12/25/2019

# Kitap Yorumu # Maceraperest Kitaplar # Oğlak Yayınları # Suphi Varım

Sokratis Ölüler Şehrinde - Suphi Varım


Sokratis Ölüler Şehrinde - Suphi Varım

  Dedektif Sokratis'in maceraları "Sokratis Ölüler Şehrinde " kitabında son hız devam ediyor.

  Oğlak Yayınları , Maceraperest Kitaplar serisinden çıkan Sokratis Ölüler Şehrinde , serinin diğer kitapları gibi cep kitap boyunda. Bir yere giderken çantada rahatça taşınabiliyor kitaplar . Puntosu ise göz yormuyor , bazı cep kitaplardaki gibi minicik değil.

 Olay yine eski İzmir yani Smyrna 'da geçiyor . 1800 'lü yıllar . İzmir'e geldiğinde gemisinden dolaşmak için inen ve defterini düşüren sonra da almadan kaçarcasına kaçan birisi ile başlıyor kitap . Sonradan bu kişinin Anderson olduğunu öğreniyoruz.

  Parası azaldığı ve iş bulamadığı için sıkıntı çeken Sokratis'e gizemli bir mektup gelir . Bu mektupta verdiği işi kabul ederse ona yüklüce bir para vereceğini yazan birisinden gelmektedir . Paraya ihtiyacı olduğu için bu işi kabul eder Sokratis . Öldürülen genç bir hanımın katilini bulması istenmiştir Sokratis'ten . Araştırmalara başlayınca o gece bir değil iki cinayet işlendiğini öğrenir ve araştırmalara hemen başlar .

 Kumpanyalar , karakol , dernekler arasında dolaşırken Sokratis hem bilgi topluyor hem de Smyrna 'yı ortamı bize anlatıyor . Dönem insanlarını yaşayış biçimlerini görüyoruz  kitapta. Bu kitapta da Sokratis'in eşi Elena ile karşılaşıyoruz yalnız bu kitaptaki rolü daha fazla .

 Bu eski zaman dedektifini ve maceralarını okumayı seviyorum . Asla katilin nedenini ve katili tam olarak tahmin edemiyorum. Soktatis ile dolaşırken bir bir ortaya çıkıyor nedenler . Bazen de tam bir sürpriz oluyor . Benim sevdiğim bir seri Dedektif Sokratis serisi .







Sokratis Ölüler Şehrinde - Suphi Varım
Kitabın Adı :Sokratis Ölüler Şehrinde
Yazar :Suphi Varım
Yayınevi : Oğlak Yayınları
Sayfa Sayısı :232

"Gözlerini açtı. Karanlıkta karşılaşınca dehşetle yerinden fırladı. Zihninde art arda sorular oluştu. Neredeydi, başına ne gelmişti, fenalık mı geçirmişti?

Zifiri karanlıkta bir şeyler görmeye çalıştı, başaramadı… Panik içinde doğruldu. Bedeni kaskatı kesilmişti. Ensesinden vücudunun alt kısmına doğru şiddetli bir ağrı yayıldı… Karanlığa alışan gözleriyle, üzerinden yuvarlandığı sert yerin bir lahit olduğunu kavrayınca gözleri irileşti… Kocasının ve halasının adlarını seslendi… Niçin kimse ona cevap vermiyordu? İnleyerek ayağa kalktı, duvarları yoklayarak yürümeye başladı… Kapı olmadığını anlayınca içindeki ümit tekrar dehşete dönüştü. Gözyaşları içinde avazı çıktığınca bağırdı.her yanı umutsuzca yumrukladı… Dermansız kalınca yere çöktü. Üstüne toprak ve taş parçaları dökülmeye başladı. Aklına buraya düştüğü yarık geldi. Belki oradan çıkabilirdi. Başını yukarı çevirince tiz bir çığlık attı. Paramparça Bir iskeletle burun buruna gelmişti. Yere bir kafatası düştü… "

Dedektif Sokratis, bu kez Hans Christian Andersen’in 1841 yılında Smyrna’da notlarını tuttuğu defterin izinde, peş peşe işlenen cinayetlerin gizemini çözmeye çalışıyor.





Suphi Varım Kimdir ?

Suphi Varım1960 İzmir doğumlu olan Suphi Varım, İzmir Ticaret Odası ile Ege Sanayicileri ve İş Adamları Derneğinde profesyonel yönetici olarak çalışmıştır. Muğla Üniversitesinde kısa süreli bir öğretim üyeliği olmuştur.

Kamu Yönetimi dalında lisans, Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktora dereceleri bulunmaktadır. Uzun yıllar ekonomi ve siyaset alanında analizler yapıp makaleler yazmıştır.


Emekli olan Suphi Varım, tüm zamanını polisiye yazarı olmak için ayırmış yazmaya devam etmiştir. Yazar aynı zamanda evli ve bir kız çocuk babasıdır.


Suphi Varım'ın Okuduğum Diğer Kitapları

Sokratis ve Siyahlı Kadın 

Sokratis ve Cinler

Sokratis Ölülerin Peşinde 

                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. Tanıtım yazınızı okuyunca kitap çok ilgimi çekti, listeme aldım. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Okunası kitaplar gerçekten, hemen ekledim listeye. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.