11/03/2018

# Alanna Knight # Bilge Kültür Sanat # Hayalet İzler # Kitap Yorumu

Hayalet İzler - Alanna Knight || Kitap Yorumu


Hayalet İzler

    İngiltere'nin en popüler yazarlarından birisidir Alanna Knight . The Times'in " Suçun 100 Ustası " ndan birisi olarak nitelendirilmiştir yazar. Suç yazarı olan Alanna Knight 'ın önde gelen üç serisi :  Viktorya dönemi dedektif müfettişi  Jeremy Faro , Dedektif Faro'nun kızı bayan dedektif Rose McQuinn ve zaman gezgini Tam Eildor serisi. Altmıştan fazla yayımlanmış eseri vardır yazarın.

  Kitapyurdunda yayınevinin kitapları %60 a varan indirimle satılırken Alanna Knight kitapları ilgimi çekti. Yazarı daha önce okumamıştım . Kitapların arka kapak yazıları ilgimi çekince almaya karar verdim. Kitaplar elime ulaştığında şok olduğumu belirtmeliyim. Kitaplar küçük boydu. Kİtabı satın alırken cep boy diye bir ibare görmediğim için sipariş vermiştim. Belli bir yaştan sonra cep boy kitaplar gözlerimi rahatsız etmeye başladı. Neyse ki büyük punto ile yazıldığı için okurken rahatsız olmadım. Kitaplar bu boy basılmış olduğu için sanırım cep boy diye bir ibare bulunmuyor. Siz siz olun kitap satın alırken Boyut bölümüne dikkat etmeyi unutmayın.

Çevirilmiş üç kitabını da aldım yazarın . Kitapların bir seriye ait olduğunu bilmiyordum açıkcası. Bağımsız olarak da okunabildiği için okurken rahatsız olmadım. Fakat ülkemizde çevirilip yayımlanırken neden bir seri tamamen değil de aradan birkaç kitap çevirilip bırakılır?? Bu konuyu anlayabilmiş değilim.




 Hayalet İzler Rose McQuinn serisinin dördüncü kitabı. Elimdeki yazara ait diğer kitaplar olan Tehlikeli İlişkiler Rose McQuinn serisinin ikinci kitabı , Stuart Safiri ise Tam Eildor serisinin dördüncü kitabı imiş.

  Hollywood filmleri ile aşırı gerilim, vurdulu kırdılı filmlere alıştırıldık. Bu filmlerden sonra diğer kültürlerin filmlerini seyrettiğimiz zaman daha yavaş bir tempoda  ilerlediğini görürüz. Kitaplarda da aynı şekilde... Amerika romanları okusam da Avrupa ve Asya kitaplarını daha çok seviyorum. Bir sakinlik ve dinginlik oluyor. Polisiye dizilerde de İngiltere yapıı olanlarda yavaş bir tempoda çok kan akmadan ve vahşet olmadan ilerleyen dingin diziler oluyor. Bu kitap yani Hayalet İzler de aynı şekilde. Yavaş ve sakin bir tempoda ilerliyor. Okurken yormuyor , kitaptaki bu sakinlik beni dinlendirdi açokcası. Bazı kitapları okurken başağrısı çekiyorum. Kafamda sanki bir dolgunluk hissi oluşuyor. Bu kitabın beni dinlendirdiğini söyleyebilirim.

                "Cinayetin sebebi olması gerekir. Sebebini bulusan yolu yarılamışsın demektir ."

 19. yy da Edinburg'da geçiyor kitap. İlk eşi Danny McQuinn kaybolmasından sonra öldü kabul edilmiştir , bu olaydan sonra bir şekilde tekrar hayata tutulan Rose McQuin " gizem garantili kadın dedektif " olarak çalışmaktadır. Dedektif Jack ile tanışıp beraber yaşamaya ve sonunda da evlenmeye karar vermişlerdir. Düğün tarihi yaklaşırken ilk eşi Danny , Rose'un aklına daha sık gelmeye başlar. Jack'in yaşadığı bölgedeki bir manastırda büyümüştür Danny. Rose hem düğün hem de Jack 'in ailesini ziyeret için Edinburgh'a gider. Orada öğrendikleri kafasının daha fazla karışmasına sebep olur. Bu olayların üzerine işlenen cinayet işlenince yRose kendisini olayların ortasında bulacaktır.


  Dönem İngilteresi'nde kadınlara bakış açısını ele alırken yazar , bu kalıplara sığmayan Rose karakteri ile kadınların neler başarabileceğini de gözler önüne seriyor. Sonuç itiberi ile beni şaşırtmasa da kitap yazarın tarzını ve o sakin atmosferi sevdim.




Hayalet İzler - Alanna Knight Kitabın Adı :Hayalet İzler
Yazar : Alanna Knight
Yayınevi : Bilgi Kültür Sanat
Orjinal adı :Ghost Walk
Çevirmen : Öznur Basat
Sayfa Sayısı : 300


İskoçyanın en meşhur dedektiflerinden Başmüfettiş Jeremy Faronun kızı Rose McQuinn çocukluk aşkı Danny McQuinnin peşinden Amerikaya gidip onunla evlenir. Birlikte geçirdikleri on yılın ardından Dedektif Danny McQuinn bir daha dönmemek üzere ortadan kaybolur. Rose, kocasının öldüğünden emin olmasa da güvenliği için İskoçyaya dönüp kendine yeni bir hayat kurmaya karar verir.

Haziran 1897. Edinburgh, İskoçya. Kraliçenin tahta çıkışının altmışıncı yıldönümünün heyecanı tüm ülkeyi sarmıştır. Polis, kraliçeye yönelik olası bir suikast girişimine karşı geniş güvenlik önlemleri almaktadır. Bugün aynı zamanda Gizlilik Garantili Bayan Dedektif Rose McQuinnin düğün günü olacaktır. Roseun yaşadığı trajik olayların üzerinden üç sene geçmiştir ve Rose şimdi kendisi gibi bir dedektif olan Jack Macmerry ile evlenmek üzeredir. Ne var ki eski kocasıyla ilgili korkunç bir şüphe bu yeni hayatının üzerine kara bir bulut gibi çökecektir: Öldü zannedip ardında bıraktığı büyük aşkı yoksa yaşıyor mudur? Peş peşe gelen iki ölüm onu büsbütün bu şüphenin esiri yapacaktır. ...


                                                            Kozmokitap

5 yorum:

  1. Polisiye gerilim kitaplarını pek severim. :)
    Ben de beklerim bloga, sevgiler! :)

    YanıtlaSil
  2. En çok kitabın sizi dinlendirmesi dikkatimi çekti. Ben de okurken dinlenmek istiyorum. Listeme ekledim seriyi.

    YanıtlaSil
  3. hımm ingiliz polisiye cinayet hımm okunur eveet :)

    YanıtlaSil
  4. Cep boy olmasaydı ilgimi çekebilirdi ama ben zaten görmüyorum. Hepten kör olurum cep boy okursam :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.