6/13/2017

# Aslı E. Perker # Bana Yardım Et # Everest Yayınları # Kitap Yorumu

Bana Yardım Et - Aslı E. Perker || Kitap Yorumu

kozmokitap


"Galiba yazdıklarını okurlar ne kadar iyi ' tabir edebilirlerse 'o da o kadar iyi yazar olur. Çünkü hayat ancak gerçekliği kadar absürt, absürdlüğü kadar da gerçektir. "


Merhaba.))  Sufle kitabı ile çok sevdiğim yazar Aslı Perker 'in adını görünce kitapta konusuna hiç bakmadan aldım. Kitabın baş karakteri de yazar gibi Aslı adını taşıyor ve o da bir yazar ;)

kozmokitap

   Aslı anneannesi öldükten sonra uykusuzluk sorununa yakalanır ve yazar tıkanması ile de tanışır bu evrede. Anne ve babası doktor olmasına rağmen bu sorunu bir türlü geçiremezler . Yazarlık programı için Avusturya 'ya giden Aslı burada farklı bir ortamın içinde bulur kendisini.

    Onun hastalıklı olduğunu düşünen programdaki yazarlar, anneannesi olduğunu düşündüğü kaldığı evdeki kedi, bir türlü ölmediğini söyleyen ve 130 yaşında olduğunu tahmin ettiği yaşlı kadın... Bir de aşık olduğunu düşündüğü Hakan var tabii. .. Aslı kafayı mı yiyor yoksa etrafında olanlar gerçek mi? ? ? Yazar tıkanmasını aşabilecek mi? ? ? Aslı'nın sırrı ne ??? Bu sorular kitabın sonlarına doğru aydınlanıyor.

kozmokitap

" Kedinin anneanneniz olduğunu düşündüğünüzü söylerken sizi deli zannedeceğimi mi sanıyorsunuz ?"
   Aslı başını sallıyor.
"Ah Aslı, ben , aşka ölmediğini söyleyen kadınım. Ben mi sizi deli zannedeceğim. Gerçekten alemsiniz. "


    Durgun ilerleyen bir kitap Bana Yardım Et. Hareket ve sürükleyicilik bekleyenler kitabı okurken sıkılabilirler. Bana ise bu durgunluk iyi geldi :))


kozmokitap

Kitabın Adı :Bana Yardım Et
Yazar :Aslı E. Perker
Yayınevi : Everest Yayınları
Sayfa Sayısı :246


Çektiği uykusuzluğu mor göz altlarıyla ele veren ama taşıdığı büyük sırrı asla açık etmeyen Aslı. Kedi sevmeyen bir yazar. Hayatındaki en önemli kişiyi, anneannesini yakın zamanda kaybetmiş. Şu sıralar neredeyse görünmez olmayı diliyor. Ancak uluslararası bir yazar programına kabul edilmesiyle kendisini Avusturya'da buluyor. Vampir olduğundan kuşkulandığı, yaptığı tüm hesaplarda yaşı 130 çıkan bir hanımefendiyle tanışıyor. Bu yaşlı hanım ölümsüz mü; kaldığı evdeki kedi, anneannesinin reenkarne olmuş hali mi; bir insan kaç kez katil olabilir; peki şimdi hiç aşkın sırası mı?!

"Anneannem öldüğünden beri bir türlü onun gittiğine inanamadım. Bazen sanki hemen yanımdaymış gibi hissediyorum. Kokusunu duyuyorum. Ölene kadar aynı kokuyu kullandı. Eczaneden aldığı kolonyanın o sabun kokusu. Burada bile aynı kokuyu aldığım oluyor. Özellikle de kedi yanıma geldiğinde. Hep yazdıklarımı sesli okurken yanıma geliyor. Yani..."

"Anneanneniz gibi."

"Evet."

Bunu söylerken öyle utanıyor ki. Ama söyledi işte.

"Kedinin anneanneniz olduğunu düşündüğünüzü söylerken sizi deli zannedeceğimi mi sanıyorsunuz?"

Aslı başını sallıyor.

"Ah Aslı, ben, ölemediğini söyleyen bir kadınım. Ben mi sizi deli zannedeceğim? Gerçekten âlemsiniz."


                                                            Kozmokitap

4 yorum:

  1. Yazar adaşımmış :)) İkinci adım da Aslı benim :))

    YanıtlaSil
  2. Konusu ilginç ve çekiciymiş bitanem :) Ben ilk cümleden çok etkilendim :) Harika bir yorum olmuş, emeğine sağlık bitanem :))

    YanıtlaSil
  3. Ölemediğini söyleyen kadın mutlu mu pişman mı bilemedim.. :)

    YanıtlaSil
  4. Konusu güzelmiş alınacaklar listeme yazıyorum :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.