteneklere sahip olan Manca, seni Kalipra’nın gizemli dünyasına davet ediyor. Orada umut varsa bizim dünyamızda da var, orada iyilik olursa bizim dünyamızda da olur. Umut ve iyilik bir gezegeni kurtarabilir mi? “Evet” dediğini duyar gibiyim. Şimdi derin bir nefes al ve kendine güvenmeyi seç. Kitabı okurken ihtiyacın olan iki şey var; biri kendin olmak diğeri de sezgilerine güvenmek. Manca’ya Kalipra’daki yolculuğunda eşlik ederken gezegenin kalbine doğru, gizemli bir yolculuğa çıkacaksın. Dört arkadaş edinecek ve onların macerasına ortaklık edeceksin. Elinde tuttuğun kitabın içinde bir sürü sır saklı. Manca ve arkadaşları sırları çözerken, gezegenin de çocuklara nasıl yardım ettiğine şahitlik edeceksin. Çünkü bir gezegeni sadece çocuk saflığı kurtarabilir. Ve unutma, bir çocuk yeteri kadar sevilmezse, gezegen bunu mutlaka hisseder.

Kalipra Günceleri – Uyanış, Ekin Köker, Yitik Ülke Yayınları, Mayıs 2017, 64 sf, 12 TL




                                                            Kozmokitap

1 yorum:

  1. Sevimli bir kitaba benziyor.Umut ve iyilik.Bu iki güzellik varsa kitap da güzeldir diye düşünüyorum.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.