9/29/2014

# Düz Yazı Yayınevi # Elif Güçlüten # Günebakan # Kitap Yorumu

Günebakan - Elif Güçlüten

 Elif Güçlüten



   Günümüzde en yaygın hastalıklardan birisidir kanser. Tedavisi yok mu - tabii ki var. Erken teşhisle kanserin bir çok çeşidi tedavi edilebiliyor. Hastalığın adı ne kadar ürkütücü ise tedavi süreci de bir o kadar yorucu. İyileşmek için önemli olan moral deniyor. Bu zamanda o kadar kolay değil maalesef.
İşte kitabımız da genç yaşta herşeye sahip iken sahip olduğu şeylerin arasına kanser de eklenen Behiç hakkında.

   Elif Güçlüten'in ilk kitabı Günebakan.(Kendisini yazılarına http://www.elifgucluten.com/ sitesinden ulaşabilirsiniz. ) Genç , yakışıklı, annesiz büyümüş, maddi anlamda herşeye sahip , kadınların ilgisini sürekli üzerinde hisseden Behiç'in bu hayattaki imtihanını ve büyük aşkını anlatıyor kitap. Baştan söyleyeyim çok duygusal birisi iseniz kitabı okurken yanınızda mendil bulundurun. Çünkü kitabı okurken boğazınıza büyük bir yumru oturuyor ve gözyaşlarının aktığını anlayamıyorsunuz bile. Ayrıca sizin de kanser öykünü varsa bu kitap sizi daha çok etkileyecektir. Bilirsiniz bazen hayatta olaylar her zaman mutlu bitmeyebilir. Hayatın gerçeğidir bu...

     Behiç bir mimardır. Kendi şirketine sahip, çevresi tarafından çok sevilen, tek gecelik ilişkilerin adamıdır. Babası ile arası biraz soğuktur. Annesinin ölümünden sonra baba-oğul pak yakın olamamışlardır. Herşey yolunda giderken bir gün Behiç göğsünden bir akıntı geldiğini fark eder. Göğüs kanseri olmuştur. Erkeklerde nadir görülen bir kanser türü. Yüzde bir gibi görülme oranı olsa da insanın başına gelince istatistiklerin bir önemi kalmıyor. Bu zor zamanlarda Behiç'in babası ile arası düzelir. Kötü günde gerçek dostların kim olduğunu anlar. Bu dönemde ona katlanma gücü veren alt komşusu Füruzan'dır...

    Yazarın dili sade ve anlaşılır olunca kitap okuyucuyu yormadan rahat okunuyor. Duygu aktarımı bakımından başarılı bir kitap. Okuyucuya anın önemini, yaşamın ne kadar değerli olduğunu , sevgimizi belli etmek ve onlara söylemek için geç kalınmaması gerektiği mesajlarını veriyor. Gelirinin bir kısmının da MEMEDER' e bağışlanacağını söylemeden geçemeyeceğim. Güzel bir kitap okumak isteyen ve kitap okurken de yardım etmek isteyenler için iyi bir alternatif.

Sevgilerle....

Günebakan
Elif  Güçlüten
Düz Yazı Yayınevi
250 sf.

kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.