10/08/2014

# İthaki Yayınları # Kitap Yorumu # Peter Straub

Gece Odasında - Peter Straub

Gece Odasında


     Okundu , bitti ve tek kelime ile muhteşemdi. Beklentilerimin ötesinde bir kitap Gece Odasında. Yitik Oğlan Yitik Kız kitabını okuduktan sonra devamı olduğu için bu kitap da ortanın biraz üzeri olur diye düşünmüştüm. Çok bir beklentim olmadan okuduğum kitap beni utandırdı. İlk kitaptan üç kat daha fazla sevdiğimi söylemeliyim. (Yitik Oğlan Yitik Kız yazımı buradan okuyabilirsiniz.) Bu kitap güzel dedim , fakat tek başına okunduğu zaman konu tam kavranmayabilir . Bu nedenle Yitik Oğlan Yitik Kız'ı okuduktan sonra bu kitabı okursanız konuyu daha iyi kavrarsınız. Bu kitap bazı yönlerden her ne kadar türleri ayrı olsa da okurken bana Sofi'nin Dünyası 'nı ve isimlerini şu an hatırlamadığım bazı filmleri hatırlattı.

Gece Odasında


    Bir önceki kitaptan hatırladığımız korku romanları yazarı Tim bu kitapta da baş rolde. Gece odası kitabında Peter Straub okuyucuya bir sürpriz yapıyor ve Yitik Oğlan Yitik Kız kitabını aslında Tim Underhill'in yazmış olduğunu öğreniyoruz.  Tim yeğeni Mark'ın kaybolmasını kabullenmeyerek ona kendi çapında iyi bir son vermek için bu kitabı yazmış Tim tuhaf e-postalar almaya başlamıştır. Bu postaları gönderenleri araştırdığında ölmüş arkadaşlarından olduğunu öğrenir. ( Tüyler ürpertici.) E-postalar aracılığı ile bir anlamda öteki taraf ile iletişime geçmiştir ve öteden bir rehberi vardır şimdi. Yazdığı kitaptaki kötü karakter öteki tarafta hakkında yazılanlara kızmış ve şimdi intikam için gelmektedir.

     Willy kocasını ve kızını kaybetmiştir. Şimdi kendisinden yaşça büyük Mitchell ile evlenmek üzeredir. Willy'nin hayatı Mitchell'in odasında gördüğü bazı resimlerden sonra alt-üst olur ve Willy kaçmaya başlar. Willy ve Tim'in yolları Tim'in kitap okuma seanslarından birisinde kesişir ve ikisi gizleri aydınlatmak ve sorunları çözmek için birlikte haraket etmeye başlarlar. Üstelik kitabı okuyunca Willy'nin kim olduğuna inanamayacaksınız.

  Sonuç itibari ile sürükleyici, farklı bir konuya sahip, okuyucuyu şaşırtmayı başaran bir kitap. Gece Odası sevdiğim kitapların arasında yerini aldı ve tavsiye edilir:)







Gece Odasında - Peter Straub
Kitabın Adı : Gece Odasında
Yazar : Peter Straub
Yayınevi :İthaki Yayınları
Orjinal adı : In The Night Room
Çevirmen : Sönmez Güven
Sayfa Sayısı :396


Yitik Oğlan, Yitik Kız ile başlayan dehşet öyküsü Gece Odasında ile sürüyor.

Ödüllü gençlik romanı Gece Odasında'nın yazarı Willy Patrick aklını kaybetmekte olduğunu düşünmektedir... Bir kez daha... Bir gün bir ardiyenin otoparkına umarsızca sürüklenir. Kızı Holly'nin binanın içinde tutulduğunu bir şekilde bilmekte ve onu kurtarmak için karşı konulmaz bir istek duymaktadır. Ancak Willy'nin bu isteğini gerçekleştirmesi mümkün değildir; kızı Holly yıllar önce öldürülmüştür çünkü.

Aynı gün, sorunlu genç bir kadın hakkında yazmakta olduğu yeni kitabıyla boğuşmakta olan Timothy Underhill, dokuz yaşındayken ölen ablası April'ın hayaletiyle yüz yüze gelir. Ardından da, gençliğinde tanıdığı ve tümü ölmüş olan kişilerden tüyler ürpertici e-postalar almaya başlar... Bu kişiler de aynı ablası April gibi, ona acil mesajlar iletmeye çalışmaktadır. Willy ile Timothy'nin yolları garip tesadüfler sonucu kesiştiğinde, Willy'nin trajik kaybı ile Tim'in yazmakta olduğu romanın gösterdiği inanılmaz paralellik, onları çevrelerini saran kötülüğe karşı güçbirliği yapmaya sürükler.

Peter Straub, Gece Odasında ile 'öte diyar'ın kapılarını açıyor ve okuyucuyu hayal etmesi bile imkansız korkularla yüzleşeceği bir yolculuğa çıkarıyor.







Peter Straub Kimdir ? 

Peter Straub
2 Mart 1943'te, Wisconsin'in Milwaukee kentinde doğdu. Wisconsin Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 1965 yılında mezun oldu. İzleyen yıl Columbia Üniversitesi'nde aynı dalda master yaptı. 1972 yılında iki şiir kitabı ve 1973 yılında da bir roman yayınlandıktan sonra, yayıncısının önerisiyle 'gotik' türe geçiş yaptı ve bir dizi öykünün ardından korku türündeki ilk kitabı Julia'yı 1975 yılında yazdı. 1979 yılında yayınladığı, daha sonra sinemaya da uyarlanan, Ghost Story (Hayalet Öyküsü) adlı romanıyla büyük bir şöhret kazandı. Peter Straub yirmiden fazla dile çevrilmiş on altı roman yazdı. Lost Boy Lost Girl (Yitik Oğlan Yitik Kız) adlı kitabı 2003 yılı Bram Stoker Ödülü'nü kazandı.                                            





                                                        

2 yorum:

  1. İlginç gibi görünüyor. Ama ben kitap detoksundayım ühü :( alıp da okuyamadığım kitaplar ühü :( onlarca var ühü :( beklemek zorunda ühüü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de elimde okunmamış çok fazla kitap olduğu için yenilerini ne kadar istesem de alamıyorum:( Neler hissettiğini çok iyi anlıyorum...

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.