2/16/2017

# Arkadya Yayınları # Change of Heart # Courtney Walsh # Kalbimin Peşinde

Kalbimin Peşinde - Courtney Walsh || Kitap Yorumu


kozmokitap

  Sizleri bilmem ancak ben kapalı havalarda daha duygusal oluyorum. Güneş insanıyım ben... Güneş , aydınlık ve sıcak kendimi iyi hissetmemi sağlıyor. Bu nedenle kış aylarında duygusal kitapları okumayı daha çok seviyorum çünkü ruh halimle daha çok uyuyor. 

  Arkadya Yayınları tam da şubat ayına uyan bir kitap çıkarttı. Duygusal ve kapağı ile de her zamanki gibi dikkat çekici....

Kozmokitap



  2015'in son ayında çıkan ve çok severek okuduğum Kağıttan Kalpler kitabının devam kitabı Kalbimin Peşinde. Aynı karakterin maceraları değil de aynı kasabada geçiyor kitap. Gönül İşleri  Gönüllüleri serisinin ikinci kitabı. Kağıttan Kalpleri de hala okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim sıcacık bir kitaptı o da. 

    Evelyn senatörün eşi ve onun iyi görünebilmesi için elinden geleni yapan bunun için kendi isteklerini ve planlarını bir kenara atmış bir kadın ;  önce babası sonra da da kocası tarafından yönetilmiş ve kendi iradesini asla ortaya koyamamış birisidir. Aslında içten içe hala kendisinin kabul edilmesini isteyen küçük bir kız çocuğu gibidir. Asla sorgulamadan kendisine söyleneni yapan bir kukla haline gelmiştir. Belki bu şekilde yaşamak daha kolaydır , ne dersiniz??? 

Kozmokitap

  Bir gün kapısını FBI çalasıya kadar Evelyn hayatını sorgulamadan yaşamaya devam eder. FBI a göre kocası zimmetine para geçirmiştir ve üstelik de karısını defalarca aldatmıştır.....

 Bu olaydan sonra yıkılan ve çoğu insan tarafından dışlanan Evelyn'e en büyük destek  Trevor tarafından verilir... 

  Bu olaydan sonra kendisini tekrar keşfeden ve geleceğini yönlendirmeye çalışan Evelyn dostluğu , aşkı, gerçekleri bulacak ve bütün sır kapıları ardına kadar aralanacaktır.... 

  Duygusallığın dibine vurduğum bir zamanda okuduğum kitap bana çok iyi geldi. Sımsıcak hisler ile , elimden bırakmak istemeyerek bitirdim kitabı. Kasabayı çok sevdim. Gönül işleri gönüllüleri her işe burunlarını soksalar da çok sevimliler. Bayıldım onlara. Evelyn'nin bunca yıl kendisinin kullanılmış olduğunu fark etmemesine ve bu kadar zayıf olmasına sinir oldum. Neyse ki kendine güveni ve cesareti zamanla kazandı.))
Trevor'un bu kadar soğuk ve kapalı olmasına çok kızdım.... En çok kızdığım da her zamanki gibi iletişim kopuklukları... İnsanlar neden birbirleri ile rahatça konuşamazlar. Duyguları ifade etmek bu kadar zor mu??? Ya da karşımızdakinin fikrini ya da düşüncesini ,nasıl istediğini bilmeden karar vermek!... Etrafta da çokça duyuyorum " tamam tamam ben anladım seni" , " ne düşündüğünü biliyorum" , " sen üzülürsün diye söylemedim" ...  Kusura bakmayın da insanların zihinlerini okuyabiliyor musunuz da onun ne istediğini biliyorsunuz??? İşte kitapta da bu kopukluk beni sinir etti... Bu kitap bir kurgu sonuçta ... Siz siz olun karşınızdakinin düşüncelerini her zaman bildiğinizi iddia etmeyin:))

Kozmokitap


   Sonuç olarak kitabı , kurgusunu çok sevdim. Toplumdan karakter kitaplara konu olduğuna göre sinir olmak normal değil mi?? Asıl her yazılanı sevsek problem olurdu:))))  Yanlış anlaşılmamak için belirteyim ben kitabı çok sevdim , sevmediğim karakterlerin iletişim kopuklukları....







Kitabın Adı :Kalbimin Peşinde
Yazar :Courtney Walsh
Yayınevi :Arkadya Yayınları
Orjinal adı :Change of Heart
Çevirmen : Oğuz Barış
Sayfa Sayısı :440
Etiket Fiyatı : 20.00 TL
Türü : Roman
Baskı Tarihi : Ocak 2017


Doğduğunuz andan itibaren kimleri takip etmediniz ki… Anneniz, babanız, öğretmeniniz, arkadaşlarınız belki de eşiniz… Peki, ya kalbiniz?

    Gönül İşi Gönüllüleri’nin kendi halinde üyesi Evelyn Brandt, kocası Christopher’ın onun için uygun gördüğü role bürünerek yaldızlarla süslü hayatını yaşamaya devam etmektedir. Ta ki günün birinde kapısı hükümet görevlileri tarafından çalınana dek. Senatör adayı kocasının görevi kötüye kullanma suçuyla tutuklanmasının ardından, Evelyn için her şey değişir ve dünyası bir anda tepe taklak olur. Çünkü kocasının sakladığı sırlar yalnızca bununla sınırlı değildir.

     Çok geçmeden her şeyini kaybeden Evelyn, uzun zamandır birilerinin ona biçtiği rolleri yaşamakla uğraştığından artık kim olduğunu bile bilmiyordur. Gidecek bir yerinin olmadığı en kötü günlerinde ona yardım eli uzatansa lise yıllarında eski kocasıyla ikisinin en yakın dostu olan Trevor Whitney’dir. Trevor, ona yalnızca kalacak bir ev vermekle kalmaz, aynı zamanda korkmadan kalbinin sesini dinlemesi için de yardımcı olmaya kararlıdır.

    Öte yandan unuttuğu bir şey vardır. Kendi kalbinin sesi, asla dile getirmemesi gereken bir gerçeği haykırıyordur. Her şeye rağmen hem kendine hem de Evelyn’e mutluluğa giden yolu gösterebilecek midir?


                                                     
                                                         Kozmokitap

4 yorum:

  1. Kitabın dışına baktığımda insanın içini ısıtan bir kapakla karşılaşıyorum.İçininde dışı kadar sıcak olduğunu düşündüm. İlk fırsatta değerlendireceğim.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Seri kitapları okumayı özlediğimi bir kez daha farkettim :( Konusu oldukça güzelmiş ve merak uyandırdı :) Ayrıca fotoğraflara bayıldım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kitap harikaydı gerçekten de.))


      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.