11/15/2018

# Kitap Yorumu # Sel Yayınları # Tanrı Çocuğu Korusun # Toni Morrison

Tanrı Çocuğu Korusun - Toni Morrison || Kitap Yorumu

Tanrı Çocuğu Korusun


    "Bir çocuğa ne yaptığınız önemlidir. Üstelik çocuklar yaptıklarınızı asla unutmayabilir." 

    Afro-Amerikan edebiyatının başarılı ve ödüllü yazarıdır Toni Morrison . Siyah ırkın yaşadıkları, çektikleri ve hissettikleri üzerinedir romanları. Sevilen kitabı ile tanıştım yazarın kalemiyle.  Tanrı Çocuğu Korusun da yazarın okuduğum ikinci kitabı. Kitaba başlamamla birlikte bitirmem uzun sürmedi. Taşkın sular misali engel tanımazcasına aktı gitti kitap .

   Sweetness genlerinin küçük bir bölümünde zenci geni taşıyan beyaz bir kadın. Tüm ailesi de beyaz. Fakat yeni doğan bebeği gecenin en karanlık hali gibi simsiyah... İşte bu gece karası bebeğin doğumu ile başlıyor kitap. Babası bebeği görünce evi terk ediyor. Annenin sevgi ve şefkatini görmeden büyüyor Bride. Başarılı, ışıldayan bir genç bayan oluyor büyüyünce fakat o sevgi eksikliği hiç gitmiyor...

 Kendi bakış açısıyla doğruyu yaptığını düşünen bir anne, anneden biraz olsun ilgi görmek için yapmayacağı şey olmayan bir çocuk, çocuk istismarı, geçmişin yaralarının geleceği nasıl etkilediğini anlatan bir kitap Tanrı Çocuğu Korusun. Son olarak da diyorum ki evet, Tanrı Çocuğu iki ayaklı , kuzu postuna bürünmüş kurtlardan, insan kılığına girmiş canavarlardan korusun.

 " Bir çocuk. Yeni bir hayat. Kötülüklerden, hastalıklardan uzak, kaçırılmayan, dayak yemeyen, tecavüze uğramayan, ırkçılıktan aşağılanmaktan korunan, incitilmeyen, kendinden nefret etmeye itilmeyen, terk edilmeyen bir çocuk. İyilikle. Öfkesiz. "




Tanrı Çocuğu Korusun
Kitabın Adı :Tanrı Çocuğu Korusun
Yazar :Toni Morrison
Yayınevi :Sel Yayınları
Orjinal adı :God Help The Child
Çevirmen : Elif  Ersavcı
Sayfa Sayısı :176


Afro-Amerikan edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle defalarca ödüllendirilmiş Toni Morrison, son kitabı Tanrı Çocuğu Korusun'da eritme potası ve çok kültürlülük gibi asimilasyon politikalarıyla Amerikanlaştırılmış yeni siyahi kuşağın psikolojisini irdeliyor. İnsanın hikâyesine çocukluğun ne şekilde yön verdiğini ve travmaların bazen onulmaz yaralara dönüşürken, bazen de kişi için nasıl sıçrama tahtası olabildiğini mercek altına alıyor. Başarılı, özgüvenli ve yalnızca beyaz giyinerek teninin rengini özellikle öne çıkaran siyahi genç bir kadının yaşadığı ayrılık, geçmişindeki sevgiden yoksunluk ve kalp kırıklığıyla yüzleşmesine neden olurken, bir varoluş buhranına kapılarak aşkın peşinde gerçek benliğinin izini sürmesine yol açıyor.

Sevilen, En Mavi Göz ve Merhamet gibi etkileyici romanların yazarı Toni Morrison'dan, çocukluktan yetişkinliğe giden yolda sevgi, aile, başarı, arkadaşlık ve güven gibi hatırı sayılır konuları ele alan incelikli bir anlatı... "Bir çocuğa ne yaptığınız önemlidir."


                                                            Kozmokitap

6 yorum:

  1. Etkileyici bir kitaba benziyor. Listeme alayım. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Ilk cümleler cok etkileyici. Gercekten de cocuklar özellikle kötülükleri zor unutur 😊

    YanıtlaSil
  3. toni morrison evet okudum bir iki tane. gerçekten de zirvelerden :)

    YanıtlaSil
  4. Yazarın En Mavi Göz adlı kitabı var elimde. Muhtemelen bunu okurum. Tanıtımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. İsmi bile insanın içini burkuyor. Aminnn diyorum canım ..

    YanıtlaSil
  6. Etkileyici bir konusu var. Tanıtım yazısında bile kitap içine aldı beni. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.