11/23/2017

# Arkadya Polisiye # Arkadya Yayınları # Jeff Gunhus # Kabus

Kabus - Jeff Gunhus || Kitap Yorumu

Kabus - Jeff Gunhus


     Ölüm hiçbir ayrım gözetmiyordu ve onun tek çıkış yoluysa ölüm karşısında durabilmekti. 

   45 yaşındaki Jeff Gunhus 'un Night Chill serisinin yine aynı ismi taşıyan ilk kitabı Kabus. 2013 yılında yazılan kitap yetişkinler için korku , gerilim türünde. Ülkemizde Arkadya Polisiye'den çıkan kitap tanıtımları ile dikkat çekti.


    Kitabın tanıtımını görür görmez ilgimi çekti ve okumak istedim. Ne mutlu ki ilk okuyanlardan birisi oldum.


    Korku, gerilim, kan, ceset, morg, tıbbi araştırma, Kızılderili inanışları, eski ayinler, kurbanlar, yeraltında bir mağara.... Adrenalin yüklü, okumaya başlayınca bırakmayacağınız, doğaüstü olaylar ile bezeli bir kitap Kabus. Çerezlik hızla akıp giden kitaplardan değil Kabus. Dolu dolu....

Kabus


  Okurken her noktaya dikkat etmek istiyor ve hiçbir detayı kaçırmak istemiyorsunuz. Tüm algılar açık olarak ne olacak beklentisi ile kitap akıp gidiyor. İşinizi gücünüzü bırakıp kitabı bir an önce bitirmek ve ne olduğunu öğrenmek isteyeceksiniz benim gibi . 24 saatliğine hayatımı durdurdum ve kitabı okudum. Gözüm hiçbir şey görmedi, heyecan ve gerilim beni öyle bir sardı ki inanamadım. On üzerinden on veriyorum kitaba !!!!


                             " Ölümden korkan kişi , ne vakit ölümü düşünse ölür. "
                                                                - Stanislas -


    Jack  eski hayatında olan bir olay yüzünden ailesi ile birlikte farklı bir yere taşınmıştır. Burada ailesine daha fazla vakit ayırmaktadır ve hepsi çok mutludur. Bir gün çocuklarını arkadaşlarından alıp eve dönerken bir kaza geçirir. Kaza sonucunda başına gelenlere kimse inanmaz. Biri ya da birileri kızı Sarah'ın peşindedir. Bunu bilen Jack kimseye tam olarak ne olduğunu anlayamaz ve anlattıklarını da kabul ettiremez. Gerçekten olmuş mudur yoksa Jack halüsinasyon mu görmektedir . Bazı doğaüstü olan şeyleri insan kendi bile kabul edemezken tıp doktoru, bir bilim insanı olan eşine nasıl kabul ettirebilir. Peki çevrelerindeki insanlar.... Onlar inanacaklar mıdır ya da Jack onlara güvenebilecek midir? ??? Siz olsaydınız kızınızın hayatı söz konusu olsaydı kime güvenirdiniz????


    Olay örgüsü ve karakterler son derece başarılıydı. Patronu kitabı okurken tahmin ettim ve sonuç doğru çıktı. O kadar polisiye okuduktan sonra bu kadar olsun değil mi :))))


    Bazı seri kitaplarda ilk kitap bitince bir yarım kalmışlık hissi olur. Yazar devam kitabı da okunsun diye bazen böyle yapar ki böyle durumlarda gıcık olurum. Fakat bu kitapta öyle olmadı . Kitabın işleyişi kadar sonunu da beğendim. Devamı gelmeseydi bazı şeyler hayal gücüne kaldığı için razı olurdum ki en önemli olay sonuçlandı bana göre .


   Gerilim severler bu kitap kaçmaz diyorum . Kitabın devamı Night Terror çeviri aşamasında , bu müjdeyi de buradan vermiş olayım.))

Kitap Hakkında Yazılanlar  :

   “Gerçekten korkuyu hissetmek isteyen okurlar bu romana bayılacaklar, öyle ki ışıkları yakmaya kendilerini mecbur hissetseler bile.”

            -  Publishers Weekly  -

   “King’e benzetilen ya da Koontz’a yakın bir üslubunun olduğu iddiasını taşıyan birçok özet görüyorum ve bunlara şüpheyle yaklaşıyorum. Fakat bu kitap için durum farklı, bu iddia gerçek.”

           -  A Goddess of Literature  -




Kabus - Jeff Gunhus
Kitabın Adı : Kabus
Yazar : Jeff Gunhus
Yayınevi : Arkadya Yayınları
Orjinal adı : Night Chill
Serisi :Night Chill #1
Çevirmen : Kader Ay
Sayfa Sayısı : 568


Jack Tremont eşi ve iki kızıyla birlikte kendisine musallat olan geçmişini geride bırakıp yeni bir yaşam kurma düşüncesiyle sakin bir kasabaya yerleşir. Fakat çok geçmeden Jack kendisini geçmişinden çok daha karanlık, aldatıcı ve doğaüstü bir kâbusun içinde bulur. Fırtınalı bir gecede karşısına çıkan gizemli ve korkutucu bir yabancı olan Nate Huckley küçük kızı Sarah’nın peşindedir. Gerçeküstü bir dünyada olanları anlamlandırmaya çalışan Jack, kızının ortadan kayboluşuyla bir anda baş şüpheli olur. Kızını kaçırmakla suçlanan Jack’in artık tek bir şansı vardır: Olayların arkasındaki yüzlerce yıllık gerçeği açığa çıkarmak.


                                                            Kozmokitap

5 yorum:

  1. Ay bu resim kuyudan cikan kiz filmini hatirlatti neydi adi? Okuyabilir miyim ki? Heyecanlandim birden 😄😄😄

    YanıtlaSil
  2. İkinci alıntıyı instagramda paylaşmıştın kuzum, her ölüm kelimesinde bu sözü hatırlıyorum ve çok etkilendim. Seri kitaplarını okumayı çok özlediğimi fark ettim bir kez daha bitanemm :))

    YanıtlaSil
  3. Yalnız başroldeki adam john değil, Jack. Kitabı bende okumuştum. 3 günde bitirdim. Açıkçası mükemmel bir kitap..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen telefondan giriyorum yorumları . Otomatik düzeltme kurbanı oluyorum bu yüzden . Dikkat de dağınıksa fark etmiyorum . Uyarınız için teşekkür ederim . Hemen düzeltiyorum.

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.