9/08/2014

# film # Gravity # yerçekimi

Yerçekimi - Gravity


Yerçekimi

Uzun zamandır paylaşmak istediğim fakat bir türlü yazısını yazmadığım için sizlerle paylaşamadığım , çok severek izlediğim bir filmdi Yerçekimi. Yönetmenliğini Alfonso Cuaron'un yaptığı Amerika- Birleşik Krallık ortak yapımı film bilim kurgu türünde. İki çok sevdiğim oyuncu Sandra Bullock ve George Clooney başrolde olunca ve bir de konusu uzay olunca seyretmemek olmazdı.

kozmokitap

Filmin neredeyse tamamı Dünya'nın yörüngesinde geçiyor. Astronotlar Dr Ryan ve Matt Kowalski  uzayda olan bir patlamanın sonucu oluşan enkazın uzay mekiklerine çarpması sonucu uzayda yalnız  kalırlar.
kozmokitap

Tecrübeli astronot olan Matt'in itici ünitesinin yardımı ile acemi olan Dr Ryan'la birlikte Ruslara ait olan bir uzay istasyonuna gitmeye çalışırlar. Fakat aksilikler bir türlü yakalarını bırakmaz. Ryan'ın oksijeni dibini bulmuştur. Rus uzay istasyonu hasarlıdır. Buradan da Çin uzay üssüne gitmeleri gerekmektedir. Dünya ile olan iletişimleri ise problemlidir. 
kozmokitap

Birçok sürprizleri barındıran, görselleri ile göz dolduran ve son ana kadar izleyiciyi ekrana bağlayan bir film olmuş Gravity. Ben çok beğendim ve 10 üzerinden 10 diyorum. Seyretmemiş olan bilim kurgu hayranları varsa tavsiye edilir. 
kozmokitap

Filmin fragmanı:

3 yorum:

  1. Bu güzel filmi izlemeliyim. Bir de oyuncular Sandra Bullock ve George Clooney olursa mutlaka izlenmeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. George Clooney daha az görünse de filmde kesinlikle izlenmeye değer...

      Sil
  2. Çok acayip filmdi. İki oyuncuyla iyi iş çıkardılar ve oscar aldılar. Eminim izlemeyen kalmamıştır

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.