12/19/2019

# Hedef Sensin # Kitap Yorumu # Meral Kır # Olimpos Yayınları

Hedef Sensin - Meral Kır

Hedef Sensin - Meral Kır

Aşkı büyük yapan küçük ayrıntılardı.
Gerçek aşksa aynı kişiye defalarca aşık olmaktı . 

  Sancaktar serisi ile gönlümü kazanan Meral Kır hem bir yazar , hem bir anne , hem de bir insan olarak takdir ettiğim birisi. Bir kitap çıkarıp kendisini kaf dağında gören ve eleştiriye açık olmayanlar Meral Hanımı görüp alçak gönüllülük ve eleştiriye açık olmak nasıl olurmuş ders almalılar. Hem kalemini hem de kendisini sevdiğim birisi Meral Kır . Bu sözlerimi yanlış anlayıp objektif yorum yapmayacağımı zannetmeyin. O iş başka bu iş başka .))

  Miras serisinin ilk kitabı Hedef Sensin. Yazar tarzından ödün vermeyerek bu kitabında da polisiye-aşk türünü harmanlamış. Bu işi başarı ile yapan yazarlardan Meral Kır .İki türden de ödün vermiyor ve iki türün de hakkını veriyor. Polisiye olarak sonuna kadar heyecan bitmezken aşk bölümlerinde ise o naif duyguları ve aşık atışmalarını sonuna kadar keyifle okuyoruz. +18 e girmeden da güzel bir aşk öyküsünün nasıl ortaya çıktığını da görüyoruz  kitabın sayfalarında .

Hedef Sensin kitabında Sancaktar Serisini hatırlayanlar için söyleyeyim Mehmet - Esmer Sancaktar çiftini görüyoruz.  Zaten başkarakter olarak  Esmer'in savcı olan ağabeyi Güçer Öztürk'ü görüyoruz.

Hedef Sensin - Meral Kır


Güçer'in yan dairesinde bir genç kadın öldürülür . Öldürülen bu kadını son gören kişi Güçer'dir . Son gören kişi olduğu için bu olaydan daha çok etkilenen Güçer aynı zamanda da zanlı mı olacaktır yoksa!...

 Gazeteci Zeynep , Güçer'in yan dairesinde kalmaktadır . Birbirlerini daha önce görmemişlerdir. Evine dönen Zeynep yatağında vahşi bir cinayete kurban gitmiş bir kadın bulur . Bu olay onu çok sarsar ...

   Güçer yan evde öldürülen kadını komşusu zannederken aslında bir yabancı olduğunu öğrenir . Üstelik bu kadının kim olduğunu bilmemektedirler  .Üstelik de katil kimliği tespit edilmesin diye elinden geleni yapmış , geriye ipucu bırakmamıştır.

  Bu karışık bir davadır . Katil bu kadını Zeynep',n evinde öldürerek bir şeyler mi anlatmaya çalışmaktadır? Yoksa hedef Zeynep miydi ? Güçer'in yan dairesinde bu olayın olması bir tesadüf müydü? ....

  Birçok soru ve çok az ipucu var kitapta. Meral Kır kurguyu öyle bir hazırlamış ki son anlara kadar heyecan bitmiyor . Bir yandan katili bulmaya çalışırken bir taraftan da yeni filizlenen aşkın heyecanı kitabı daha da bırakılmaz hale getiriyor. Sayfaları birbiri ardına çevirirken çok az da olsa verilen ipuçlarını buldum fakat bunları doğru kişiye yönlendiremedim. Olabilir ama çok az bir ihtimal dediğim birisi çıktı katil . Üstelik cinayet sebebini da tahmin edememiştim. Bolca şaşırdığım ve zevkle okuduğum bir kitap oldu Hedef Sensin.

Kitabı instagramda kalabalık bir grup ile birlikte okudum . Kitabı kalabalık olarak okumak , arada geri bildirim yapmak çok güzeldi. Üstelik kitapta geçen havuçlu keki yapıp kek ile birlikte kitabı okumak ayrı bir keyifti :)

Benim çok sevdiğim bir kitap oldu . New York Times çok satanlar arasına giren ve birçok dile çevrilen kitapların birçoğundan daha güzel bir kitaptı Hedef Sensin . Yazar olarak da bir çoğundan daha kuvvetli Meral Kır'ın kalemi . Umarım kitapları birçok dile çevrilerek hak ettiği yerlere gelir.




Hedef Sensin Kitabından Alıntılar:

🎯" ... onlarca insanın arasında yalnız olmak değil , biriyle tam olabilmekti asıl mesele."

🎯" Anılar zalimdi. Ne unutmaya ne de affetmeye izin veriyorlardı. "

🎯"Ama aşk bana yakışmadı."

🎯" Aşkı bende sevdim," dedi özür dilercesine." Ama böyle olmaz . Önce aşka bilmek gerek."

🎯"Hayata aynı pencereden bakmadıkları sürece , iki kişinin bir olabilmesi için değişmeleri değil, bir şeyleri feda etmesi gerekiyordu."

🎯" Oysa vazgeçmek insanın kendine yapacağı en büyük iyilikti."

🎯" Sevmek sadece sevdiğim yanındayken gerçekleşen bir eylem değildi . Yoksa bile var olduğunu bilmek yeterliydi."

🎯 "Çünkü biliyordu ki onlarca insanın arasında yalnız olmak değil , biriyle tam olabilmekti asıl mesele . "




Hedef Sensin - Meral Kır Kitabın Adı :Hedef Sensin
Yazar :Merak Kır
Yayınevi : Olimpos Yayınları
Sayfa Sayısı :432


Gazeteci Zeynep Erdem’in yatağında tanımadığı genç bir kadın acımasız bir katil tarafından öldürülür. Üstelik Zeynep’in, katilin kim olduğu hakkında en ufak bir fikri dahi yoktur. Bildiği bir şey varsa o da geçmişin aslında hiç geçmediği ve tüm karanlığıyla bugünü yerle bir etmeye geldiğidir. Şimdi, Zeynep’in tek isteği karanlık cinayeti aydınlatmaktır. Ona en çok yardımı dokunacak kişi yan komşusu Savcı Güçer’den başkası değildir…
Savcı Güçer, karanlık detaylarla dolu cinayetin kurbanını son gören kişidir. Hemen bir duvar ötesinde işlenen korkunç cinayet, savcıyı hem katili yakalamaya hem de hesapta olmayan bir aşka doğru sürükler. Zeynep yavaş yavaş hayatına sızarken Güçer’in ondan uzaklaşması ve asla gözlerine bakmaması gerekir. Ama aşk apansız gelir, insanı amansız bırakır. Aklınızın ve kalbinizin sınırlarını zorlayacak bu hikâyeyi okumadan önce derin bir nefes alın.

Çünkü soluksuz okurken buna ihtiyacınız olacak.

Meral Kır Kimdir ? 

Hedef Sensin - Meral Kır
Evli ve iki çocuk annesi olan yazar İstanbul'da yaşamaktadır .



                                                            Kozmokitap

1 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.