12/12/2016

# David Levithan # Kitap Yorumu # Pegasus Yayınları

Her Gün - David Levithan || Kitap Yorumu

kozmokitap

Adı ve kapağı ile ilgimi çeken kitabı indirimde yakalayınca hemen aldım. Hele kapağındaki o söz merakımı daha da alevlendirdi...

                                      Her gün farklı bedende.
                                      Her gün farklı hayatta.
                                      Her gün aynı kıza aşık.. 

Kitabın ciltli olması va baskı kalitesi de çok güzeldi. Böyle kitapları okumak da ayrı bir zevk oluyor. Bu zevkle kitap naslı bitti anlamıyor insan:)))

    Kitaba konu olan bedenden bedene geçen A. O doğduğu günden beri böyle . Her gün başka bir bedende uyanıyor. Bir gün boyunca misafir olduğu bedeni zarar vermeden ve hayatını zedelemeden bırakmaya çabalıyor. Belki de A bir tür zihinsel enerji olabilir diye düşündüm. Her gün bu şekilde süren bu hayat bir gün Rhiannon ile tanışıncaya ve ona aşık olunca değişecektir. Aşık olduğu kıza kendini nasıl anlatacak ve bu karmaşık durumda aşkını nasıl yaşayacaktır....

   A hep benzer insanların içinde uyanmaz ya da içine gireceği kişileri kendisi seçemez. Bir gün kız diğer gün erkek olabilir, zayıf ya da şişman , engelli ya da bağımlı, şişman ya da futbolcu.... Sadece sabah gözlerini açtığında yeni bir bedendedir o kadar. Sindirella misali gece 12 ye kadar da o vucütta misafirdir.

   Konu bakımından ilginç olan kitap yazarın anlatımı ile daha da ilginç hale gelmiş. Her içine girdiği bedeni, yaşadıklarını , hissettiklerini ve o hayata dokunuşları çok güzel dile getirmiş yazar. bu bakımdan okumak çok ilginç oldu.

   Tek eleştirim beklediğim sona ulaşmamış olması kitabın. Bu kitabı o kadar uzun zamandır okumak istiyordum ki ister istemez beklentim tavan yaptı. Hal böyle olunca da beklentimin tam karşılığını alamadım.....


kozmokitap
Kitabın Adı :Her Gün
Yazar :David Levinthan
Yayınevi :Pegasus Yayınları
Orjinal adı :Every Day
Çevirmen :Derya İmer Aydınlık
Sayfa Sayısı :336


Her gün farklı bedende. Her gün farklı hayatta. Her gün aynı kıza âşık.

Uyandım. Anında kim olduğumu anlamam gerekti. Mesele sadece bedenim de değil… gözlerimi açtığımda kolumun renginin açık mı koyu mu olduğu, saçımın uzun mu kısa mı olduğu, şişman mı zayıf mı olduğum, kız mı erkek mi olduğum, yara bere içinde mi yoksa pürüzsüz mü olduğum… Her sabah farklı bir bedende uyanıyorsanız, vücut en kolay alışılan şey. Kavraması güç olabilen ise bedenin önceden yaşamış olduğu hayat. Her gün başka biriyim. Ben, kendimim; kendim olduğumu biliyorum ama ayrıca başka biriyim de. Hep böyle olageldi.




                                                     

6 yorum:

  1. Ciltli kitap ne güzel... konu da ilginç 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciltli kitapları seviyorum , fiyatları da daha uygun olsa ...

      Sil
  2. Empati kurmak için yazılmış bir kitap gibi geldi bana

    YanıtlaSil
  3. Merhaba :) Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen katıldım. Sizide bloguma beklerim www.nurundelidolublogu.tk

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.