7/02/2014

# Gördüğüne Asla İnanma # Kitap Yorumu # Mario Mazzanti # Sonsuz Kitap

Gördüğüne Asla İnanma - Mario Mazzanti

kozmokitap


    Şah Mat'ın yazarının ikinci kitabı olur kendileri. Yazarımızın tıp doktoru olduğunu biliyor muydunuz? Tıp fakültesinden her şey çıkar kırk yılda bir de doktor çıkar derlerdi haklılarmış. Mario Mazzanti  severek okuduğum ikinci doktor yazar. Diğeri ise Tess Gerritsen. İtalya'da tüm üniversite bitirenlere doktor denildiğini biliyor muydunuz? Kitabı okurken bu yüzden şaşırmayın , herkese kitapta doktor diye hitap ediyorlar.



    Kitabı okuyanların bir bölümü kitabı çok sevmediklerini belirtmişler. Konuyu oluştururken yazar psikoloji bilgilerini bizlerle paylaşmış, teknik konulara biraz fazla girmiş. Kitabın genel olarak sevilmeme sebebi bu olabilir. Bana soracak olursanız bu beni rahatsız etmedi. Ben bu tarz konuları sevdiğim, bu konulara aşina olduğum için rahatsızlık hissetmedim. Kitaba başlarda adapte olmakta zorlansam da okudukça merakım arttı. Sonlara doğru ise kitabı elimden bırakamaz oldum. Kitapta bir-iki yerde basımdan kaynaklanan hatalar olsa da çok göze batmıyor. Genel itibari ile kitap 10 üzerinden 10 demesem de sevilmiştir.

   Gelelim kitabın konusuna;
   Olayın baş kahramanı Milano Devlet Üniversitesi Psikoloji Enstitüsünde profesör olan Dr Trevis'dir. Çalıştığı enstitünün babası kabul edilen Prof. Meriurgo cinayete kurban gider . Bir süre Prof. Meriurgo'nun yanında kaldığı için Trevis bu olaya diğer meslektaşlarından daha fazla etkilenir. Prof. Meriurgo'nun danışanlarından birisi olan Olivadotti de aynı gün bir trafik kazasında ölür. Prof. Meriurgo cinayetinde görgü şahiti olan birisi de arabasında yanmış olarak bulunur. Bütün bu olanların tesadüf olamayacağına inan Prof. Trevis olayı Olivadotti'nin rüyasından yola çıkarak araştırmaya başlar. Araştırmaları onu yirmi yıl öncesi işlenen üç cinayete götürür. Aralarında ne gibi bir bağ vardır? Bu araştırmalarında asistanı Denise ona yardımcı olmaktadır. Denise'in tek amacı yardım etmek değildir, kendisi de gizli bir amaç gütmektedir. Prof. Trevis katilin ya da ona taktığı isimle kurdun kendi enstitüsündeki profesörlerden biri olabileceğini düşünmektedir. Bir taraftan arkadaşlarını incelerken, bir taraftan da kimseye bir şey beli etmeden olayları araştırmaya çalışır. Trevis'in bu davranışları polisin de dikkatini çeker. O da zanlılar listesinde yerini almak üzeredir. Herkesin aklında soru işaretleri vardır. Son sayfaya kadar heyecanını ve gizemini sürdüren bir kitap. Trevis bu olayları çözebilecek mi yoksa kurt izlerini yok edip ortadan kaybolacak mı? Ne dersiniz? Cevaplar kitabın devamında...

    Yazımı kitaptan çok sevdiğim bir cümle ile bitiriyorum:
 " Şüphe, güvenin sıcak ve davetkar kıvrımları arasına sızan bir yılandır."

Gördüğüne Asla İnanma
Nella Tana Del Lupo
Mario Mazzanti
Sonsuz Kitap
446 sf.

2 yorum:

  1. Okudum bu kitabı. Hala etkisinden çıkamadım. Muhteşem bir kitap...

    YanıtlaSil
  2. Heyecanlı bir kitaptı. Yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.