7/12/2014

# Kitap Yorumu # Osman Aysu # Polisiye-gerilim # Soğuk Taşlar

Soğuk Taşlar - Osman Aysu

       
    Başlamışken elimdeki bütün ( 2 adet) Osman Aysu kitaplarını sırası ile bitireyim dedim. Kitapları okurken çok fazla kafa yormaya gerek olmadığı için su gibi akıyorlar. Bu kitabı da bir günde bitirdim. Yine polisiye-gerilim tarzında bir kitap Soğuk Taşlar. Arada birkaç nadir kullanılan kelime ( örneğin kaşane )olsa da genel olarak sade bir dille yazılmış. Sıkılmadan okunacak bir kitap.

kozmokitap


    Doğan bir üniversitede öğretim üyesidir. Ankara'dan İstanbul'a gitmek üzere uçağa biner ve kendisini takip eden iki adamı fark etmez. Adamlar Doğan'ın yanında tarihi eser olduğunu zannetmektedirler.  Doğan tesadüf eseri yanına oturan genç kızı yani Duygu'yu uçaktan inince de evine bırakmak üzere arabasına alır. Arabada takip edildiklerini anlayan Doğan ile adamlar arasında bir kovamaca başlar. Duygu şans mı şansızlık mı bilinmez bir anda kendisini olayların ortasında bulur. Doğan'ın uzmanlık alanı tarihi eserlerdir ve Cemal adlı bir kişi adına çalışmaktadır. Cemal kaçakçı olarak bilinmektedir. Cemal'in peşinde olan tarihi eser kaçakçısı ve çok zengin olan Sulhi'nin adamlarıdır Doğan'ın peşinde olanlar. Duygu ve ev arkadaşının başına  da olmadık olaylar gelir Doğan'la hayatları kesiştiği için.Kitabın sonuna doğru taşlar yerine oturuyor ve iyi ile kötüyü net olarak ayırt ediyoruz.  Bu kitapta yazarın bir önceki yazımda bahsettiğim Casus isimli kitabından fazla aksiyon mevcut. Sonuna kadar heyecanı azalmayan , keyifle okuduğum bir kitap oldu Soğuk Taşlar. Çok beğenildi tavsiye edilir.

Soğuk Taşlar
Osman Aysu
Sonsuz Kitap
357 sf.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.