12/24/2014

# hediye # İzzet Şark # Kış Ağrısı

Yine kitap kazandım:))) (Kitap Mevsimi sayfasından)

   
Kozmokitap


 Sene sonuna yaklaşırken bu yılın en şanslı zamanında olduğuma inanmaya başladım. Sene boyunca yüzüme gülmeyen şans son birkaç haftadır beni mutlu ediyor. İnşallah devamı gelir:))

   İlginç kapak görseliyle dikkatimi çeken Kış Ağrısı okumak istediğim kitapların arasında idi. Ne mutlu bana ki yazarı tarafından imzalanmış bir kitabı okumak nasip olacak.

Kozmokitap


Gelelim yazarımıza: 1988 İstanbul doğumlu olan yazar genç yaştan itibaren siyaset ile iç içe bulunmuş. Bir çok sosyal sorumluluk projesinde bulunan yazarın kompozisyon dalında da bir çok ödülü bulunmaktadır. Kış Ağrısı yazarın ilk kitabıdır.

Okumak için sabırsızlandığım kitaplarıma bir tanesi daha eklendi. Bana bu güzel kitabı gönderen yazar İzzet Şark'a ve çekilişler ile kitabı kazanmama vesile olan Kitap Mevsimi sayfasına ve Ayşenur Hanıma teşekkür ederim:))


Kozmokitap
70'li yılların son kış ayında başlayan 80'li yılların ilk kış ayına kadar süren tutkulu bir hayat hikayesi. Umudun insana kattığı değerler ve dibine kadar yaşanmış bir hayat. Girilen her yolda dönüm noktaları ve yol ayrımlarıyla dolu bir serüven. Ödenen ve ödetilen bedeller,ne kadar uzağa gidilirse gidilsin yapılanlarla muhakkak yüzleşmenin verdiği acı tecrubeler.
 "Umut aklından geçenleri duymadığı için mutlu hissetti kendini.Ancak insan böyle durumlarda sadece kendini kandırabilirdi. Gerçeklerle yüzleşmeyi ertelemek yalanların bittiğini göstermezdi. Oysa aldatan aldanırdı hep, yalan söyleyen yanılırdı. O da sakladıklarını ertelemenin hazzını yaşadı pervasızca. Bir an önce hayatla yüzleşmekti doğru olan, yoksa onları halının altına süpürmek miydi yanlışları anlamlı kılan. O yalanlarını o kadar çok halının altına süpürmüştü ki, halı pislikten geçilmez olmuştu. Halıyı her kaldırışında bir yalan daha eklemişti geçmişine. Ama yine inandırıyordu insanları kendine. Geçmişi yalan yığını olan kişinin doğruları ne kadar olabilirdi ki. Bu yalanlar mıydı doğruları götüren,üç beş doğru muydu tüm yalanların üstünü örten.Umut çok bilinmezli denklemler arasında kaybolmuştu. Onun umudunu her geçen gün yok eden çözemediği denklemler değildi elbet.Hayat bir matematik olsaydı, Umut'un çözemeyeceği denklem olamazdı. Ahu çok bilinmeyenli denklemler hazırlarken,bu sinir bozan dersin sadece matematikle ibaret olmadığını düşünememişti. Bu denklemi kim çözecekti. Kimin aklı yeterdi yalanlara."
     Yazar kitabında üniversite son sınıf öğrencisi bir gencin seksenli yılların zor şarlarında başından geçen ailevi,siyasi ve sosyal çevresinde yaşadıklarını o günlerde içinde bulunulan güncel olaylarla birlikte günümüz şartlarına uyarlayarak anlatmıştır.

4 yorum:

  1. Tebrik ederim keyifle okumanızı dilerim..Bloğunuzu takibe aldım benim bloğumada beklerim...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ben mimi :) Blog etkinliğinden geliyorum bende bloğuma beklerim :)
    https://www.facebook.com/mimibaligi
    http://mimibaligi.blogspot.co.at/

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.