6/22/2016

# Dean Koontz # İnkılap Kitabevi # Kitap Yorumu

Yılın En Karanlık Gecesi - Dean Koontz || Kitap Yorumu

 
Yılın En Karanlık Gecesi - Dean Koontz


  Ramazan başladığından beri pek hızlı kitap okuyamıyorum. Hem işlerim arttığı için hem de oruçlu olunca belli bir saatten sonra algılama düzeyi zayıfladığı için istediğim verimi alamıyorm. Ben de bu dönemde çok kafa yoracağım kitaplar daeğil de sürükleyici ve yormayacak kitaplar tercih ediyorum. Dean Koontz da kalemini çok sevdiğim ve okuyucuyu yormadan su gibi akıp giden kitaplar yazan bir yazar. Yazarın okuduğum kitaplarını çok sevdiğim için tereddütsüz başladım bu kitabına.

Gerek kitabın ismi gerek ise kapak görseli  gerilim çağrıştırıyor.  Kitapta çok fazla gerilim olmasa da fantastik ve ilginç bir yanı var .  Kapaktaki  köpek görseli de içerik ile tam uyumlu.

Yılın En Karanlık Gecesi - Dean Koontz


"Bazıları için geçmiş bir zincirdir; günler ise o zincirin halkaları. Zincir geriye doğru uzadıkça iyice dolaşık bir hal alır , iç içe geçer, herhangi karanlık bir yerdeki herhangi bir kancadan sabitlenir ve yarın , dünün kölesidir. "
   Kitaptaki ana karakter Amy. Amy köpekleri özellikle Golden Retriever cinsi köpekleri çok sevmektedir. Hayatını ve tüm parasını onları kurtarmaya adamıştır. Bir gece yarısı gelen ihbar ile yine bir köpeği kurtarmaya erkek arkadaşı Brian ile gider Amy. O gece kurtardığı köpek Nickie çok özel bir köpektir. Onda bir gariplik olduğunu  fark ederler  fakat tam olarak ne olduğunu anlamazlar. Kitap ilerledikçe hem Brian'ın hem de Amy'nin hayatında gizli kalmış sırlar açığa çıkar ve bu ikilinin sırları bir noktada kesişir. Peki Nickie'nin bunlar ile ya da Amy ve Brain'ın başına gelenlerle nasıl bir ilgisi vardır? Bu da kitabı okudukça açığa çıkacak bir durum.

Yılın En Karanlık Gecesi - Dean Koontz


   Dean Koontz kitapları okurken ortaya hep esrarengiz olaylar ortaya çıktığı için  bu kitabı da okurken köpek şeytan mı çıkacak diye düşünmedim değil:))))   Fakat bu kitap öyle bir şey değil. Biraz fantastik, biraz aksiyon. biraz da sevgi içeriyor. Yazar yine usta kalemini konuşturarak bizlere harika bir kurgu dünya yaratıyor .




Yılın En Karanlık Gecesi - Dean Koontz


Kitabın Adı :Yılın En Karanlık Gecesi
Yazar :Dean Koontz
Yayınevi : İnkılap Kitabevi
Orjinal adı :The Darkest Evening of the Year
Çevirmen : Levent Göktem
Sayfa Sayısı :352

      Dean Koontz, bu kitabında yine yeteneğini sergiliyor ve üstünde uzun süre çalıştığı bu romanını nihayet okuyucusuna sunuyor. Kitap, bir aşk hikâyesi olarak başlıyor, sonra heyecanlı bir maceraya ve korkularımızın sınırlarını tekrar çizen, bir yandan da gerçek sevgiyi yeni baştan tanımlayan usta işi bir gerilime dönüşüyor.
     Amy Redwing bütün hayatını, sahipleri tarafından terk edilmiş, zor şartlarda yaşayan golden retriever'ları kurtarmaya adamıştı. Amy ile uğruna hayatını tehlikeye attığı Nickie arasında çok kısa bir süre içinde esrarengiz bir bağ kurulmuştu. Ancak Nickie ile gelen mutluluk bir dizi garip olayla gölgelenecekti. Uğursuz bir yabancının ortaya çıkması ve evine yapılan gizemli bir ziyaret, Amy'nin her adımının karanlık adamlar tarafından takip edildiğinin kanıtıydı. Birileri Amy'yi, hayatını adadığı o zavallı hayvanların durumuna düşürmek için ant içmişti. Ama şimdi Amy'ye yardım eli uzatacak kimseler yoktu. Nefes kesen açılış sahnesinden şok edici finaline kadar heyecan ve gerilim dozunu maksimum düzeyde tutmayı başaran bu kitap, okuyucuyu, yarattığı kurgu dünyasının içine sürüklüyor.


Dean  Koontz Kimdir?

Dean Koontz (d. 1945 - ABD)
 ABD'li korku yazarı.

 Koontz 1945 doğumlu olup halen ABD'de yaşamaktadır. İlk öyküsünü 1967, ilk romanını da 1968 yılında yayımlamıştır. Koontz, 1980 yılına dek eserlerinde yazar olarak değişik isimler kullanmıştır. Yazarın çeşitli deneme yazıları, çocuk kitapları ve senaryoları da vardır.                                                            




Dean Koontz'un Okuduğum Diğer Kitapları:

Şiddet 

Göz Ucuyla 

Şeytan Tohumu 
                                             



                                                                  

9 yorum:

  1. yani okudum ama en güzel kitabıdır diyemeyeceğim diğerlerine göre çok vasat bir kitaptı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın diğer kitaplarına göre farklı bir kategoride idi fakat ben yine de kitabı beğendim.

      Sil
  2. Ben kitaptan çok resimdeki ahşap kaleme takıldım. Genç kızlığımı anımsattı. Benim de vardı öyle bir kalemim. Çok değişik duygulandım şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı nesneleri seviyorum ben. Sizi geçmişe , mutlu anılara götürebildiysem ne mutlu bana :)

      Sil
  3. kinder süpriz yumurtalar kadar heyecanlandırdı beni anlatımın nilüfer =)) fantastik, aksiyon pek severim, çok merak ettim ;)
    Oruçta gerçekten zorlanıyor insan , uzatmalı serimin bitsin diye cebelleşiyorum, son kitabı yarıladım bakalım ya nasip =)
    Bu arada ben de babaevinde senin gibi kitapları bahçedeki çiçekler arasına ya da meyveler arasına koyup çekmeye başladım, çok güzel olmuş fotolar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Doğayı çok seviyorum.Kitapla boluşması ise harika oluyor:)) Baba evinde iyi tatiller ❤

      Sil
  4. Ben de bu aralar zamanimin azligi ve kafamin çok dolu olmasindan hafif ve rahat okunan kitaplari tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. Bir şans verilmeli :) Ben de sınavlarımdan ötürü eski okurluk hızımı kaybettim, hemen başlayacağım :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.