8/17/2018

# Kitap Yorumu # Liane Moriarty # Neo Kitap # Sırrını Derine Göm

Sırrını Derine Göm - Liane Moriarty || Kitap Yorumu

Sırrını Derine Göm - Liane Moriarty


   Liane Moriarty'nin ikinci okuduğum kitabı Sırrını Derine Göm. Yeniden Başlamak İçin Güzel Bir Gün kitabı ile tanıştım yazarın kalemi ile. Sakin ve dinlendirici üslubu var yazarın . Bol hareketli ya da buram buram aşk kokan kitaplardan  değil . Bu tarz kitap okumak isteyenler için hayal kırıklığı olabilir. Dram ile bezeli güçlü kadın öyküleri Liane Moriarty'nin kaleminden dökülenler.

  Kitap ağır bir tempoda başlıyor. Bu noktada sakın vazgeçmeden devam edin çünkü sayfalar ilerledikçe konu açılıyor ve daha merak uyandırıcı bir hale geliyor.

 Üç farklı kadının hikayesi anlatılıyor kitapta. Tess ,Rachel ve Cecilia . Tess eşi ve oğlu ile birlikte yaşamaktadır. Bebeliğinden beri sürekli birlikte olduğu ve bir ikizden daha yakın gördüğü kuzeni de onlarla sürekli görüşmektedir. Onu ailesinden ayırmaz Tess ve ayırmayı da hiç düşünmez. Kocasını da çok sevmektedir ve işlerin yolunda gittiği düşünür. Taa ki bir gün eşi ve kuzeni ile hiç ummadığı bir konuşmayı yapasıya kadar. Bu konuşma sonrası oğlunu da yanına alarak annesinin yanına gider...

   Rachel ... Yalnız yaşayan bir kadındır. Kızı küçük yaşta cinayete kurban gitmiş ve katili asla bulunamamıştır. Evli bir oğlu vardır. Ona karşı davranışlarından çoğu zaman pişmanlık duysa da torunu onun yaşama sevincidir . Torunundan ayrılacağı için çok üzülen Rachel bir taraftan da hala kızının katilini düşünmekte ve birisinden kuşkulanmaktadır.

Sırrını Derine Göm - Liane Moriarty

  Cecilia ... Evli ve üç çocuk annesi bir kadındır. Aynı zamanda katalogdan plastik ürünler satan bir markanın da satış temsilcisidir.  Düzenli , sosyal , mutlu bir hayatı vardır. Bir gün tesadüf eseri bir mektup bulasıya kadar ... Mektubu kocası yazmıştır ve o öldükten sonra okumasını istemektedir. Mektubu başta okumayan Cecilia sonra kuşkusuna yenik düşerek okumuş ve bir anlamda dünyası kararmıştır...

  Pandora'nın kutusu efsanesi ile başlıyor kitap. Yazar bazı sırların pandoranın kutusu gibi olduğuna dikkat çekiyor. Bazen merakımıza yenik düşüp ne olursa olsun sırları ortaya çıkarıyoruz ve sonrasında olanları ise engelleyemiyoruz. Domino taşları gibi ufak bir hareket birbiri ardına taşları yıkmaya başlıyor ve bize seyirci kalmaktan başça çare kalmıyor bazen .

Bu kadınların hayatlarını , olayların nasıl pamuk ipliği gibi birbirlerine bağlı olduğunu okuyoruz kitapta. Yazar sakin bir tempoda farklı hayatları gözlerimizin önüne seriyor.

 Yazarın Yeniden Başlamak İçin Güzel Bir Gün kitabını sevdiğim gibi bu kitabını da çok sevdim. Bu sıralar tam da aradığım kitaptı. Her şeyden bunaldığım bir anda sığınılacak bir liman oldu benim için. Kİtabı okurken de aklıma hep yıllar öncesinden bir şarkı nakaratı geldi : " Aşk her şeyi affeder mi? " Kitabın konusunu ve içeriğini o kadar güzel özetliyor ki bu mısra.... Başka söze gerek yok. Sonuç itibari ile çok sevdim ben kitabı ...






