5/25/2018

# Kitap Yorumu # Maceraperest Kitaplar # Oğlak Yayınları # Suphi Varım

Sokratis Ölülerin Peşinde - Suphi Varım || Kitap Yorumu

Sokratis Ölülerin Peşinde


    Her tür kitabı okumayı çok severim fakat blogumu ya da sosyal medya hesaplarımı takip edenler bilir polisiye ve gerilim kitaplarını daha çok seviyorum . Her ay okuduğum kitaplardan birkaçı mutlaka bu türden oluyor.   Polisiye türünde olan  Sokratis Ölülerin Peşinde kitabı ile ilk defa Suphi Varım'ın kalemi ile tanıştım. Farklı tarzı ile beni etkiledi yazarın kalemi.

  1960 , İzmir  doğumlu olan yazar ekonomi doktoru.  49 yaşında emekli olduktan sonra yazmaya başlamış. O günden bugüne de yazmayı sürdürüyor . İyi ki yazmaya başlamış diyorum , bizi kaleminden mahrum bırakmadı.

   Öncelikle kitabı okurken neler hissettiğimden bahsetmek istiyorum .  Kitabı okurken olaylar siyah-beyaz , alacakaranlık kuşağı gibi canlandı zihnimde. Sahneler siyah beyazdı , fakat her sahnede sadece tek bir renk belli ediyordu kendini . Örneğin siyah- beyazın yanında yeşil ya da siyah- beyaz ve kırmızı gibi. Karakter sahnede yavaşça hareket ederken dış ses bana hislerini ve olanlarını anlatıyordu. Ayrıntılı bir şekilde film seyreder gibi canlandı  kitap zihnimde.  Atmosfer biraz sisli , insanlar soğuk ve uzaktı.  Umarım anlattıklarımdan sizin zihninizde de benzer görüntüler canlanmıştır .Şimdi kitabın konusuna geçebilirim.

   Sokratis Ölülerin Peşinde ,Dedektif Sokratis Polisiyeleri serisinin ikinci  kitabı.   Ben ilk kitabı okumadığım için bilmiyorum ,direkt ikinci  kitabı okuyarak başladım. Kitap 1907 yılında eski İzmir'de yani Smyrna' da geçiyor . Panos Martakis , yatı Petros'un batmasına sebep olanı kişiyi bulması için Dedektif Sokratis'i tutar. Dedektif olayı araştırırken Panos'un da öldürülmesi sonucu işler daha karışık bir hale gelir . Artık Sokratis sadece yatı batıranı değil Panos'un da katilini aramaktadır. Bu arama ile farklı olayların içerisinde bulur kendisini...

   Hızla okunan Amerikan Polisiyeleri gibi değil kitap. Daha sakin ilerliyor ve adından da anlaşılacağı gibi dedektiflik romanı. Kahramanımız sakin sakin araştırmasını yaparken bize de ipuçları gösteriyor. Gösteriyor diyorum çünkü sonuca ulaştıracak net ipuçları yok. Böyle olunca da çok fazla tahminde bulunamadan sonuca ulaşmak için Sokratis'in işini yapmasını bekliyoruz. Ana olayların haricinde yan olaylar ve yan karakterle yazar kitabı zenginleştirmiş ve bu da olayın çözülmesini daha da zor hala getirmiş.

   Polisiye edebiyatında farklı bir tarz ve farklı bir kalem ile tanıştığıma çok mutlu oldum. Kaleminize sağlık Suphi Varım. Bundan sonra yazarın diğer kitaplarını da okuma listeme alacağım.






Sokratis Ölülerin Peşinde

Kitabın Adı :Sokratis Ölülerin Peşinde
Yazar : Suphi Varım
Yayınevi : Maceraperest Kitaplar
Sayfa Sayısı : 256


Cevval Detektif Sokratis bu kez kuzgun avcısı kayıp bir dümencinin peşinde, soluğunuzu kesecek yeni bir maceraya atılıyor.
Oğlak Yayınları, polisiye edebiyatın usta yazarı Suphi Varım’ın, Detektif Sokratis Polisiyeleri’nin ikinci kitabı, Sokratis Ölülerin Peşinde yi yayımlamaktan gurur duyar...

Sokratis ileri atılıp basamakları hızla tırmandı ve Elenka’nın bedenine sarıldı. O sırada kadının bacağında kan olduğunu fark etti. Basamakta kanla yazılmış “PM” harflerini görünce kalbi yerinden fırlayacakmış gibi oldu. Pa- nik içinde, ilmeği kadının boynundan çıkardı, ancak ur- gandan kurtaramadı. Kadın, bir kayışla da tırabzana bağlanmıştı çünkü. Detektif bütün gücünü toplayarak deri kayışa asıldı. Kayışın bağlandığı parmaklık parçalandı, kayışla birlikte çatırdayarak yerinden fırladı. Dengesini yitiren Sokratis, karısının üzerine kapaklandı. Kısa sürede toparlandı, gözünden yaş boşalırken başını karısının göğsüne dayadı. Gözlerini yaraya çevirdi ve eliyle kanı sildi. Şuurunu yitirmiş gibiydi, yumruğunu hışımla basamağa vurdu...


Suphi Varım Kimdir ?

Suphi Varım1960 İzmir doğumlu olan Suphi Varım, İzmir Ticaret Odası ile Ege Sanayicileri ve İş Adamları Derneğinde profesyonel yönetici olarak çalışmıştır. Muğla Üniversitesinde kısa süreli bir öğretim üyeliği olmuştur.

Kamu Yönetimi dalında lisans, Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktora dereceleri bulunmaktadır. Uzun yıllar ekonomi ve siyaset alanında analizler yapıp makaleler yazmıştır.


Emekli olan Suphi Varım, tüm zamanını polisiye yazarı olmak için ayırmış yazmaya devam etmiştir. Yazar aynı zamanda evli ve bir kız çocuk babasıdır.


Suphi Varım'ın Okuduğum Diğer Kitapları

Sokratis ve Siyahlı Kadın 

Sokratis ve Cinler

Sokratis Ölüler Şehrinde

                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. Sen beğendiysen biz de listeye alalım o vakit, bu arada bloguma bir göz atar mısın? Senle ilgili bir şeyler var...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.