11/05/2018

# Bülbülü Öldürmek # diğer # Harper Lee # Kitap Tanıtımı

Bülbülü Öldürmek ABD'nın en sevilen romanı seçildi!

Bülbülü Öldürmek


    1961 Pulitzer ödülü , 1962 Altın Küre ve 3 oscar ödülü alan Bülbülü Öldürmek, Harper Lee'nin ilk romanı. Bülbülü Öldürmek için 20 yüzyılın romanı olarak bahsediliyordu ve bu roman dilimize Sel Yayıncılık tarafından kazandırıldı . Bülbülü Öldürmek ve yazarın elli beş yıl  aradan sonra çıkardığı ikinci romanı Tespih Ağacının Gölgesinde 'yi severek okumuştum. .   (Bülbülü Öldürmek yorumum için →  burayı ←  , Tespih Ağacının Gölgesinde yorumum için ise →  burayı ←  tıklayabilirsiniz. )


   Kamusal Yayın Hizmeti televizyon ağının (PBS) düzenlediği ve milyonlarca okurun katıldığı oylamanın sonuçlarına göre, Bülbülü Öldürmek ABD’nin en sevilen romanı seçildi.


Ülke çapında 4.2 milyon okurun katıldığı ve altı ay süren anket sonucunda, Harper Lee’nin klasik romanı Bülbülü Öldürmek, final oylamasına aday gösterilen 100 kitap arasından ABD okurlarının en sevdiği kurgu eser olarak seçildi. 100 kitaplık oylama listesinde George Orwell, Mark Twain, John Steinbeck, Jane Austen ve Charlotte Brontë gibi isimlerin eserleri de yer alıyordu.


Harper Collins yayın grubundan Amy Baker, haberi heyecanla karşıladıklarını belirtti: “Bülbülü Öldürmek’in Amerika’nın en sevilen romanı olarak seçilmesi, bu kitabın Amerikan edebiyatının en değerli klasiklerinden biri olma vasfını daha da güçlendirdiğine inanıyoruz.” 1961’de Pulitzer Ödülü’ne de layık görülen Bülbülü Öldürmek kırktan fazla dile çevrildi ve dünya çapında 40 milyon kopyadan fazla satıldı. Çağdaş dünya klasiklerinin en önemlilerinden biri olan bu roman, korkunç önyargılarla ve ırkçılıkla zehirlenmiş Güney’de büyüyen bir çocuğun olağanüstü, dramatik ve sürükleyici hikâyesine odaklanıyor; vahşi adaletsizleri ve büyüleyici bir dünyayı, genç bir kızın gözünden inceliyor.




                                                            Kozmokitap

4 yorum:

  1. Uzun zaman önce okumus ve cok etkilenmistim. En sevilen kitap secilmesine sasirmadim 😊

    YanıtlaSil
  2. 20 yüzyılın romanı..Oldukça merak uyandırıcı..Yorumlarına bir bakayım hemen :)

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim klasiklerden biri.Irkçılığa karşı, bir küçük kızın gözünden naif bir başkaldırı.Özellikle de bu günkü Amerika'da en sevilen roman seçilmesi anlamlı olmuş :))

    YanıtlaSil
  4. ingilterede de charles dickens, iki şehrin hikayesi. ve dünya genelinde en çok satılan kitaplarda 1. don kişot, 2. iki şehrin hikayesi 3. bülbülü öldürmek imişşşşş :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.