6/28/2018

# Beyaz Balina Yayınları # İyi Geceler Bay Tom # Kitap Yorumu # Michelle Magorian

İyi Geceler Bay Tom - Michelle Magorian || Kitap Yorumu

İyi Geceler Bay Tom


  2. Dünya Savaşı ile ilgili birçok kitap yazıldı çizildi. Her biri farklı bir bakış açısı farklı bir kurgu ile. Kimi vahşeti ve çaresizliği kaleme aldı kimi yarım kalmış aşkları... İyi Geceler Bay Tom da 2. Dünya Savaşı ile ilgili bir kitap. Olaylar İngiltere'de geçiyor ve bu sefer kitapta dostluğu, aile sevgisini, çaresizliği ve bir anlamda da kurtuluşu okuyoruz.
 
    2.Dünya Savaşı sırasında İngiltere'de şehirlerde bulunan çocukların savaşta zarar görmemeleri için kırsal kesimlerdeki ailelerin yanına yerleştirmişler. Daha önce bu konu ile ilgili farklı bir kitap okumuştum. Bu çocuklardan köle gibi faydalanarak eziyet edenlerde varmış. İyi Geceler Bay Tom'da ise sımsıkı bir ilişkidir söz konusu. Bunun kitabın  çocuk kitabı olması ile de alakası var. Kitap sade ve duygu yüklü, Çocuk kitaplarını okumayı seviyorum. Dinlendiriyor beni. Çocuk kitabı dediysem de basite indirgemeyin. Her yaş grubuna hitap ediyor kitap, üstelik kitap birçok ödül sahibi.
 
   Will de kırsal kesime gönderilen çocuklardan birisiydi. Yaşına göre ufak, zayıf ve çekingen bir çocuk. Annesi çocuğunu kilisenin yanındaki dindar birisine verilmesini istemiştir. Bunun için kilisenin yanında evi olan ve mezarlık işleri ile ilgilenen Bay Tom'un yanına verilir Will, yalnız yaşayan daha doğrusu köpeği ile birlikte yaşayan birisidir. Bay Tom çocuk kendisine bırakılınca hareket ve tavırlarından hemen çözer çocuğu. Onun zorluk çekmiş olabileceğini fark eder ve onun yaşıtları gibi mutlu ve sağlıklı bir çocuk olması için elinden geleni yapar.
 
   Kasabadaki iyi insanlar, Will'in yeni arkadaşları, iyi kalpli Bay Tom çocuğa iyi gelir yaralarını kapatırlar. Tabii bir de şehirde yaşayan annesi tabii ona anne denirse. Çok fazla yazmak istemiyorum bu konuda fakat kitabı okursanız bana hak verirsiniz.
 
   Dostluğun ve aile sıcaklığının huzurun kitabı İyi Geceler Bay Tom. Bu kitabın bazı bölümleri sıkılmadan severek okudum. Dediğim gibi bizi yavaş tempo dinlendiriyor.




İyi Geceler Bay Tom
Kitabın Adı :İyi Geceler Bay Tom
Yazar :Michelle Magorian
Yayınevi :Beyaz Balina Yayınları
Orjinal adı : Good Night , Mr Tom
Çevirmen : Seda Çıngay
Sayfa Sayısı : 404


  2. Dünya Savaşı patlak vermek üzereyken İngiltere’de şehirli küçük çocuklar savaştan zarar görmemeleri için taşrada yaşayan ailelerin yanına yerleştirilir. Ürkek ve çelimsiz bir oğlan çocuğu olan Willie Beech de Londra’daki annesinin yanından alınıp İngiltere’nin küçük bir köyüne getirilir. Burada Thomas Oakley adındaki ihtiyar bir adamın himayesine verilen Willie hayatı boyunca hiç sevilmemiş ve annesinden sürekli şiddet görmüştür. Köye ilk geldiğinde etrafındaki her şeyden korkan Willie, Bay Tom’un sevgisi ve anlayışı sayesinde şiddet ve nefret dolu geçmişini zamanla unutmaya; sevgi, hoşgörü ve şefkat dolu bu yepyeni dünyada kendini ilk kez güvende hissetmeye başlar. Derken bir gün annesinden gelen bir telgrafla her şey değişir.


                                                           
                                                          Kozmokitap

3 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.