12/10/2016

# Carlos Maria Dominguez # Jaguar Kitap # Kitap Yorumu

Kağıt Ev - Carlos Maria Dominguez

kozmokitap

                                     Kütüphane zamana açılan bir kapıdır.  - Borges


    Adını çokça duyup okumayı çok istediğim bir kitaptı Kağıt Ev. Konuyu hiç bilmeden sırf adından bir aile dramı geldi aklıma kitapla ilgili. Fakat bu tahminlerim ile kitabın konusunun uzaktan yakından alakası yoktu!...

     Sadece 94 sayfa,  incecik bir kitap Kağıt Ev. Okumaya başladığınız zaman en fazla bir günde bitebilecek bir kitap . Dışının bu inceliği sizleri aldatmasın , kitap dopdolu. İçi dışından büyük dersem yalan söylemiş olmam. Kitabın içerisinde altını çizdiğim , tekrar tekrar okuyacağım o kadar cümle var ki bu durum kitabı ne kadar beğendimi açıklıyordur.

      Çoğunlukla bir kitaptan kurtulmak ona sahip olmaktan daha zordur. Kitaplar sanki asla geri dönemeyeceğimiz bir anın tanıkları gibi , bir ihtiyaç ve unutkanlık anlaşmasıyla tutunurlar insana. 

    Kitap 1998 yılında kitapçıdan aldığı Dickinson'nın Şiirler isimli kitabındaki ikinci şiiri okumaya başladığında bir köşe başında araba altında kalan Bluma'nın ölmesi ile başlıyor ve yazar bize hep faydalarından bahsedilen kitapların kurbanları da olduğunu örnekleyerek anlatıyor. Bu kurbanlar tıpkı Bluma gibiler.... Kitabın bu şekilde başlaması bile okuyucuyu başta şok edip kitaba daha çok bağlıyor.

                     “Kitaplar insanların kaderlerini değiştirir,”    

    Üniversitede Bluma'nın yerine bakmaya başlayan yazar gelen bir paket ile öyküye başlar. Bu paket Bluma'ya gelmiştir ve içerisinden çimento kaplı bir kitap çıkar. Bu kitap neden gelmiştir, neden çimento kaplıdır ve öyküsü nedir. Bu araştırma  bizi sahil kenarında tuğlalarını kitapların oluşturduğu bir eve kadar götürür....
 
        Kitap müptelalarını,  parşömen misali derilerinden anlayabilirsiniz. 
Kitapta kitap sevgisini gördüğümüz kadar, kitap satın alma ve onları istiflemenin de bir tür rahatsızlığa sebep olduğunu da anlıyoruz. Her şey kararında güzeldir diyorum ve ben de bu okuduklarımdan sonra kitap alma isteğimi minimuma indirmek için daha fazla gayret ediyorum.)))

            Tavsiye ettiğim bir kitap, okumanızı isterim.))



kozmokitap
Kitabın Adı :Kağıt Ev
Yazar :Carlos Maria Dominguez
Yayınevi :Jaguar Kitap
Orjinal adı :La casa de papel
Çevirmen :Seda Ersavcı
Sayfa Sayısı :94


Bazı insanlar kitap okumaz, bazıları okur ve kimileriyse okumakla kalmayıp onlarla birlikte yaşar. Kâğıt Ev, işte bu kitap tutkunlarından Carlos Brauer'in ve onun -bir edebiyat profesörü olan- Bruma Lennon'la olan gizemli ilişkisinin, bu ilişkinin gün yüzüne çıkmasına neden olan bir Joseph Conrad cildinin, kitap ve okuma aşkıyla dolu yaşamların hikâyesi...





                                                     

2 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.