10/13/2014

# Arkadya Yayınları # Kır Çiçeği Tepesi # Kimberley Freeman # Kitap Yorumu

Kır Çiçeği Tepesi - Kimberley Freeman

Kır Çiçeği Tepesi

Dünya'da iki çeşit kadın vardır, Beattie: Bir şeyler yapanlar ve kendisine bir şeyler yapılanlar.

     Gerçek adı Kim Wilkins olan Avustralyalı yazar Kimberley  Freeman adı ile kitaplarını yazmaktadır. 1970 doğumlu olan yazar spekülatif,  çağdaş kadın, genç yetişkin, çocuk türünde kitaplar yazmaktadır. Türkiye'de yayınlanan tek kitabı Kır Çiçeği Tepesi. Yazarın sayfası için buraya tık tık... 

     Polisiye-gerilim-fantastik kitaplardan sonra bu kitabı okumak bana çok iyi geldi. Bu tür kitaplar beni
dinlendiriyor. Bayram yorgunluğundan sonra böyle bir kitap okuyarak bütün yorgunluğumu attım. Azmin neler başardığını, sorunlar karşısında yılmayan bir kadının azimli mücadelesini okuyoruz kitapta. Sarah Jio kitaplarını sevenler eminim Kır Çiçeği Tepesini de çok seveceklerdir.

Kır Çiçeği Tepesi


    Geçmiş ve günümüz arasında gelişen , iki farklı nesil kadının hikayesi yer alıyor kitapta. Beattie ve Emma.

    1929 yılında Glasgow'da zorlu hayat koşullarında yaşayan bir genç kızdır Beattie. Babası bir doğa felsefesi  profesörüdür ve ateist olduğu için işinden kovulmuş ve şimdi tüm zamanını kitap yazarak geçirmektedir. Annesi ve Beattie çalışarak evi geçindirmektedirler. Beattie iki işte birden çalışmaktadır. Bir butikte ve geceleri bir gece kulubünde ... Beattie, Henry adında evli bir adama aşık olmuş ve ondan hamile kalmıştır. Annesi durumu fark edince onu evden kovmuş, Henry ile Beattie de birlikte Avustralya'ya kaçmışlardır. İki aşık beraberdir ama maalesef iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor. Beattie'nin bir kızı olmuştur Lucy. Henry içki ve kumardan arta kalan para ile evi geçindiremez.  Beattie de kızını alarak evi terk etmekte bulur çareyi. Esas zorluklar yeni başlamıştır; genç , bekar, parasız bir anne ve küçük kızı...

    Emma otuz yaşında başarılı bir balerindir. Geçirdiği talihsiz bir kaza ile meslek hayatı sonlanır. Yeni hayatına zor da olsa alışmaya çalışan Emma büyükannesinin kendisine miras bıraktığı Kır Çiçeği Tepesine gider. Oradaki eşyaları boşaltıp satmayı düşünen Emma orada geçmişe , büyükannesinin hayatına ve sırlarına doğru bir yolculuğa çıkarken aslında bu yolculuğun kendisini de değiştirmeye başladığını fark etmez.

   Zorlu hayat şartlarında birçok ızdırap çeken bir kadının tüm zorlukların altında azimle kalkmasını ve büyük bir başarı elde etmesini okurken hayran kalmamak mümkün değil. Hayatta her zaman farklı alternatifler olduğunu , mühim olanın bu alternatifleri fark edebilmek olduğunu öğreniyoruz.

   Sonuç olarak bayıldım:) Ayrıca iç kapak resimlendirilmesi de ayrı bir hava vermiş kitaba.Kesinlikle tavsiye ediyorum...

 Sanki ben doğduğumda, sen gökyüzünde beni sabırla bekleyen bir yıldızdın...
Bir kitabı bir kez okudun mu, sen ve o bir ömür boyu birbirinize ait olursunuz.
Ve bir daha asla kendisine bir şey yapılmasına izin vermeyecekti.
Seni sevdiğimden, sevmeye devam ettiğimden ve yıldızlar sönüp, dünya durana dek seveceğimden asla şüphe etme...

Sevgiler...

Kır Çiçeği Tepesi
Wildflower Hill
Kimberley Freeman
Arkadya Yayınları
Çeviri: Duygu Parsadan
534 sf.

3 yorum:

  1. Arkadya'dan güzel bir kitap daha... Beklediğim yorumundan sonra alacaklar listemde artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alacaklar listelerimiz gittikçe kabarıyor, bizlere hediye edenler olsa çok güzel olurdu:)))

      Sil
    2. Kitaplar hediye olarak gelse bence de çok güzel olurdu :)

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.