2/08/2021

# İnkılap Kitabevi # Kitap Yorumu

Alıştığımız Gibi Değil - Pandemi Döneminde Ebeveyn Olmak Sorunlar ve Çözümler

Alıştığımız Gibi Değil


Korono hiç beklenmedik bir anda hayatımıza girip tüm hayatımızı ve hayatın olağan akışını değiştirdi. 

Önce bilinmeyen bir hastalık ve ya bulaşırsa endişesi... Sonra okulların geçici tatil olup bir daha açılmaması ... Maskenin hayatın bir gerçeği haline gelmesi ve sokakta insanlardan uzak kalma çabası ...  Tabii bu çaba çoğunlukla tek taraflı oldu . Kişisel olarak , kendi tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki ne kadar uzak durmaya çabalarsam insanlar o kadar yaklaşmak için uğraştılar , marketlerde dibime girdiler. Maskelerini düzgün takmadılar çoğunlukla . Her uyardığımla da tartışma derecesine geldik ve ne hikmetse kendilerini hep haklı görme çabası içindeydiler . Bahaneleri yaptıkları eylemden beterdi!!!! Bu tarz insanları gördükten sonra düşündüm de aslında bizim ülkemizdeki yayılım gerçekten az... Allah'ın hikmeti... 

   İşte bu dönemde rehber olacak nitelikte bir kitap Alıştığımız Gibi Değil . Pandemi döneminde yaşananları kaleme alan yazarlar , bu dönemi daha rahat atlatabilmek için neler yapılabilir anlatıyorlar kitapta. Çocuklar , ebeveynler ve öğretmenler için verilen tavsiyelerin yanında etkinlik örnekleri ile de keyifli vakit geçirecek önerilerde bulunuyorlar . 

  Benim de iki çocuğum var ve ikisi de üniversite öğrencisi . Biz bu dönemi rahat atlattık ve evde sıkıntı olmadı. Daha küçük yaş grubunda çocuğu olanlar bu dönemde zorlanmışlar . Çocuklar parka gidip oynamak , arkadaşları ile bir arada olmak istediler ve online eğitim onlar için zor oldu . Çünkü ya uyanmak istemediler ders için ya da online ders için oyunlarını bozmak .  Evden çıkmayınca artan kardeş kavgaları da anne-babayı bunaltmış durumda. İşte siz de böyle zorluklar yaşıyor ya da bu yaş grubu çocukların öğretmeni iseniz bu kitap tam da sizlere göre. 

  




Alıştığımız gibi değil
Kitabın Adı :Alıştığımız Gibi Değil - Pandemi Döneminde Ebeveyn Olmak Sorunlar ve Çözümler 
Yazar :Seçil Akaygün Cüntay - Şükran İlimsever Başarır
Yayınevi :İnkılap Kitabevi
Sayfa Sayısı :176

“Alıştığınız gibi değil, üstelik sadece alıştığınız gibi değil değil, bildiğiniz gibi de değil. O nedenle yeni bilgilerle dönemin gerekliliklerine uygun yeni alışkanlıklar geliştirirken pusulalarımızı ayarlayacağımız ilkelere ihtiyacımız var.

Çocuklarınızın gelecekte bugünlerden hatırlayacakları şeyin sıcak, kabul edici, gerçekçi bir ev ortamı olmasını istediğinizden kuşkum yok. Bu isteğiniz yönünde adımlar atarken çok yararlanacağınız bu kitap, su gibi akıp gidecek.”

Prof. Dr. Yankı Yazgan










                                                     

1 yorum:

  1. 2okul çocuğum var, ebeveynlerin neler yaşadığını tahmin edebiliyorum. Gerçekten zorlu bir dönem artık bitsin istiyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.