12/05/2015

# Kitap Yorumu # Mason Cross # Panama Yayıncılık

Av Mevsimi - Mason Cross || Carter Blake Serisi #1


Kozmokitap


    Av Mevsimi kitabı  ile yeni bir yazar ile tanıştım. Mason Cross. Polisiye ve gerilim kitaplarını çok severim. Bu kitap da konusu ve kapak dizaynı ile beni görür görmez cezbetti. Kitabı alırken bu kitabın bir seri olduğunu bilmiyordum. Hatta kitapta bile seri olduğu yazmıyor. ;İnternette yurt dışı sitelerde yazarı araştırırken bu kitabın bir seri olduğunu öğrendim. Serinin ikinci kitabı " The Samaritan " yurtdışında satışa sunulmuş. Serinin üçüncü kitabı Winterlong ise 2016 ilkbaharında satışa sunuluyor. Umarım serinin diğer kitapları da fazla beklemeden bizim ülkemizde de satışa sunulur.

kozmokitap


    Av Mevsimi, Carter Blake serisinin ilk kitabı olmasının yanında yazarın da ilk kitabı. Yazarın kısa suç öyküleri de dergilerde yayınlanmıştır.

    Benim hakkımda bilmeniz gereken ilk şey adımın Carter Blake olmadığıdır. 

Carter Blake , kendisinin de dediği gibi gerçek adı değil sadece kullandığı birçok isimden birisidir. Kendi tabiri ile bulunmak istemeyenleri bulan birisidir. Kendisi ile irtibata geçenlerin kimliklerini açıklamaz. Bu sefer ondan yardım isteyen ise federallerdir.

   O gözlere bakmış ve tetiği çekip çekemememin sahibinin umurunda bile olmadığını fark etmiştim. Gözlerinde, büyük beyaz köpekbalığının azmi dışında ne bir korku, ne de duygu görmüştüm .    
Kozmokitap

Calep Wardell, idama mahkum bir suçlu. Eski asker Calep öldürmüş olmak için öldüren birisi. Sebebi olmadan sıradan insanları tesadüfi olarak seçen ve onları vuran bir keskin nişancı. Onu farklı bir hapishaneye götüren nakil aracı saldırıya uğrar ve Calep kaçar. Kaçışının hemen ardından öldürme olayları geri başlar.

   Calep Wardell'i bulmak için görevlendirilen FBI ekibinden Ajan Castle ve  Ajan Banner , Blake ile birlikte çalışmak zorundadırlar. Kİm olduğunu bilmedikleri Blake'den pek hoşlanmazlar.

    Kaçan bir mahkumun ardından bir sürek avı... Onlardan bir adım önde olan ve masum vatandaşları rastgele öldüren bir katil... Hızla geçen zaman....

   Bu tarz kitapları sevdiğimi daha önce de belirtmiştim ve bu kitap da beni hayal kırıklığına uğratmadı. Altı günlük bir zaman dilimini günü gününe anlatıyor kitap. Zamanlar da bölümün başında belirtilmiş. Bu yönü ile bana TV de yayınlanan 24 dizisini hatırlattı. Bu dizide de 24 saatlik olaylar anlatılıyor,  her bölümde de bir saat. Kitap bu şekli ile daha sürükleyici olmuş.

  Kitapta bazı bölümlerde yazım yanlışları vardı. Bir sonraki kitaplar ve diğer basımlar daha dikkatli yapılır umarım.

kozmokitap



Kitabın Adı : Av Mevsimi
Yazar : Mason Cross
Yayınevi : Panama Yayıncılık
Orjinal adı : The Killing Season
Çevirmen : Merve Gözlü Otlu
Sayfa Sayısı : 446
Türü: Polisiye- gerilim

     İntikam peşinde, acımasız bir seri katil. 
    Ailesi ile kariyeri arasında kalmış bir FBI ajanı. 
    Ve asla bulaşmak istemeyeceğiniz bir adam. 
    Av başlıyor.
   "Chicago Keskin Nişancısı" adıyla ünlenmiş Wardell, ölüm cezası infaz edilmeden iki hafta önce firar ettiğinde, FBI, yakalanması imkânsız gibi görünen kişilerin psikolojisi konusunda uzmanlaşmış Carter Blake'ten yardım ister. Üstelik Wardell, Blake'e hiç de yabancı değildir. Blake, kariyeri hızla yükselen, meraklı ajan Banner ile birlikte Wardell'in izini sürmek zorundadır. Bu sırada Wardell ise tüm Amerika'ya korku salmakta, önüne geleni öldürmektedir. Ne var ki Blake ile Banner çok geçmeden davadan bertaraf edilirler. Sırf heyecan için cinayet işleyen bir adamın bir sonraki eylemini ümitsizce tahmin etmeye her çalıştıklarında, kendilerini yalanlarla ve yolsuzluklarla örülmüş bir olaylar ağının içinde bulurlar. Blake eğer Wardell'i durdurmak istiyorsa öncelikle kuralları göz ardı etmeli ve tüm ülkeyi yerinden sarsacak bir cinayet komplosunu açığa çıkarmalıdır.




                                                            kozmokitap

6 yorum:

  1. Polisiye ve gerilim kitaplarını bende çok severim ancak bu kitabı daha önce hiç duymamıştım. Yazını okudum ve en kısa zamanda okumaya karar verdim :-) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap yeni çıktı . Bu nedenle duymamış olabilirsin . Keyifli okumalar ☺

      Sil
  2. Tam sevdiğim tür alıp okuyacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu tarz kitapları çok severim. Keyifli okumalar canım ☺

      Sil
  3. güzel bir kitaba benziyor mutlaka ilk kitapçi ziyaretimde bakacağım :) seni google + dan takibe aldım bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seni hem GFC den hem de g+ dan takibe aldım. Sevgiler ☺

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.