3/24/2018

# Ayzıt Yayınları # Gülbahar Kurtoğlu # Kitap Yorumu # Reh-Güzar

Reh-Güzar || Gülbahar Kurtoğlu || Kitap Yorumu

Reh-Güzar - Gülbahar Kurtoğlu


   Sizce tesadüf diye bir şey var mıdır?

    Bu hayatta başımıza gelen iyi ya da kötü her şeyin bir sebebi ,bize anlatmak istediği bir şeyler vardır. Umulur ki bunu fark edebilelim, olayların arkasını görebilelim ya da yaşadıklarımızdan bir ders çıkarabilelim.

   Reh-güzar , Farsça gönül yolu demekmiş. Kitabın adının manasını öğrendikten sonra içeriğini tam olarak yansıttığını düşündüm.

   Reh-güzar bir çok konuyu ve karakteri içerisinde barındırıyor. Kitabı okurken farklı bir hastalığı öğreniyor, tasavvuf aleminde yolculuğa çıkıyor, engellere rağmen yılmayan insanlarla tanışıyor ve en önemlisi hayata bakışları ile nasıl fark yarattıklarını okuyoruz.

   Bir roman olarak okuyucuyu doyururken aynı zamanda bilgilendiriyor ve gerek yapılan alıntılar gerekse konunun gidişatı ile ruha da hitap edip manevi olarak da doyuruyor.


  Reh-Güzar


    Konudan da kısaca bahsetmek istiyorum. Sibel Alice Harikalar Diyarında sendromu denilen bir hastalıktan muzdarip. Babası ise hayatta her şeyi bir kenara bırakıp onunla ilgilenmeye başlamış. Sibel'im yolu bir gün Onur ile kesişir. Onur bir kaza sonucu yürüyememektedir . İki iyi arkadaş olur gençler. Hayatlarına doktor Asu'nun da dahil olması ile umulmadık bir yöne doğru kaymaya başlar hayatları. Bu durumda gizemli mavi gözlü adamın da payı vardır....

   Uzun uzun açıklamak istemiyorum konuyu çünkü okumak isteyenleri bekleyen sürprizler bozulmasın, herkes benim gibi büyük bir merak ve duygu yoğunluğu ile okusun ; )

Gülbahar Kurtoğlu'nun okuduğum ilk kitabı Fısılda idi . O da konu olarak oldukça farklı ve güzeldi.  ( Fısılda yorumumu okumak için buraya tıklayınız )   Yazarın okuduğum ikinci kitabı olan Reh-güzar da çok sevdiklerim arasına girdi. Yazar farklı konuları anlatmada ve onları mitoloji, felsefe ,tasavvuf konuları ile zenginleştirmede oldukça başarılı. Kitap herkese tavsiyemdir .

  Kitaptan alıntılar :

" Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek, beyhude bir çabadan ibarettir. Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün. Gerisi zaten kendiliğinden gelir. "

"Yolun nereye varacağını düşünme, sen ilk adımı at. "

" Yalanım; yaşamak zorunda olduğum gerçeğimmiş meğer. Ya da yaşadığım gerçeklik , hayatımın yalanıymış. "

" Başkalarından saygı, ilgi ya da sevgi bekliyorsan , önce sırasıyla kendine borçlusun bunları. Kendini sevmeyen birinin sevilmesi mümkün değildir. Sen kendini sevdiğin halde dünya sana diken yolladı mı, sevin . Yakında gül yollayacak demektir. "






Reh-Güzar || Gülbahar Kurtoğlu
Kitabın Adı :Reh-Güzar
Yazar :Gülbahar Kurtoğlu
Yayınevi :Ayzıt Yayınları
Sayfa Sayısı :270



   Gerçek bir masal kahramanı da olabilirim, gerçekliğini yaşadığını sandığım, dokunulan, hisseden ve hissedilen bir karakter de! Artık değişmek hiç önemli değil... İnandığın yalanların gerçekliğini yaşamak mı; yolun neresinde olduğunun önemine aldırmadan, kaybetmek pahasına, yalanları görüp, gördüğün bu yalanların karşısında her şeye baştan başlamak mı? Bazı kurallarımı silip silip bir daha yazacağım. Mutluluğum için ihtiyacım olan tek şey; kendimim! Sen de varsın bu dünyada... Peki, var mıyız? ‘Gerçek’ nerede biter? Hayatının ne kadarı yalan olsa katlanabilirsin? Yazmam gereken kurallarım değil sadece! Alın yazısı da yazılır mı yeniden?
                       
                                  Gülbahar KURTOĞLU

                                                            Kozmokitap

4 yorum:

  1. " Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek, beyhude bir çabadan ibarettir. Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün. Gerisi zaten kendiliğinden gelir. " çok çok beğendim. ne güzel söylenmiş.

    YanıtlaSil
  2. Daha açıklamayı okumadan kitap adı çok ilgimi çekmişti.Anlamı çok güzelmiş.Bir de Alice Harikalar Diyarında sendromunu ilk kez duydum sayende ve hemen araştırmasını da yapıp öğrendim..

    YanıtlaSil
  3. Gönül yolu ne güzel bir isimmis canim 😍

    YanıtlaSil
  4. Bu yazina ugramisim yinecokudum 😂😂😂

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.