7/10/2014

# Casus # Kitap Yorumu # Osman Aysu # Sonsuz Kitap

Casus - Osman Aysu

    Casus
    
   Osman Aysu ile ilk defa At Kuyruklu Adam kitabı ile tanıştım. Çok sevdiğim Türk yazarlardan birisidir kendisi. Anlatım tarzındaki sadeliği, konuyu gereksiz uzatmamasını seviyorum. Gereksiz tasvirler ya da karakterlerin en ince ayrıntısına kadar anlatımı yok. Mühim olan konunun aslı ve onu da çok güzel anlatmış yazar.

     Casus polisiye-gerilim türünde bir kitap. Baş kahramanımız Samim ismimde yirmi yıl önce MİT' ten emekli olmuş yetmiş yaşında birisi. Eski bir KGB ajanının ülkede olduğu düşünülüyor ve Samim Beyden onu teşhis etmesi isteniyor ve maceramız böylece başlıyor. Bu KGB ajanı otuz yıl önce Samim Beye bir hafta inanılmaz işkenceler yapan bir sadist. Ajanı teşhis etmesinin sonrasında Samim eski bir arkadaşının kızı olan MİT ajanı Hazal'ın yardım istemesi ile birlikte olayların ve bir sürek avının içerisinde kendisini bulur. Sonrasında ise olaylar farklı pencerelerden bize aksettiriliyor. Samim'in gözünden olaylara bakarken farklı bir bölümde Hazalın ya da peşlerinde oldukları kimselerin gözünden olayları görüyoruz. Sıkılmadan, keyifle okuyacağınız bir kitap olmuş. Ben bir günde kitabı bitirdim. Başlayınca sizi yormadan akan bir öykü. Tavsiye edilir:)))







Kitabın Adı : Casus
Yazar : Osman Aysu
Yayınevi : Sonsuz Kitap
Sayfa Sayısı :320


“…Onu tanıyamamak sinsi bir korku gibi yüreğini kapladı. Aradan otuz sene geçmişti; zamanın yaratacağı değişiklik inkâr edilemeyecek kadar önemliydi. Onu KGB’nin sorgu odasındaki son hâliyle gözlerinin önünde canlandırdı. Beklediği kişi o tarihlerde gencecik bir görevliydi. ince, zayıf ve sarışın. Ama tanıdığı en acımasız ve gaddar ajanlardan biriydi. Tam bir hafta kendisini sorgulayıp, işkence etmişti…” Emekli ve yaşlı bir ajan: Samim Vardar. Teşkilat ondan bir şüpheliyi teşhis etmesini istiyor. şüpheli, bir işkence tezgâhında ona hayatının en büyük kâbusunu yaşatan kişi olabilir. Ve Samim Vardar, geçmişte yarım kalmış gibi görünen hesapların, bir gün tamamen kapanmak üzere insanın karşısına çıkabileceğinin gerçeğiyle yüzleşiyor.


                                                            Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.