12/22/2016

# Erkekler Başka Sever # Kitap Yorumu # Mola Kitap # Nermin Kılıçman

Erkekler Başka Sever - Nermin Kılıçman || Kitap Yorumu

kozmokitap

   Erkeklerin duygusuz olduğunu düşünürüz çoğu zaman.Fakat neredeyse bütün  şairler erkektir. 

   1970 doğumlu üç çocuk annesi olan Nermin Kılıçman'ın üçüncü kitabı  Erkekler Başka Sever. Yazarın kalemi ile ilk defa tanıştım. Kitabı okumaya başlamadan önce ismini okudum ve bir süre düşündüm. Erkekler Başka Sever, nasıl? Yazar bir kadın ve kitabı erkeklerin gözünden mi yazmış, duyguları iyi aktarabilmiş mi?..... gibi bir sürü soru sordum kendi kendime... Bu sorular kitabı okumaya başlamamla birlikte yok oldular!...

Nikah keramet göstermiyormuş gönlü başkasında olana;
Zaman kimseyi kimseye sevdiremiyormuş zorla...

   Öncelikle söylemeliyim ki kitabı çok sevdim. Anlatımdaki sadelik beni benden aldı. Farklı bir kitap oldu benim için ki bu farklılık iyi anlamda. Dinlendirici bir süreç oldu kitabı okuma süreci. Bazı kitaplar vardır kitabı çok severim fakat kitabı okuduktan sonra kafamda bir dolgunluk hissederim ve başağrısı olur uzun bir süre geçmeyen. Nedenini tam bilmiyorum fakat bazı kitaplar böyle bir etki yapıyor. Bu kitap ise dinlendirdi beni. Akın gibi ben de tatil yaptım:))  Akın kim diye soracak olursanız kitaptaki baş kahramanımız.

Vücudun görünen yerlerindeki izler ne kadar kalıcı olurlarsa olsunlar, kalpteki izler kadar acı vermiyorlar. 

    Sevgisiz bir evlilik yapmış olan Akın'ın bu evlilikten bir de oğlu vardır. Oğlu için ayrılmayı düşünmeyen Akın senede bir kaç günü kendisine ayırıp evden, karısından uzaklaşmak için tatil yapmaktadır. Yine tatil için Köyceğiz'e gittiği zaman hayatı değişecek ve aradığını bulacaktır.

O çok iyi biliyordu yalnızlığın her çeşidini. İki kişilik yalnızlık, kalabalıklar içinde yalnızlık, sokaklarda , işte , arkadaş grubunda yalnızlık...

    Tatil için gittiği Köyceğiz'de Derya isimli bir yazar ile tanışır Akın. Daha doğrusu ilk tanıştıklarında yazar olduğunu bilmemektedir. Bu kendi halinde kadında özel bir şeyler görür Akın ve bir anda kendisini sürekli bu kadının etrafında bulur.

    Bir erkek başka ne ister ki diye düşünebilirsiniz. Sevmek ister mesela; sevilmek , değer görmek ; şu hayatta , en azından bir kişi için vazgeçilmez olmak... Unutabilmek, affedebilmek ister

 Akın ve Derya'yı tanır ve diyaloglarına şahit olurken kitapta bir taraftan da Derya'nın öykü kitabını Akın ile beraber biz de okuyoruz. Bu kısa hikayeleri de çok sevdim. Her biri farklı bir güzellikte. Aslında bir kitap içerisinde farklı bir kitap da okumuş oluyoruz.

   Erkeklere kapılarını kapatmış, güven duygusunu kaybetmiş, kendini yazmaya adamış bir kadınla; aynı duyguları kadınlara karşı hisseden bir adam, birbirlerine aşık olabilir miydi?

 İlk sayfadan daha içine çeken , okudukça daha çok kendisine bağlayan ve asla sıkılmadan okuyacağınız bir kitap Erkekler Başka Sever. Akın'a ne kadar sinir olsam da çok da fazla kızamadım. Kısa öykülerdeki erkeklerin hikayeleri de farklı bir etkileyiciliğe sahipti. Bambaşka bir lezzet bıraktı kitap bende . Çok sevdim tavsiyemdir:))




Erkekler Başka Sever - Nermin Kılıçman

Kitabın Adı :Erkekler Başka Sever
Yazar :Nermin Kılıçman
Yayınevi : Mola Kitap
Sayfa Sayısı :240


Duyguları, duygusallığı  hep kadınlara yakıştırırız...
 Erkeklerin duygusuz olduğunu düşünürüz çoğu zaman. Fakat neredeyse bütün şairler erkektir. Belki de onlar duygularını içlerinde yaşadıkları için böyle düşünürüz. Hislerini dışa vuramamak erkeklerin duygusuz olduğunu mu gösterir? Yoksa toplumun onlara biçtiği rolü çok iyi oynadıklarını mı? 

Kim bilir; erkekler başka türlü seviyordur belki... 

Aşka kapılarını kapatmış, kadınları yalnızca seks objesi olarak gören bir erkek ve erkeklerin sevebileceğine inanmayan bir kadın, birbirine aşık olabilir mi? 

Kâh eğleneceğiniz, kâh şapkanızı önünüze alıp düşüneceğiniz, fakat mutlaka kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz bir kitap; 

Erkekler  Başka Sever


                                                            Kozmokitap

5 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.