11/21/2017

# Gecenin Aynası # İrene Hannon # Kitap Yorumu # Martı Yayınları

Gecenin Aynası - İrene Hannon || Kitap Yorumu

Gecenin Aynası


 

“Hayatını altüst edecek sırların varsa korku her an ensendedir.”
 

     Polisiye kitapları her daim sevmişimdir. İnternette Gecenin Aynası' nı görünce merak etmiştim. Bende gerilim kitabı hissi uyandırdı kitap. Bunu mutlaka okumalıyım dedim ve almadım tabii ki :))) İndirimi bekledim. İnternette kitap 12-13 TL ye düştü tam alayım derken markette 5 TL ye buldum kitabı. İnanamadım başta tabii. Marketler sağ olsun bütçemizi düşünüyorlar.

   Gazeteci Moira yağmurlu bir gecede , ıssız bir yolda araba kullanırken önüne bir kadın fırlar. Sertçe frene basana araba kaymaya başlar ve ormanda bir ağaca çarpıp durur. Bir adam yardıma gelir , sonrasında Moira bayılır. Kendine geldiğinde ne adam ne de kadın vardır ve adam yardımda çağırmamıştır. 911 ı arar Moira fakat gelen kimse ona inanmaz. Beyin sarsıntısı sonucu hayal gördüğü düşünülür.

   Hayatına geri dönen Moira, o kadını bir türlü unutamaz. Bu olayı araştırması için bir özel dedektif ile anlaşır. Olayı araştırmaya devam ettikçe bambaşka bir gerçek açığa çıkacaktır....

   Hızla okunan polisiye ve romantik bir kitaptı Gecenin Aynası. Tam kıvamında, yazar dozunu iyi ayarlamış. Kafa dinlemek için okunabilecek kitaplardan. Kitabı okuyup bitirdikten sonra tek takıldığım nokta ismi oldu. " Gecenin Aynası " ne alaka? ?? Konu ile hiçbir bağı yok ismin. Dikkat çekmek için bu ismi koymuş olabilirler fakat olmamış ....


Kitap hakkında yazılanlar :

   “Oldukça sürükleyici ve merak uyandıran bir hikâye… Bir kez okumaya başladınız mı son sayfasına kadar dünyadan kopacağınız, bağımlılık yaratacak türden bir roman.”

                  -  New York Journal of Books -

    “İki RITA ödülü kazanan Hannon’ın romanı, hızlı temposu ve ilgi uyandıran karakterleriyle, ilham verici kurguları sevenler için mükemmel bir seçim haline geliyor.”

                  -  Booklist  -

    “Bu kitapta romans, gizem, bilinmezlik ve gerilimi yoğun bir şekilde harmanlamış olan Hannon, okurlarını oldukça şaşırtıcı ve gizemli karakterlerle de buluşturmayı başarmış.”

                  -  Suspense Magazine  -







Gecenin Aynası
Kitabın Adı : Gecenin Aynası
Yazar : İrene Hannon
Yayınevi : Martı Yayınları
Orjinal adı : Vanished
Çevirmen : Gülfem Çırak
Sayfa Sayısı : 412

    Gazeteci Moira Harrison yağmurlu bir gecede, arabasıyla ıssız bir yolda kaybolur. Güçlükle ilerlemeye çalışırken kendisine dehşet dolu gözlerle bakan birini gördüğünde frene asılır fakat geç kalmıştır.


    O sırada bir adam ortaya çıkar ve yardım çağıracağını söyler. Ardından dünya kararır. Moira kendine geldiğinde yapayalnızdır. Etrafta kazazede de dahil hiç kimse yoktur. Genç kadın yolda gördüğü kişinin korku dolu gözlerini unutamasa da kimseyi hikâyesine inandıramaz. Ta ki yardım için kapısını çaldığı Dedektif Cal Burke’le tanışana dek.
    İpuçları ortaya çıktıkça, birilerinin insanın kanını donduracak türden bir gerçeği saklamaya çalıştığı anlaşılır. Moira ve Cal bu ölümcül sırrın yolunda iz sürerken, aşkın peşine düştüklerinden de habersizdirler.

                                                            Kozmokitap

6 yorum:

  1. Habire elimiz çok satılanlara gidiyor diğer kitapları kaçırıyoruz. Yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. polisiye konularını severim bir bakayım :)

    YanıtlaSil
  3. Hiç okumadığım kitaplardan, güzel bir paylaşım olmuş :)

    Bloğunuzu takipteyim :)

    YanıtlaSil
  4. hiç duymamıştımm o.O ama o aradığın kitabı markette ucuza bulma hissini bilirim adeta bir zafer kazanmış gibi oluyor insan :D

    YanıtlaSil
  5. Ay hem gazeteci var hem polisiye bu kitaba mutlaka bakacağım kuzumm <3 Marketlerde istediğim kitabı uygun fiyata alınca ben de çok mutlu oluyorum canımın içi :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.