12/15/2014

# film # Lucy

Evde sinema keyfi..... LUCY


Kozmokitap

     Ev, okul , sınavlar arasında sıkışıp kalmış olan çocuklar sinemaya gitmek istiyorlardı. Ben de sinemayı, dev ekranda film seyretmeyi seviyorum. Gel gelelim son birkaç sefer sinemaya gittiğimizde resmen soğudum o ortamdan. Neden diye sorarsanız insanımızın seviyesinin iyice düştüğünü , ben merkezli olup çevresine hiç saygı duymadığını söyleyebilirim. Filmde yüksek sesle konuşup kahkaha atıyorlar. Ne uyarılara ne de ters bakışlara aldırış ettikleri yok.




Çocuk filmlerinde çocukların sesi çıkmazken anne- babalar sürekli konuşuyorlar. Hele en son gittiğim filme arkamda oturan saygıdeğer bayan sürekli olarak koltuğuma tekme attı. Filmin ortasında konuşmamak için arkamı dönüp ters bir şekilde baktım. Bir-iki dakika rahat durdu sonra tekrar başladı. Film boğuşmayla geçince ben de hiçbir tat alamadım. Bir de sinema fiyatları var. Tam 13, öğrenci 12 lira en ucuz film burada. Bir ya da iki kişi gitsek neyse ama dört kişi gidince masraflı oluyor. Bunun yerine bizde evde sinema keyfi yapmaya başladık. Hem daha ekonomik hem de daha zevkli oluyor.



Dünkü sinema keyfimizin konuğu Lucy idi. Sinemalarda oynarken çok görmek istediğim bir filmdi. DVD si çıkınca  (üstelik de bir sinema bileti fiyatına) hemen kaptım. Akşam hepimiz yayılarak afiyetle film seyrettik:))

Hem her yerde hem hiçbir yerde ....







Lucy'nin en büyük hatası ( belki de şansı) henüz bir haftalık olan erkek arkadaşına güvenmekti. Lucy erkek arkadaşının ricası üzerine bir çantayı Mr Jang' e teslim etmeye gider ve bir çetenin eline düşer.  Güçlü bir sentetik maddeyi taşıması için Lucy'nin karnına operasyonla yerleştirirler. Aldığı bir darbe sonucu bu maddenin poşeti yırtılınca Lucy'nin beyin kapasitesi artmaya başlar.



 Normal bir insan beynini %10 unu kullanmaktadır. Lucy'de ise bu miktar artmaya başlar. Lucy kendisine yardım etmesi için beyin potansiyeli üzerine araştırma yapan bir profesörle temas kurar. Bu profesör Morgan Freeman'dır. Belgesellerde görmeye alıştığım Morgan Freeman ' ı bu filmde görmek bizi güldürdü. Çünkü kızım her gün belgesellerden sıkıldığını söylerken izlediğimiz filmde de aynı adamı , hemde benzer bir şekilde görünce " yine mi yaaa " demesi bizi kahkalara boğdu. Lucy'nin insan ötesi güçleri artarken bir taraftan da çeteyi çökertmektedir.



    Muhteşem görsel efektler ve farklı bir konu ile yola çıkan film acaba biz de beyin fonksiyonlarımızı arttırabilir miyiz ya da beynimizin %100 ünü kullanırsak böyle mi olacak sorularını akıllara getiriyor.


Kısacası ben filme bayıldım. İzlemeyen varsa izlemesini tavsiye ederim, izlediyseniz film ile ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşır mısınız?

Sevgilerle ♥♥♥
Kozmokitap



Filmin Adı:Lucy
Yapım Yılı: 2014
Yönetmen : Luc Besson
Oyuncular: Scarlett Johansson, Morgen Freeman
Türü: Bilim Kurgu, Aksiyon
Ülke: Fransa
Süre 1sa 29 dk



Filmin Fragmanı:

1 yorum:

  1. Bu filmi izlemeni çok istemiştim Kozmokitap sonunda izlemişsin. Ben bu filme dört arkadaşımla gittim ve ikisi beğenmedi ama ben bayıldım. :) heleki filmin bitişi (tabiki burada yazmıcam :) ) benim için çok anlamlıydı. Bundan sonraki tavsiyem biraz eski bir filmdir ama The Giver. Beğeneceğini düşünmüyorum, biliyorum. İyi günler dilerim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.