7/21/2014

# Eksik Parça Yayınları # Karen Kingsbury # Kitap Yorumu # Şans

Şans - Karen Kingsbury

 
kozmokitap

Bu kitap ile Karen Kingsbury ile tanışmış oldum. Yazarın yayınlanış 40 tan fazla romanı varmış, tanışmamız maalesef biraz geç oldu :(  Dilindeki sadeliği, konuyu okuyucuyu sıkmadan anlatış tarzını ve romandaki tüm duyguları bana hissettirmesini sevdim. İtiraf etmeliyim ki kitabın sonlarına doğru gözyaşlarımı tutamadım. Benim hassas bir dönemime mi denk geldi , kitap duyguları çok iyi mi yansıtıyor karar veremedim. Artık
kitabı okursanız siz karar verirsiniz. Tek rahatsız olduğum nokta kitabın sonlarına doğru incilden çok fazla alıntı yapılması.. Bu bana biraz hristiyanlık propagandası izlenimi verdi. Tabii bu benim şahsi fikrim.
    Gelelim konusuna;
    Ellie onbeş yaşında lise öğrencisidir. Zamanının çoğunu arkadaşı Noah ile geçirmektedir. Bir akşam Ellie anne ve babasının kavgasına şahit olur ve bu gece onun hayatının dönüm noktasıdır. Bir daha hayatı asla eskisi gibi olmayacaktır. Annesi başka bir adamdan hamiledir. Babası annesini kovar ve oradan Ellie'yi de alarak taşınır. Ellie'nin Noah ile vedalaşması çok zor olur. Birbirlerine tam onbir yıl sonra 1 haziranda buluşup okumak üzere mektup yazarlar ve mektupları gömerler.
    Taşınmaları ile her biri ayrı bir rüzgar tarafından savrulur. Babasının annesine olan kızgınlığı sonucu her birini hayallerinden çok uzak bir gelecek beklemektedir.
    İkinci şansların insan hayatında ne kadar önemli olduğunu, affetmenin önemini sıcacık, içimize işleyen bir biçimde anlatmış yazar. Tavsiye edilir....

Şans
The Chance
Karen Kingsbury
Çev. : Hülya Key
Eksik Parça Yayınları
340 sf.

4 yorum:

  1. Bu yazar da tanımam gereken bir yazar o zaman. Hikaye de ilgimi çekti. Bu arada cevaplamak istersen bloğumda senim için bir mim var yine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda mime cevap yazmaya çalışacağım. Bu yazarı sen de seversin umarım ;-)

      Sil
  2. 16 yasindayim okumakta kararsiz kaldim sıkılmadan okuyabilecegim turdenmi yoksa farkli bi kitabami bakmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap hızla okunuyor ve sıkılmayacağını düşünüyorum. Okuyabilirsin bu kitabı ;)

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.