2/25/2019

# Kitap Yorumu # Pegasus Yayınları # Sebastian Fitzek

Kıymık - Sebastian Fitzek || Kitap Yorumu

Kıymık - Sebastian Fitzek


"Çünkü mutluluk hissi ne olursa olsun tekrar üretilebilir bir his değildir. "

   Psikolojik gerilim kitapları arasında açık ara fark attığı söylenen ve her okuyanın kitaplarını büyük bir övgü ile bahsettiği Alman yazar Sebastian Fitzek ile tanışma kitabım oldu Kıymık. Kitabın adını okuyunca hakkında araştırma yapmadan aklıma nedense uzun tırnakları olan psikopat bir katil geldi:)) Neden böyle bir izlenime kapıldım bilmiyorum ancak gözümde canlanan görüntü buydu :D Kitabı okuyunca alakası dahi olmadığını fark ettim.

  Marc Lucas otuz iki yaşında , hukuk fakültesini bitirmiş ve sosyal yönden mağdur olmuş çocuk ve gençler için sosyal sokak görevlisi olarak çalışmaktadır. Marc bir trafik kazası geçirmiş ve bu kaza sonucunda karısı ve doğmamış bebeğini kaybetmiştir.

"Kazalar, aşk acıları, trajediler; bize acı veren bütün her şeyi sonsuza dek unutabilmek nasıl olurdu?"

Kıymık
Bu olaydan sonra hayata tutunmakta zorlanan Marc bir merkezin reklamını görür dergide. Acı veren olayları unutturmayı vaat ediyordur bu merkez. Seçici bir amnezi durumu , sadece istenmeyen , acı veren olayların unutturulması sağlanıyordur bu merkezde. Marc buraya başvurur fakat tam olarak deneysel olan bu uygulamaya katılmaz. Bu merkezden çıktıktan sonra da hayatı altüst olmaya başlar. Ölmüş karısını görür, kendi telefonunu aradığında Marc Lucas olduğunu iddia eden birisi telefona bakar ve elindeki anahtar evinin kapısını açmaz .... gibi. Kafası karmakarışık hale gelir Marc'ın . Bu olanların anlamı nedir? Hafızasını mı kaybetmiştir yoksa aklını mı?????

"Gerçekten aklımı yitirip yitirmediğimi kontrol edeceğim. Ve bunun için yardıma ihtiyacım var."

 Marc ile birlikte adım adım olanları okurken bir taraftan da yan karakterleri ve yaşananları okuyoruz. Okuduğum kitapların çoğunda konunun gidişatını ve sonunu nokta atışı tahmin edebilmeme rağmen bu kitapta tahminlerim doğru çıkması. Yazar beni şaşırtmayı ve kalemine hayran bırakmayı başardı.

Kıymık - Sebastian Fitzek


Kitabın başında kısa olarak yazılan giriş bölümü kitabın sonunda ayrıntılı anlatılarak kitap boyunca anlatılan olaylar bir anlam kazanıyor.

"Eğer geleceği görebilseydik yaşam yolunda yürümeye devam edebilir miydik?"

 Kitabın konusu ve yazarın anlatım tarzını çok beğenmiş olsam da puanı kırmama sebep olan bir cümle vardı kitapta . Bu cümleyi yorumsuz olarak sizlerle paylaşıyorum :

 " Örneğin Soldin'deki kenar mahalle , büyümüş olduğu çevre , Galatasaray , memleketleri Türkiye'de gol attığı zaman balkondan kalaşnikofuyla havaya ateş eden komşuların olduğu yer. "

  Yazarın elimde okunmayı bekleyen diğer kitapları da var. Umarım onlar da sürükleyicidir ve puan kırmama sebep olan cümlelere yer vermemiştir.




Kıymık - Sebastian Fitzek

Kitabın Adı :Kıymık
Yazar :Sebastian Fitzek
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Orjinal adı :Splitter
Çevirmen :Firuzan Gürbüz
Sayfa Sayısı :352


Marc Lucas hayatında yaşayabileceği en kötü şeyi yaşar: Kendisinin sebep olduğu bir trafik kazasında karısını ve doğmamış çocuğunu kaybeder. Kazada yaralandığı zaman ensesine batan kıymığı her an hissediyor, ama gerçek yaraları daha derinde. Hayatı her geçen gün daha katlanılmaz hâle gelirken bir ilanla karşılaşır. Yeni bir deney için bir Psikiyatri Kliniği travma geçirmiş gönüllüler aramaktadır.

Korkunç anıların pençesinde kıvranmadığınız bir hayat düşünün. Marc Lucas, bunun son şansı olduğunu anlar; artık karısını ve bebeğini unutması gerekiyor. Sonsuza dek. Ancak gerçek dehşet geçmişinde değil, geleceğinde yatmakta. Hastanedeki ilk testleri yaptırıp evine döndüğünde dünya artık onu unutmuş gibidir. Anahtarları kapıyı açmaz, kapısının üzerinde yabancı bir isim vardır ve kapı açıldığı zaman korkunç bir kâbusa uyanacaktır.


"Fitzek akıcı, yürek burucu ve derin bir üslupla yazıyor. Kitaplarının etkisinden son sayfayı bitirdikten çok sonra bile kurtulamıyorsunuz." -John Katzenbach




Sebastian Fitzek :




1971 doğumlu Alman gazeteci ve yazarın tam adı Sebastian Fitzek David'dir. Fitzek'in kitapları 24 dile çevrildi ve dünyada 8 milyondan fazla sattı . Almanya'nın en başarılı gerilim yazarlarından biridir.







Yazarın okuduğum kitapları :

*Terapi 

*Göz Koleksiyoncusu 

*Göz Koleksiyoncusu

* Uyurgezer



                                                     

5 yorum:

  1. Sonunda öğrendim senden kırık not alan cümleyi :)))))

    YanıtlaSil
  2. Bu tarz kitapları seviyorum. Hem gerilim, heyecan hemde belki sadece bende oluyordur ama bu tarz romanlar okuduğumda daha hızlı okumaya başlıyorum :)...Paylaşımınız için teşekkür ederim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  3. Bende bu yazarın Terapi isimli kitabını okudum ve bayıldım.Şimdi yolcu 23'ü okuyorum.Siz diğer bütün kitapları bitirdiniz mi? Şiddetle tavsiye edecekleriniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göz Kolleksiyoncusu'nu yeni bitirdim. Serinin ilk kitabı ve çok güzeldi . Tavsiye ederim 🖒 Yazarın hee ay bir kitabını okumaya çalışıyorum, henüz hepsini bitirmedim :)

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.