12/10/2017

# Ayzıt Yayınları # Fısılda # Gülbahar Kurtoğlu # Kitap Yorumu

Fısılda - Gülbahar Kurtoğlu || Kitap Yorumu

Fısılda - Gülbahar Kurtoğlu

Gülbahar Kurtoğlu'nun ikinci kitabı olan Fısılda,  Ayzıt Yayınları etiketi ile okuyucu ile buluştu.

İngilizce Öğretmeni olan Gülbahar Kurtoğlu'nun okuduğum ilk kitabı Fısılda. Umudun tükendiği bir anda yolları birbiri ile kesişen iki insan anlatılıyor romanda.

  İnsomnia hastası bir adam ile Parasomnia hastası bir kadının yolları bir gece sahilde kesişir. Donuk bakışlı genç kadın kendi kendine konuşur, onun bu sihirli hali genç adamı  etkiler. Ve Yiğit o anda hayatının kadınını bulduğunu anlar ...

  Geçmişin acı yükü altıda ezilen iki insanın karşılaşması ve küllerinden yeniden doğmasını anlatan kitap mitolojik öğeler ile süslenmiş.  Mitolojinin  gizemli penceresinden çıkan Selene ve Endymion efsanesi kitabı renklendirirken, Selen 'in tablolarını süslüyor ve kulaklarına Selene nin sesi ile umudu fısıldıyor.

  Kitapta mucizevi aşk hikâyesini okurken, iki kahramanın geçmişindeki gözyaşlarının sebeplerine de göz atıyoruz.  Onların uyku düzenlerini bozan acılara ...

  Mutluluğu ve huzuru birbirlerinden bulan bu çiftin hikayesi yer yer yüzümde gülümsemelere sebep oldu.  Keyifle okudum kitabı.  Farklı bir tarz ve güzel bir kitap olmuş.  Yazarın yeni kitaplarını merakla bekleyeceğim .







Fısılda - Gülbahar Kurtoğlu

Kitabın Adı :Fısılda
Yazar :Gülbahar Kurtoğlu
Yayınevi : Ayzıt Yayınları
Sayfa Sayısı :144


İnsomnia hastası bir adamla , uyurgezer bir kadının yollarının aşkla kesişmesi... Bazen hayatta açıklayamadığımız olayların olduğu ve bir gücün hayatımıza nasıl yön verdiğini gösteriyor“Fısılda”.Umudun,fantastik hayatta da, gerçek hayatta da tek ilaç olduğunu anımsatırken “Fısıltılara kulak ver!” diyor adeta. “Biri oturuyor yanıma birden.Şeker kokulu,ufak tefek,dünya güzeli bir kadın bu. Bir an nefessiz kalıyorum.Acaba kalkıp yandaki boş banka mı gitsem? Sihir sesini duyuyorum birden. Unut diye fısıldamıştı meleklerim kulağıma oysa.Gerisini anlamıyorum,sadece son cümlesi kalıyor aklımda.Ama hatırlıyorum,inadına...”


                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. Modern yazarlar günümüz etkisiyle çoğu insana hitap ediyorlar ama maalesef konu ve dil bakımından çok eksik kalıyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Kitabın kapağı çok güzelmiş bitanem ayrıca senin fotoğrafına da bayıldım. :) Konu yönünden ilgi çekici, harika bir yorumlamışsın bitanem :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.