5/07/2017

# Eftalya Yayınları # Kitap Yorumu # Mehtap Soyuduru Çiçek

Pedina - Mehtap Soyuduru Çiçek || Kitap Yorumu

kozmokitap


  Mehtap Soyuduru Çiçek'in üçüncü kitabı Pedina. Diğer kitapları Yolcu ve Gitmesen Olmaz Mı?  kitaplarını okumuş ve çok sevmiştim. Okuduğum üç kitabının arasında favorim kesinlikle Gitmesen Olamaz Mı? :))

  Pedina'nın diğer kitaplarından farklı olacağını , polisiye üzerinde yazdığını duymuştum daha önce yazarın . O yüzden bu kitabı çok merak ediyordum. Polisiye hastası olunca insan ne yapsın.))) Gerçi polisiye konusunda beni şaşırtan çok az polisiye var artık. Genellikle baştan suçluyu tahmin ediyorum ve bu beni hiç şaşırtmıyor.

kozmokitap

   Pedina da tam anlamıyla bir polisiye kitabı değil. Biraz polisiye, biraz aşk ve biraz da dram var kitapta.

   18 yaşında  olan Dudu cinayete kurban gitmiştir. Zengin bir aileden gelmektedir genç kız ve babası cinayet soruşturulmasının gizli yapılmasını istemiştir. Bu göreve de acemi olan Zehra verilir. Bu olayı ve soruşturmayı anlatması ve yardım alması yasaktır. Sadece müdürü ve savcı ile gelişmeleri paylaşmaktadır.

  Acemi olan Zehra komik bir karakterdir . Ona kızsam mı, sevsem mi bilemedim. Bu davayı araştırırken Dudu'nun şoförü olan Güven'den yardım alır. Olayın içerisinden birisinden yardım alıp onunla her şeyi paylaşması ve bu da bir tarafa bu kişi ile bir ilişki yaşaması hiç etik değildi....

   Güven karakterini ise ben hiç sevmedin. Yontulmamış odun olarak gördüm açıkçası!...

   Soruşturmanın gün ve gün minik adımlarla ilerlemesini okurken bir taraftan da ikili arasındaki aşkı okuyoruz. Kültür farkları, gelenek çıkmazı ve gizli gerçekler her şeyi değiştirecektir..

kozmokitap

   Yine itiraf etmeliyim ki kitabın başında suçluyu ve cinayet sebebini tahmin ettim. Bu sebebi tahmin ederken aklımda soru işaretleri olsa da sayfalar ilerledikçe bu sorular cevaplandı.

   Kitabın sonunda yazar bize kitabın devamı olacağı müjdesini de veriyor.

   Zehra komiser karakteri biraz daha gelişirse harika bir polisiye seri ortaya çıkabilir diye düşünüyorum. Yazar konuyu ne yönde ilerletir bilemiyorum fakat polisiye yönü daha fazla olursa çok sevinirim:)))









kozmokitapKitabın Adı :Pedina
Yazar :Mehtap Soyuduru Çiçek
Yayınevi :Eftalya Yayınları
Sayfa Sayısı :424


    Bir cinayet… Sabaha karşı bir gölün kenarında alnından vurularak öldürülmüş bir genç kızın ölümü ardındaki sır perdesi… Bu sır perdesini aralama görevini gizli bir soruşturma ile acemi bir polise veren, cinayeti örtbas etmek ister gibi görünen bir güruh… Ve bu ölümün sınırlarına girmiş, başka bir gizemli ölüm… Cinayetleri takip eden rakipsiz bir duygu; aşk. Aşkın adı Güven. İnanmak, sığınmak ve dokunmak isteyen bir kadın; Zehra. Bir daha güvenmek denen o şeyden korkarken, karanlık bakışların ardından gizemiyle rağbet görmüş, bambaşka bir dünyanın dev adamına tutkun bir Erkek Fatma’nın hayatı, bu soruşturma ile allak bullak olacak. Mizahın, gözyaşının, aksiyonun ve son ana kadar sizi diri tutacak merakın doludizgin yaşanacağı Pedina’yı bir solukta tüketmeye hazır mısınız?








Mehtap Soyuduru Çiçek Kimdir?

23 Ağustos 1987 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Erciyes Üniversitesi mezunu, evli, iki erkek çocuk annesi ve bir kamu kuruluşunda memur olan yazar aslen Yozgatlıdır.
Mehtap Soyuduru Çiçek ilk önce wattpad platformunda yazmaya başladı. Daha sonra lacivert renkli bir ajandaya karalamaya başlamıştır. Yazarın ilk kurgu kahramanları kadınlardı. Yazarın basılan kitaplarının bir çoğunda kahramanları hep kadınlardan oluşmaktadır.







 Mehtap Soyuduru Çiçek'in okuduğum diğer kitapları :

*Yolcu 

*Gitmesen Olmaz Mı? 

*Çiçek Gelin

*Güven Bana 

* Yalancının Mumu 

* Veda Ederken 


                                                     

2 yorum:

  1. Gitmesen olmaz mı kitabını merak ediyorum bende en kısa sürede okumak istediğim bir kitap güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık😊

    YanıtlaSil
  2. polisiye okumayalı çok oldu nilü =) Suçluyu hemen bulunca teyit etmek için devam etmek beni çileden çıkartabiliyor ama kurgu bu kısımda devreye giriyor, olayın şekillenmesi ve detaylar heyecanlandıryorsa ne ala =))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.