2/21/2017

# Ephesus Yayınları # Kitap Yorumu # Tim Weaver

Paravan - Tim Weaver

kozmokitap

 
                                              ya ölüm bir son değilse? 

   İsmini çok duyduğum bir yazardı Tim Weawer. Polisiye kitapları çok sevdiğim için kitaplarını   merak etmiştim. Farklı bir kitap aramak için kitapçıya gidince şans eseri elime Paravan denk geldi ve kitabı hemen aldım. Yazarın ilk kitabının Paravan olduğunu bilmiyordum. Aynı zamanda kitap David Raker serisinin de ilk kitabı. Bilmeden doğru kitabı alıp okumaya başladım:))) Merak edenler için belirteyim David Raker serisinin yedi kitabı var şu anda....

  David Raker bir gazeteci. Eşini kanser yüzünden yakın zamanda kaybetmiş ve henüz kendisini toparlayamamıştır. Çok sevdiği karısının arkasından normal hayata uyum sağlamak çok zordur. O günden bu yana yatak odasında bile yatamamaktadır. Psikolojisi kötü durumdadır.

   Eşi ölmeden önce kayıp çocukların bulunmasına yardım eden David tekrar çalışmaya başlamakta zorlanmaktadır. Gazetecilik bağlantıları kullanarak bir tür gayri resmi dedektiflik yapmıştır ve bu işte de başarılıdır.

   Bir gün kapısını komşusu Mary çalar. Bir yıl önce araba kazasında yanarak ölen oğlu Alex'in aslında ölmediğini düşünmektedir. Çünkü oğlunu görmüştür. Oğlunu bulması için David'ten yardım ister. David bu işe şüphe ile yaklaşsa da araştırmaya başladıktan sonra işler umduğundan daha karışık bir hale gelir. Hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve bu işlerinin arkasında ummadığı insanlar vardır.....

kozmokitap

   Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen çok başarılıydı. Bu sıraları bir çok yazarın ilk kitabını okudum ve gerçekten başarılıydılar. Bir iki ufak aksaklığı saymıyorum. Sonuçta profesyonel okuyucu olunca bazı hataları daha rahat fark ediliyor:))))

   Anlatım tarzı ve dili sade yazarın. Konuyu işleyişi de merak yandırıcı. Bazı bölümlerde çok fazla aksiyon olmasa da ne olacak  merakı kitabı okutuyor ve kitabı elinizden bırakmak istemiyorsunuz.

David Raker'ı ve Tim Weawer'ın ona verdiği karakteri sevdim. Devam kitaplarını da alıp okumak istiyorum. Kİtapta tek sevmediğim olay kötü karakterlerin ikide bir David'in ölmüş olan karısından bahsetmeleriydi. Kayıb kişiyi  araştırmasını hep karısının geri dönme umuduna bağlayıp sürekli bunu tekrar etmelerini sevmedim. Çünkü bu kadarı fazla oldu. Bunu dışında belirttiğim gibi kitabı çok sevdim. Polisiye severlere tavsiyemdir....





Kozmokitap
Kitabın Adı :Paravan
Yazar :Tim Weaver
Yayınevi :Ephesus Yayınları
Orjinal adı : Chasing The Dead
Çevirmen : Dilek Kodal
Sayfa Sayısı :379


Bir yıl önce, Alex Towne'nın cesedi bulundu.
Bir ay önce, annesi Alex'i sokakta gördü.
Bir hafta önce, David Raker onu aramaya karar verdi.
Şimdi ise, bu kararı almamış olmayı diliyor.

   Mary Towne'nın oğlu Alex, altı yıl önce ortadan kaybolmuştur. Beş yıl sonra nihayet ortaya çıkar, ancak bir arabanın enkazı içindeki yanmış bir ceset olarak. Kayıp insanları araştıran dedektif David Raker işi almak istemez çünkü bunun, oğlunun anılarına takılıp kalmış mutsuz bir annenin yaşadığı göz yanılsaması olduğunu düşünür. Fakat kendi kaybının kapanına kısılmış olan Raker, istemeyerek de olsa işi kabul eder. Büyük bir hata yapmıştır.

   Raker derinlere indikçe Alex'in hayatının, annesinin sandığı gibi masum bir hayat olmadığını keşfeder. Alex'in geçmişinde, hiçbir zaman ortaya çıkmaması gereken bazı sırlar gömülüdür. Ve bu sırları korumak için cinayet işlemeye kararlı, karanlık ve tehlikeli bir adam peşindedir artık.

     Kısa zamanda Raker, ölümden daha beter şeyler olabileceğini öğrenir.


                                                            Kozmokitap

4 yorum:

  1. Yeni kitaplarla karşılaşınca okunacak kitaplar listesi sürekli çoğalıyor sayenizde.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim , ah o listeler. Hiç bitmiyor ki alınacak kitaplar:))

      Sil
  2. ya aşığım kitaplara görünce hepsini alasım geliyor sayenizde kitaplar konusunda fikir sahibi oluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bütün yeni çıkan kitaplar benim olsun istiyorum:)))

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.