5/27/2018

# Beyaz Balina Yayınları # Joanna Faber # Julie King # Kitap Yorumu

Başucu kitabı : Anne Baba Lütfen Beni Anla

Anne Baba Lütfen Beni Anla


    Yıllarca gerek eğitimim sırasında gerekse sonrasında anne olunca birçok kişisel gelişim , çocuk yetiştirme ve büyüme -gelişme alanında kitap okudum. Okuduğum kitapların çoğu teoriden ibaret kalıyordu veya bir iki örnek ile kitap bitirilmişti. Kitaplar ne yazarsa yazsın ya da gittiğim staj yerlerinde ne görürsem göreyim anne olunca anladım ki her çocuk özeldir, birbirinden farklıdır ve kendi karakteri ile doğar. Bazı çocuk oyun hamuru gibidir , şekillendirebilirsin; bazısı ise kaya gibidir çok az yontabilirsin. Şimdiki anneler daha şanslı çünkü daha fazla kaynak var rehber olacak nitelikte. "Anne Baba Lütfen Beni Anla "da o kaynakların başında geliyor.


    İki çocukluk arkadaşının kaleme aldığı kitap hem kendi çocuklarından hem de toplantı grubundaki anne ve babaların yaşadığı örneklerle zenginleştirilmiş. Öyle sürekli şunu yapın bunu yapın diyen bir kitap değil aksine yaşanmış örnekler ve sonuçları ile tam bir hazine niteliğinde.

   Her bölümde önce sorunlara yönelik örnekler veriliyor, sonra doğru ve yanlış hareket karikatür olarak gösteriliyor ve son olarak ise hatırlatma bölümünde kısa bir özet geçiliyor. Her türlü soruna değinildiğini gördüm kitabı okurken. Küçük çocukları olanlar, ebeveyn olacak olanlar ve büyükanne ve büyükbabalar için harika bir kaynak. Hatta çocuk bakıcılığı yapanların da kitaptan çok faydalanacaklarını düşünüyorum. Böyle eşsiz bir kaynak her kitaplıkta bulunmalı.  Üstelik okuması da çok zevkli . Daha ne olsun değil mi ?






Kitabın Adı : Anne Baba Lütfen Beni Anla
Yazar : Joanna Faber & Julia King
Yayınevi :  Beyaz Balina Yayınları
Orjinal adı :How to Talk so Little Kids Will Listen: A Survival Guide to Life with Children Ages 2-7
Çevirmen : Esra Çetin
Sayfa Sayısı :464



Uyumayı, banyo yapmayı, dişlerini fırçalamayı reddeden, araba koltuğuna oturmak istemeyen, markette, toplu taşımada çığlıklar atan, kardeşiyle anlaşamayan, sebze yemeyi reddeden çocukları… İki, üç, dört, beş, altı yaş derken asla bitmek bilmeyen sendromları unutun!  
  Çocuklarınızı yetiştirirken nefes almayı başarabileceğiniz, yorulmadan, bağırmadan ve çıkmaza girmeden onlarla işbirliği içinde olabileceğiniz bir alan var: Çocuklarınızın duygularını anlamak ve onların da sizi anlamasını sağlamak. Alanlarının en iyilerinden olan ebeveyn koçları Joanna Faber ve Julie King, bu kitapta sizlere çocuklu hayatın en büyük problemlerinin üstesinden gelebilmek için birbirinden pratik yöntemlerle dolu bir acil durum çantası sunuyor. Anne Baba Lütfen Beni Anla, anlayarak, anlaşarak, kavgasız, gürültüsüz çocuk yetiştirmek isteyen herkes için bir baş ucu kitabı. 
  “Bu harika kitap çocukların iç dünyasına açılan eşsiz bir kapı. Birbirinden faydalı öneriler ve eğlenceli çizimleri sayesinde çocuklarımızın gelişimsel süreçleri boyunca onlara yol gösterebilmemizi kolaylaştırıyor. Anlayarak ve anlaşarak büyümüş, kendinden emin, güçlü ve nazik bir nesil yetiştirmek isteyen herkes bu kitabı okumalı.”

     Daniel J. Siegel – Bütün Beyinli Çocuk kitabının yazarı


                                                            Kozmokitap

4 yorum:

  1. Çok kaliteli bir kitap. Kız kardeşim hediye etti ve en sevdiklerim arasında. 😊

    YanıtlaSil
  2. Kişisel gelişim kitaplarıda gerekli. Şanslıyız ki, hemen hemen her konuda kişisel gelişim kitabı var :)

    YanıtlaSil
  3. Birden gebelik dönemlerimi anımsadım. Ben de bir kitap almıştım hatta o sıralar çok bulunmuyordu internette ne aramıştım dur bkim neydi hah Mahallenin Mutlu Yumurcağı idi sanırım ama okumakla kaldım tabi hahahah hayat bambaşka yaşanıyor çünkü o nedenle kişisel gelişim kitaplarına çok ilgi göstermem . Okuduklarım yine vardır ama eskisi kadar çok değil.

    YanıtlaSil
  4. Cok güzel bir kitapmis canim 😊

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.