5/04/2018

# Arkadya Polisiye # Kitap Yorumu # Ölümcül Şifre # Pyramid

Bitmeyen Aksiyon ve Gerilim " Ölümcül Şifre "


Ölümcül Şifre


“Bu kitabı okurken zamana karşı yarıştığınız hissinden bir an olsun kurtulamayacaksınız.”

Arkadya Polisiye 'nin en yenisi Ölümcül Şifre. Yazarı Tom Martin ismini ilk defa duyduğum bir yazar , Ölümcül Şifre kitabını referans alırsam tarzına bayıldığımı söylemeliyim.

Bir kitabın içerisinde farklı konular, farklı türler ve ilginç bilgiler bir arada olunca en sevdiğim kitap haline geliyor. Kitabı okuyup, eğlenceli vakit geçirmek haricinde araştırmaya teşvik ediyor ve bilgi birikimimi arttırmamı sağlıyor. Ölümcül Şifre de benim için hem eğlenmemi hem de bilgilenmemi sağlayan kitaplardan oldu.

Oxford üniversitesinde görevli Dr Catherine, iş arkadaşı ve dostu Prof Dr Kent'in ölümünü duyunca sarsılır. Üstelik ölümü için intihar denilmektedir. Bu haberi aldığı gün Kent'ten ilginç bir paket alır. "Başıma bir şey gelirse "diye not düştüğü şifreli bir kağıt ve başka belgeler. Durumun garipliği fark eden Catherine, kendisi gibi Oxford 'da görevli ve yeni tanıştığı Dr Rutherford ile olayı araştırmaya başlar. ..

Bu araştırmalar bizi Piri Reisin haritasına, Machu Picchu'ya, Inkalardan Piramitlere götürüyor. Dünyanın geçmişi ve geleceği, mitolojik ve dinsel efsaneler, astronomik ve bilimsel gerçekler çevresinde dönen harika , gizem dolu aksiyon -gerilim okuyoruz kitapta.

Benim gibi Eric Von Daniken kitaplarının hepsini okumuş ve ilginç bulan birisi olarak bu kitap bana muhteşem geldi. Bazı yerler mesela Oxford hocasının Piri Reis haritasını ilk defa duyması gibi bana biraz saçma gelen yerlerde oldu. . Belki de Oxford'u gözümde fazla büyüttüm ne dersiniz :)))

Kesinlikle kitap okumak için harcadığım vakte ve emeğe değdi. Bana göre muhteşemdi , tavsiyemdir...




Ölümcül Şifre
Kitabın Adı : Ölümcül Şifre
Yazar : Tom Martin
Yayınevi : Arkadya Polisiye
Orjinal adı : Pyramid
Çevirmen : Murat Kızılkaya
Sayfa Sayısı :432


Yani benim sezgilerim doğruydu. Son gizemi de çözdüm ama bu demek oluyor ki dünya ciddi bir tehlikenin eşiğinde. Acaba haritalar güvende mi? Ve ben ölüp gittikten sonra acaba birileri bunların ne anlama geldiğini fark edecek mi? Sonrasıysa tamamen karanlıktı.

Oxford’da bir otorite olarak kabul edilen Profesör Kent gittiği bir gezi esnasında öldürülür. Yetkililer tarafından ölümünün intihar olduğu belirtilir. Fakat hem meslektaşı hem de yakın arkadaşı olan Catherine bu ölümün intihar olmadığına adı gibi emindir, özellikle de profesörün kendisine gönderdiği gizemli nottan sonra. Kent’in ölüm nedenini öğrenmek için başka dünyalara yolculuk yapan Catherine’in bilmediği şey ise tüm bildiklerinin büyük br yalandan ibaret olacak olmasıdır.


                                                            Kozmokitap

4 yorum:

  1. Güzel bir kitaba benziyor, merak ettim :)

    YanıtlaSil
  2. Piri Reis'i bilmemek olur mu yaa..Gerilim deyince ilgimi çekmiyor ama içinde araştırma, bilgiye dayalı noktalar barındırıyorsa okunur o zaman bence ..

    YanıtlaSil
  3. Ben de eskiden cok okurdum von Daniken ve cok ilginc bulurdum. Muhtemelen bu kitabi da severim 😊

    YanıtlaSil
  4. İnanın sırada o kadar kitap var ki bunu almamak için kendimi zor tutuyorum:).

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.