5/16/2017

# Kitap Yorumu # Sokak Kitapları # Umut Kalaycı

#Öteki - Umut Kalaycı

#Öteki - Umut Kalaycı

      Kitabın ismi farklı geldi bana ilk önce . Kitap elime geçmeden önce internette araştırdım ve konusu da ilgimi çekti. Tam bana göre ilginç bir konu var diye düşündüm ve kitap da beni yanıltmadı...

   Özel harekat polisidir Kenan . Doğuda gizli görevlerde bulunmuş , son olarak da sınır ötesi harekata katılmıştır. Son görevinden sonra İstanbul'da masa başı görevi vermişlerdir. Yıpranan ruhu biraz kendisini toparlasın diye. Kolay mı gizli operasyonlarda özel harekatçı olmak... Üstelik bu gizli görevlerde başınıza gelenleri kimse ile konuşamamak...

   Rutin bir hayatı yaşamaya başlayan Kenan bazı zamanları hatırlayamadığını fark eder. Hayatından bazı bölümler silinmiştir sanki. Bir ıslık sesi duyar ve sonrası karanlık ... Kendini kaybettiği zamanlarda başka bir kişiye dönüşmektedir. Bu kişiye ise #öteki adını verir.

   Kitap böyle başlayınca tanıyı koydum hemen... Kişilik bölünmesi. Dİğer kişiliği psikopat mı çıkacak yoksa seri katil mi? Benim devreler hızla çalışmaya başladı. Senaryolar üzerine senaryolar ürettim:)))  Farklı konular da aklıma gelmedi değil ancak bu sonuç öyle çok da beklenen bir şey çıkmıyor. Ben sonuca çok da fazla şaşırmadım çünkü bilim-kurgu, fantastik , psikolojik-gerilim bir çok konuda film seyretmiş olarak bu konular üzerine master yaptım :))) Beni şaşırtmak öyle kolay olmuyor.

    Umut Kalaycı'nın anlatım tarzını ve yazımını beğendim. Okuyucuyu sıkmadan ,merak duygusunu da kaybetmesine izin vermeden ilerletiyor konuyu.Sıradan hayatı olan Kenan'ı tanırken ondan farklı davranışlar sergileyen öteki'yi de tanıyoruz ve acaba bunun amacı ne diye düşünüyoruz. Yan karakterler vu konu olarak da çok zengin kitap. Yazar hepsini aynı paralelde başarılı bir şekilde işlemeyi başarmış.

   Farklı konularda kitap arayanlara tavsiyemdir, kitaba bir şans verin. Seveceğinizi düşünüyorum. Son olarak kitabı bana imzalı olarak gönderen Umut Kalaycı'ya teşekküğr ederim.




#Öteki - Umut Kalaycı
Kitabın Adı :#Öteki
Yazar :Umut Kalaycı
Yayınevi : Sokak Kitapları Yayınları
Sayfa Sayısı :240


“…Bakmayın, her ne kadar dirensem de ötekinin geçen günkü konuşması bam telime dokunmuş, beni aydınlığa sürüklemişti. O zaten bendim, ne kadar direnebilirdim ki, bunca senedir baskıladığım asıl karakterim ortaya çıkıyordu sadece. En azından ben böyle düşünüyordum, böyle düşünmediğim durumda da diğer seçenek netlikle belliydi, ben bir deliydim, hem de zırdeli…”

    Belki zırdeli, belki Tanrı’nın en sevdiği kullarından biri, belki de bunlardan hiçbiri… Kenan, sıradan hayatının içerisinde, birdenbire karşısına çıkan öteki benliğinin rüzgârına kapılıp bizi bambaşka bir dünyanın içine çekiyor. İçine çekildiğimiz bu dünyada, Kenan’ın duygularına ortak olmaktan, anbean hissetmekten kurtulamıyorsunuz. Kimi zaman gülümsetiyor, kimi zaman hüzünlendiriyor, kimi zaman da şaşkınlığa uğratıp “bu kadarı da olmaz” dedirtiyor. Kenan’ın ve öteki benliğinin rehberliğinde kıvrak ara sokaklarda yaşanan maceralara, gizemli olaylara tanık olurken, bir yandan da yazarın canlı ve özgün üslubunun bıraktığı tadın keyfine varıyorsunuz.
   Kenan’ın ve ötekinin çılgın, gizemli, ürkütücü ve bir o kadar da keyif veren dünyasında yer almanız dileğiyle…



                                                     

7 yorum:

  1. Sen bunu okurken çok heyecan duymuşsun. Listeye atalım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklentimin üzerinde olunca kitap seviniyorum :))

      Sil
    2. Beklentimin üzerinde olunca kitap seviniyorum :))

      Sil
  2. Seninle kitap zevklerimiz uyuyor. Yeni kitap ararken senin bloga baksam yeter 😊

    YanıtlaSil
  3. Nilüfercim çok ilginçmiş konusu? Hem de Türk yazar?
    İlgimi çekti. Severim diye düşünüyorum ne dersin okuyayım mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seversin diye düşünüyorum canım. Başlarda birkaç argo kelime dışında kitapta beni rahatsız eden bir konu olmadı, sevdim kitabı.

      Sil
  4. İnceleme için teşekkürler, güzel tavsiye

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.