11/28/2017

# Kitap Yorumu # Maggie Lehrman # Yabancı Yayınları

Her Şeyin Bedeli - Maggie Lehrman

Her Şeyin Bedeli - Maggie Lehrman


    Arka kapaktaki " Kırık bir kalbi onarmak için ne feda edersiniz? " sözleri ile ilgiyi hemen üzerine çekiyor kitap. Kapak dizaynı ve ciltli olması da ayrı bir albeni yaratıyor kitap için.

  Bir adada geçiyor kitap ve ana karakterlerin çoğunu lise çağı çocukları oluşturuyor. Kitabın başlarında zamanda bir ileri bir geri yapınca adapte olmakta zorluk çektim. Karakterlere ve yazarın anlatım biçimine adapte olunca kitap daha akıcı hale geldi. Kitabın bölüm bölüm ana karakterlerin ağzından yazılması ve onların düşüncelerini öğrenmek çok güzeldi.

   Adada büyü ve büyücüler hayatın içine karışmış ve vazgeçilmez bir unsur olmuştur. Bu büyücü veya efsuncuları okuyunca aklıma üfürükçüler geldi :))) Bu adada büyü o kadar hayatın içerisine girmiştir ki güzel olmak isteyen büyü yaptırıyor , arkadaş edinmek isteyen yine büyücüye gidiyor. Fakat bu büyüler filmlerde gördüğümüz gibi bir hokus pokus ile olmuyor. Yediğiniz bir yiyeceğinizin içinde oluyor ve onu yiyince etkisi başlıyor. Bu noktada yabancıda bir şey alma, yeme  diyen büyüklerimize hak vermek lazım....

Her Şeyin Bedeli - Maggie Lehrman


   Bu noktaya kadar her şey yolunda gibi görünebilir fakat değil!.. Büyü eşit takas prensibi ile işliyor. Büyü yaptırıldığında bir de yan etkisi oluyor . Yan etkinin ne olacağı belli olmuyor. Denge sağlanması için zihinsel bir büyünün bedeli fiziksel oluyor. Erkek arkadaşının zamansız ölümü ile sarsılan Arı onu unutmak için hafızasından erkek arkadaşını büyü ile sildirir bu bunun bedeli çok sevdiği baleyi yapamaması olur . Artık vücudunu istediği hareketleri yapamaz .

   Arı bu büyüyü yaptırdıktan sonra kendini, hayatını, çevresini sorgular. Arkadaşlarının bilmediği yönlerini keşfeder. Büyünün sonuçlarının nelere yol açtığını okuyoruz kitapta.

  Farklı bir konuya sahip olan kitabı çok sevdim. Hızla okunan   , vakit t geçirmek için  okunabilecek bir kitap.


 Kitap Hakkında Yazılanlar :


 “‘Ne dilediğine dikkat et’ deyişine farklı, duygusal ve sürükleyici bir bakış.”

           -Kirkus Reviews-

“Lehrman’ın kaleminin nabzı karanlık duygularla atıyor. Karakterlerinin sürekli çaresizliği aynı anda hem sinir bozucu hem de merak uyandırıyor.”

            –Publishers Weekly-

 “Akıllarda kalacak bir ilk roman. Okurlarına neyi dilediklerine dikkat etmelerini hatırlatıyor çünkü bir bakmışsınız gerçek olmuşlar.”

             –Booklist-

“Dünya’nın en tuhaf ve muhteşem eğitici öyküsü. Büyü veya efsun, gerçekten var ve dilekleri yerine getirilebiliyor… fakat her zaman bir bedeli var. Zekice, kışkırtıcı ve tamamen büyüleyici.”

             –Lauren Myracle, Bizim Sonsuz Anımız’ın New York Times çoksatan yazarı-

“Okuru esir alan konusu, zarif üslubu ve akıllarda kalıcı karakterleriyle Her Şeyin Bedeli insan olma deneyiminin bağlantılarını güçlü bir şekilde inceliyor.”

             –Franny Billingsley, National Book Award Finalisti Chime’ın yazarı-











Kitabın Adı :Her Şeyin Bedeli
Yazar :Maggie Lehrman
Yayınevi :Yabancı Yayınları
Orjinal adı :The Cost of All Things
Çevirmen :Bilge Turan Zourbakis
Sayfa Sayısı :366


Sil Baştan filmini anımsatan bu zekice yazılmış ve düşündürücü çıkış romanı, bir parça bir aşk hikâyesi, bir parça çözülmeyi bekleyen bir gizem ve bir parça da duygusal bir hikâye…
     Kırık bir kalbi onarmak için ne feda edersiniz? ,
Peki ya üzüntünüzden kurtulmak için?
 Veya dış görünüşünüzü değiştirmek için?
 Doğru büyü ile her şeyi düzeltebilirsiniz…
 Ari’nin erkek arkadaşı Win öldüğünde, Ari onunla ilgili tüm anılarını sildirtir. Fakat büyülerin de bir bedeli vardır ve bu büyünün bedeli Ari, arkadaşları ve artık hatırlayamadığı erkek arkadaşı arasındaki gizli, bazen de tehlikeli bağlantıları ortaya çıkaracaktır. 



                                                            Kozmokitap

1 yorum:

  1. başta lise, ada falan diyince kapağın da etkisiyle sineklerin tanrısını çağrıştırdı ama alakası yokmuş :) aman diyiym bana ilaçlar bile olmadık yan etkiler yapıyo bi de büyü işine girsem demek :D

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.