Kitaptan alıntılar : 

* Ben o kadar cesur olamazdım yani. Bütün bunlara değmez diye düşünürdüm. Duvarın arkasında kalmışsak kalmışız, en azından hayattayız ya, çocuklarımız yaşıyor ya, ben ona bakarım. Özgürlük için ölmek fazlasıyla yüksek bir bedel bence.

* Âşık olmaktan kolay bir şey mi vardı? Herkes âşık olabilirdi. Önemli olan onu devam ettirebilmekti.

*   Hayatlarımızın gidebileceği,hatta gitmesi gereken yolları hiçbirimiz bilemeyiz. Belki de böylesi daha iyidir. Bazı sırların sonsuza kadar sır kalması gerekiyordur.

*  Hata yapmak insani,affetmekse ilahi.

*  Bazen keder oluyordu içine düştüğü; saf , ilkel bir acı ... Başka zamanlarda öfke oluyordu bu ; birilerine tırnaklarını geçirmek, vurup dökmek, öldürmek isteyen bir öfke. Bazense, şimdi olduğu gibi sıradan, tekdüze bir his gelip yoğun bir sis gibi yavaşça üzerine bırakıyordu kendini.
 Bunun adı da hüzün oluyordu.


Kitap hakkında yazılanlar: 

"Eşimi benden iyi kimse tanıyamaz diyenlerden misiniz? Bu kitabı okuduktan sonra bundan eskisi kadar emin olamayacaksınız."   -Star-Telegram-

"Yer yer esprili diyalogların bulunduğu, çarpıcı bir gerçeklikle yazılmış ezber bozan bir roman."
     -Entertainment Weekly-

"Bazı sırlar insanı canlı canlı yer, bazılarıysa özgürlüğe açılan kapılardır. İşte, Liane Moriarty sırların bu gücünü, uzun yıllardır okuduğum en heyecanlı hikâyelerden birine dönüştürmüş. Tek kelimeyle bayıldım."
     -New York Times bestseller yazarı Dorothea Benton Frank-


Sırrını Derine Göm Kitabın Adı :Sırrını Derine Göm
Yazar :Liane Moriarty
Yayınevi :Neo Kitap
Orjinal adı :The Husband's Secret
Çevirmen : Cumhur Mısırlıoğlu
Sayfa Sayısı :512


Sevgili Cecilia, sen bu satırları okurken, ben çoktan ölmüş olacağım…

Kocanızın, ilk çocuğunuzun doğduğu gün, öldükten sonra açılmak üzere bir mektup yazdığını ve bu mektupta en gizli, en karanlık sırrını paylaştığını hayal edin. Birlikte kurduğunuz mutlu yuvanızı yıkmakla kalmayıp, daha pek çok kişinin dünyasını yerle bir edecek güçte bir sır... Ve o mektubun elinize, kocanız hâlâ hayattayken geçtiğini düşünün.

Yardımsever bir işkadını ve iyi bir anne olan Cecilia için, tavan arasında bulduğu mektupla birlikte zaman bir anda durur. İçini kemiren vicdan belasıyla sevdiklerine karşı sorumlulukları arasında sıkışıp kalan genç kadın, eski mutlu günlerini geri getirmek için doğru kararı vermek zorundadır.


                                                            Kozmokitap

6 yorum:

  1. Kızımın ismi Derin olunca hemen kitap adı ilgimi çekti :))) 3 farklı kadın hepsinin de hikayesi farklı. Özlem Tekin'in şarkısı,ne popülerdi zamanında :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 90 lı yıllar başkaydı, şimdi onlar gibi yok maalesef :(

      Sil
  2. atraksiyonlu bişeye benziyor sanki :)

    YanıtlaSil
  3. ay baksanaaaaa bok hareketli ve aş kokan demişsin ay ayol kahkaha attııım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy iyi ki yazdın. Bilgisayar sürekli takılıyor , benden nefret ediyor :((( Kaç kere kontrol ettim oysa son anda yine yapacağını yapmış , rezil oldum desene :DD

      Sil
  4. Yine ilginc bir kitap canim not alayim 😊

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.