4/18/2018

# Demokan Atasoy # Kitap Yorumu # Maceraperest Kitaplar # Oğlak Yayınları

Demokan Atasoy'dan doğaüstü bir aşk romanı " Konuşulmayan "

Konuşulmayan - Demokan Atasoy


   Daha önce farklı kitaplarda öykülerini okuduğum ve kalemini çok sevdiğim Demokan Atasay'ın ilk romanı Konuşulmayan. Gerilim türünde olan kitap Maceraperest Kitaplar tarafından yayımlandı.


  Kitap cep kitap boyutlarında ve kapak görseli ile de dikkat çekiyor. Kitabı okumaya başladığınız zaman görselin aslında kitabı ne kadar iyi anlattığını fark ediyorsunuz. Kitap iki farklı karakter tarafından anlatılıyor , Hande ve Dalınç . Dalınç'ın anlattığı bölümler daha fazla , okuyunca nedenini anlarsınız :))

  1980 lerde geçiyor kitabımız.

  Hande manken , uyuşturucu batağında bir genç kız. Evinin hanımı olmasını isteyen annesinden ve geleneksel ailesinden uzaklaşarak kendi yolunu çizmiş birisi.

 Dalınç iyi eğitim almış , iyi bir işi olan genç bir adam. Baskıcı bir anne ile büyümüş ve her ne kadar yetişkin olsa da hala annesinin hükmü altında.

 Morgda kötü bir olay sonucu yolları kesişen iki insan, masallardaki gibi tek bir öpücük ve değişen hayatlar...

İki farklı karakter ve yaşam koşullarına sahip  iki insanın doğaüstü aşkını anlatıyor kitap. Her ne kadar gerilim kategorisine koyulsa da fantastik de diyebiliriz bana göre. Toplumun doğruları ile insanın doğruları çatışırsa sonuç ne olur ? Baskıcı bir ortamda büyüyen Dalınç özgürlüğünü elde etmeye çalıştıkça iç sesi ona emirler vermekte ve onu  sorgulamaktadır.  Bunun dışında konuşmayan ve her şeyi bir noktaya kadar kabul eden bir kadın , her ne kadar bu kadın normal olmasa da. Peki bir erkek , kendisini koca olarak gören bir erkek, karısına ya da sevdiğine onun rızası olmadan her şeyi yapmakta özgür müdür? Ya da istediğini yapabileceğini düşünmesine sebep olan nedir ? Sadece erkek olması mı yoksa koca olma sıfatı mı?

 Yaşanan bu doğaüstü olayı okurken satır aralarında toplumda hala yaşanan , konuşulmayan , konuşulmak istenmeyen ya da sadece fısıldanan konulara da yer veriliyor.

  Farklı ve ilginç bir kitaptı Konuşulmayan , hem karakterleri hem de konusu ile. Kaleminize sağlık diyorum Demokan Atasoy. Daha nice farklı kitaplara....

 








Demokan Atasoy - Konuşulmayan

Kitabın Adı :Konuşulmayan
Yazar :Demokan Atasoy
Yayınevi : Oğlak Yayınları
Sayfa Sayısı : 256

... mavimtırak dudakları normal bir insanda gülümseme gibi duracağından emin olduğum bir şekle girdi. Aslında, o dudaklar Hande’nin yüzünde, ağzı olmayan bir surete, kör bir bıçakla özensizce kesilerek açılmış bir yara gibi duruyordu. Ama ben gözleriyle ne demek istediğini anlamıştım, belki sadece hissetmiştim...
  ...Öpüşmeye nasıl başladık ya da ben bu şefkat dolu vücutla bir olmak zorunda olduğumu ne zaman anladım onu da bilemiyorum. Ama biliyorum ki sevdiğim kadınla o ilk sevişmem, içimde bir şeyleri değiştirdi...

    “Sıradışı bir aşk, sıradışı karakterler... Demokan Atasoy tekinsiz bir uyuyan güzel masalına davet ediyor okuru. Alacakaranlıkta yapacağınız bu yolculukta aklınızda hep şu soru olacak: Aşk ölümü yener mi?”
  Orkun Uçar
 “Yetenekli yazar Demokan Atasoy, Konuşulmayan romanında bizi var olduğumuz dünyada başka dünyalarla tanıştırıyor, kusursuza yakın betimlemelerle zihnimizi açıyor, Emine Baysal gibi karakterlerle bizi çarpıyor, okuyucuyu iç benliğinin diliyle tanıştırıyor, iyi de yapıyor, iyi ki de yapıyor!”   Uğur Batı
 Oğlak Yayınları, korku öyküleriyle ruhumuza dehşet saçan Demokan Atasoy’un kanınızı donduracak ilk romanı Konuşulmayan’ı yayımlamaktan gurur duyar...


                                                            Kozmokitap

2 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.