12/09/2016

# Ateşin Şarkısı # Kitap Yorumu # Martı Yayınları # Tess Gerritsen

Ateşin Şarkısı - Tess Gerritsen || Kitap Yorumu

kozmokitap

     Ah Tess Ah!.... Bayılıyorum bu kadının kalemine, hayal gücüne, anlatım tarzına!... Kitaba başladığım zaman elimden bırakamıyorum. Yarım günde bitiyor kitap... Bittikten sonra da bir pişmanlık... Neden daha yavaş , sindire sindire okumadım diye. Olmuyor işte , kitabı aldığım zaman elimden bırakamıyorum.

   Cerrah ile tanıştım Tess'in kalemi ile. En sevdiğim seri kitaplar arasına girdi Rizzoli - Isles serisi. Bu seri haricinde farklı kitaplar yazsa da yazar, benim favori kitapları hep seriye aitti.

    Ateşin Şarkısı da seriye ait bir kitap değil. Buna rağmen seri dışı diye kategorize ettiğim kitapların içerisinde en çok sevdiğim kitap oldu.

   Kitapta yine gerilim ve aksiyon var. Son ana kadar gerilimin dozu düşmüyor ve açıkça söylemeliyim ki tahminlerimden farklı çıktı sonuç.

kozmokitap


   Kitapta iki farklı olay anlatılıyor ve ikisi de birbirleri ile bağlantılı. Birisi günümüz de geçerken diğer olay da nazi yahudi katliamı zamanında geçiyor.

   Julia bir keman sanatçısıdır. Konser için gitti Roma'da bir antikacıdan çingene şarkılarını içeren bir kitap alır. Bu kitabın içinden bir kağıda yazılmış notalar düşer. Daha önce duymadığı bir valsin notaları vardır kağıtta.

   Evine döndüğü zaman bu notaları çalmaya başlayınca tuhaf olaylar gelir başına Julia'nın . Bu notaların kızını değiştirdiğine inanır. Ailesi ise onun bir psikiyatriste görünmesini istemektedir. Bu olayların notalar ile bağlantılı olduğunu düşünen Julia, besteciyi araştırmaya başlar.....

kozmokitap


    Kitapta anlatılan diğer olay da bu besteci Lorenzo'nun hayatıdır. İtalya'da yaşayan Lorenzo, yahudi kampları, onlara yardım etmek isteyen insanlar....

    Kitabı okurken aklıma bir sürü paranormal olay aklıma gelse de yazar yine beni şaşırtmayı başardı. Aslında kitaba kendimi kaptırmasam  tahmin edebilir miydim diye düşünüyorum da, hayır sanırım edemezdim.....

   Kalemine sağlık Tess:))) Kitabı çok sevdim. En kısa sürede yeni Rizzoli- Isles serisinden bir kitap yazmasını istiyorum artık, özledim seriyi....






Kozmokitap
Kitabın Adı :Ateşin Şarkısı
Yazar : Tess Gerritsen
Yayınevi :Martı Yayınları
Orjinal adı :
Çevirmen :Cumhur Mısırlıoğlu
Sayfa Sayısı :304


"Ona baktığınızda ne görüyorsunuz?" "Kızım o benim. Tabii ki her açıdan mükemmel olduğunu düşünüyorum. Fakat"... "Fakat?" Artık ondan korkuyorum.

Üç yaşındaki kızının saldırısına uğradığında Julia'nın hissettiği tam da budur. Genç kadın, dünyalar tatlısı kızı Lily'ye ne olduğunu anlayamaz, ama onu bu hale neyin getirdiğini biliyordur. Ya da bildiğini sanıyordur.

"Her şey o zaman değişti işte. Kâbus o zaman başladı. Incendio'yu ilk çaldığım zaman. Bu müzikle ilgili bir şey hayatımıza bulaştı ve kızımı, her gördüğümde kanımı donduran birine dönüştürdü."

Julia, bir antikacıda bulduğu Incendio adlı bestenin, kızı üzerindeki ürkütücü etkisinin sırrını çözmek zorundadır. Bu uğurda yalnızlığı göze alıp, yabancı bir şehrin karanlık geçmişine uzanan sokaklarında kaybolsa bile.


                                                            Kozmokitap

6 yorum:

  1. Ben de alayım da şöyle sindire sindire okuyayım :)

    YanıtlaSil
  2. Ohh , keyifli okumalar o zaman :))))

    YanıtlaSil
  3. Bu yazari merak ediyorum hiç okumadim.

    YanıtlaSil
  4. cerrahı okudum çok beğendim, tess'in tüm kitaplarını okuyacam inşallah

    bloguma beklerim
    okurizlergezer@blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Çok güzell bi kitap tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.