2/09/2021

# Arzu Birol # İnkılap Kitabevi # Kitap Yorumu

Bobby Brown'un Olağan ve Üstü Öyküsü - Arzu Birol

Bobby Brown'un Olağan ve Üstü Öyküsü


" Gerçeğin tek olmadığını kendi gözlerinle gördün . Hatta gerçek nedir ? Camdaki buğu? Rüzgarın savurduğu kum tanesi? Sadece güçlülere ait olduğu iddia edilen bu gezegendeki en eski yalan , gerçeğim ta kendisi..."

Arzu Birol'un ilk kitabı Bobby Brown'un Olağan ve Üstü Öyküsü . Kitap fantastik tarzda olsa da verdiği alt mesajlar ile harika bir kitap ve hızla okunuyor. 

Havtor gezegeninden dünyaya ışınlanan Albay Algor 'un minik bir köpeğin bedeninde sevip , koruyacağı insanın bulma görevini yerine getirirken başından geçen olayları anlatıyor kitap. 

Bir köpeğin gözünden insanları , Sirius gezegeninden gelmiş olan kedileri , Orion'lu kargaları keyifle okurken ince ince işlenen mesajları okumak çok keyifliydi. 

Okurken bir hayvan olarak bu dünyada yaşamanın ne kadar zor olduğunu bir kere daha fark ettim . Sevgi ve bağlılık ise her zorluğu yeniyor , süreç ne kadar zorlu olsa da !! Sevmek bazen vazgeçmek , arkanı dönüp gidebilmektir. Bobby Brown bu yolculukta kendinden vazgeçmeyi öğrenirken , sevgi uğruna pişip olgunlaşıyor. 

Dostluk için hepimizin aynı olasına gerek yok . Farklılıklarımız eksi değil artılarımızdır aslında . Bu kitabı okuduğum zaman çevreme bakış açım farklılaştı. Artık bahçede kedileri beslerken bizim siriuslular geldi diyorum :DD Şaka bir yana bütün hayvanların da canlı olduğunu ve onların da duyguları olduğunu unutmayalım!!!!


Bobby Brown'un Olağan ve Üstü Öyküsü
Kitabın Adı :Bobby Brown'un Olağan ve Üstü Öyküsü
Yazar :Arzu Birol
Yayınevi :İnkılap Kitabevi
Sayfa Sayısı :216

“Evet Albay. Şanslısınız. Gördüğüm kadarıyla insan türü bir varlıkla direkt iletişime geçme hakkı verilmiş size... Bakalım… Bu bir dişi. Yirmili yaşlarının sonunda… Üstelik bu kadının sana evini açacağı da yazılmış. Biliyorsun senin gibi Dünya gezegenine ışınlanma hakkı kazanan pek çok kardeşimizin atandığı özel bir insan olmuyor. Genelde bu zorlu gezegende kendi başlarına hayatta kalıp evrimleşme mücadelesi veriyorlar. Dünya gezegeni buraya benzemez Algor. Orası tahmin ettiğinden daha tehlikeli bir yer.”

Albay Algor, Havtor gezegeninden insanını bulmak üzere Dünya’ya gönderilir. Kendini kahverengi küçük bir köpek bedeniyle Şişli Cami’nin avlusunda bulur… İnsanını bulana kadar geçecek olan süre tam bir serüvenler silsilesidir. Arzu Birol’dan fantastik bir roman.









                                                     

2 yorum:

  1. Özellikle köpekler duygusal anlamda çok kolay bağ kurabilen hayvanlar... Bu anlamda diğer hayvanlarda belki bağ kurabiliyor ama mesela hayvan gözüyle değil de onlara da evlat gözüyle bakmak lazım bana göre. Onun sorumluluğunu alıyorsan her şeyiyle de ilgilenmelisin

    YanıtlaSil
  2. İlginç bir kitap. Hayvanlara farklı bir bakış açısı sağlayabilir umarım. Biz insanlar yeterince sömürdük tüm hayvanları.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.