3/05/2015

# Doğan Kitap # Dorothy Koomson # Gül Yaprağı Kumsalı # Kitap Yorumu

Gül Yaprağı Kumsalı - Dorothy Koomson

 
Dorothy Koomson
   Yaklaşık bir yıldır kitaplığımda duran kitabı birkaç kere elime alsam da okumadan yerine koydum. O zamanlar beni sarmayacağına inanmıştım. Şimdi düşünüyorum da bir sayfasını bile okumadığım bir kitap hakkında çok önyargılı davranmışım. Şimdi kitap bittiktan sonra yazarı en sevdiğim yazarlar katagorisinde yerini aldı. Anlatım tarzı bir yana karakterleri yerleştirmesi , onların duygularını ifade etmesi ve olayların kurgusu müthişti. Tek kelime ile " BAYILDIM" ....

     Gül yaprağı kumsalı easasen kitapta bahsedilen bir hikaye...
Alabildiğine geniş , ıssız adayı boydan boya dolaşmış, denizde kaybolan sevdiğini aramış. Aşkı öyle olağanüstü, hayret verici, o kadar derin, güzel ve safmış ki, yürürken sahildeki keskin çakılların kestiği ayaklarından akan kan damlaları gül yapraklarına dönüşmüş ve sahil olduğu gibi kusursuz, kıpkırmızı gül yapraklarına bezenmiş.

  Kitap üç kadının bakış açısı ile anlatılıyor. Baş kahramanımız Tami. Evli ve iki şirin kız çocuğu annesi. Hayatın inişleri çıkışları olsa da o hayatının güzel olduğunu düşünüyordu. Taa ki polisler kapıya dayanıp kocasını cinsel taciz sebebi ile tutuklayıncaya kadar.... Tami buna inanmak istemez. Dünyası paramparça olur. Ama o bir annedir çocukları için güçlü olmak zorundadır. Kocasını taciz ile suçlayan da arkadaşıdır Tami'nin. Kime inanacağını bilemez. Bir tarafta kocası bir tarafta arkadaşı... Bu Tami'yi düşünmeye zorlar. Geçmişini yaşamını.... Yaşarken farketmediğimiz küçük ayrıntılar sonradan düşündüğümüz zaman anlam kazanmaya başlarlar. Tami, Mirabelle, Beatrix. Üç kadın , üç ayrı hikaye, üçünün de buluşma noktası aynı... Acıları, dostlukları, zorluklar ile başa çıkmayı ve aslında güçlü olmanın ne demek olduğunu anlatan bir kitap Gül Yaprağı Kumsalı. 

   Ailesi çok istemesine yüksek notlarına rağmen üniversiteye gitmeyip iş hayatına atılan Tami... Zeki, sevecen bir anne , iyi bir eş. Ailesi için her şeyi yapan, kocasına gerekli yerlerde desteğini esirgemeyen bir kadın. Alımlı, güzel.

   Kocasından boşandıktan sonra yalnız yaşamaya başlayan ama bir yerlerde bir aile özlemini hep duyan Beatrix... Güzel, başarılı.

     Sportmen, güzel, biraz da gizemli Mirabelle...

     Ve asıl oğlan Scott. İki çocuk babası, Siyah bir kadınla evlendiği için ailesinin kendisini affetmediği, başarılı, kendini beğenmiş (!) bir adam... Hayatındaki önceliklerini unutmuş ve bu yüzden de sorunlara sebep olmuş birisi.

    Kitabımız bu karakterlerin etrafında dönüyor. Ortada işlenen bir suç var ve suçlu kim?  İtiraf etmeliyim her zamanki huyumla suçluyu tahmin ettim ve bu sefer beni bile yanılttı. Benim tahmin ettiğim değil de yine tahminime çok yakın çıktı.

    İlginç, akıcı, beklenmedik bir şekilde ilerleyen ve okuyucuyu derinden etkileyen bir kitap Gül Yaprağı Kumsalı. Aşk , gizem ve  polisiye kitaplardan hoşlananlar tam size göre.... Kesinlikle tavsiye edilir:)))

Gül Yaprağı Kumsalı 
Dorothy Koomson
Doğan Kitap
Çeviri:Mehtap Gül Ayral
592 sf.

Sevgilerle♥♥♥
                           
Kozmokitap

8 yorum:

  1. Bu yazarın sadece bir kitabını okudum ve ondan sonra takip ettiğim yazarlar arasında yerini aldı.Maalesef Doğan'dan çıkan kitaplarını hala alamadım pahalı oldukları için ama sahaflarda 2.el olarak sürekli aradığım kitaplardan.Eminim bu kitabı da çok iyidir.Yazarın tarzı ve yazımı çok iyi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumak istediğim o kadar çok kitap var ki... Bu fiyatlar almamızı zorlaştırıyor. Ben de genelde indirimi bekliyorum almak için...

      Sil
  2. Bazı kitapları okuduktan sonra niye bu kadar zaman bekletmişim ki diyorum ben de. Kitap her yönüyle beğenildi madem benim de listemde yer alacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle diyorum ama bir yandan da iyi oluyor böylece yeni bir kitabı ve yazarı keşfetmiş oluyoruz. :)
      Ben En yakın arkadaşımın kızı kitabını okumuştum.Onu da tavsiye ederim. :)

      Sil
    2. En yakın arkadaşımın kızı kitabını ben de merak ediyorum. O halde o da uzayan listeme eklendi:))

      Sil
  3. Yazarın iki kitabı da listemde artık :)

    YanıtlaSil
  4. bir de ''Benden önceki kadın'' adlı romanını da okumanı isterim.Sürükleyici :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Kitabı okunacaklar listeme ekliyorum:))

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.