6/09/2018

# Destek Yayınları # İyiliğin Bilim Hali # İyiliğin Hareket Hali # Kitap Yorumu

İyiliğin Hareket Hali, İyiliğin Bilim Hali - Metin Hara || Kitap Yorumu


İyiliğin Hareket Hali,  İyiliğin Bilim Hali


  Metin Hara'nın Destek Yayınları'ndan son kitapları İyiliğin Hareket Hali ve İyiliğin Bilim Hali gerek kapak tasarımı ve renkleri gerekse içi bakımından pozitif duygular oluşturuyor. Kitap yorumu yaparken iki kitabı bir arada ele almak istedim. Çünkü birbirlerini tamamlıyorlar ve bana göre ayrı düşünülemezler.

  İyiliğin Bilim Hali 'ni yazar " insan doğası kötüdür , kabul et ." sorusuna yanıt vermek için kaleme almış. 210 madde yer alan kitabın sonunda ayrıntılı bir kaynakçaya yer verilerek akılda soru işareti kalmaması sağlanmış ve büyük bir araştırmanın ürünü olduğu da ortaya koyulmuş oluyor.

Yaptığımız her iyilik ve hissettiğimiz pozitif duygular önce bizi etkiliyor. Boşuna dememiş Atalarımız "iyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir " veya " iyilik eden iyilik bulur " diye. İlk önce karşılığını insan kendisi alıyor. Nasıl mı ? Sağlık olarak. Karşılık beklemeden yapılan iyilikler insanı mutlu eder, stresi azaltır. Bu da daha az hastalık demek . Üstelik insan üzerindeki pozitif etkisi de dalga misali yayılır. Önce en yakınımızda olanlardan başlar sonra etrafta tanımadığımız insanlara yayılır.

Kitapta hayatın her alanından örneklere ve araştırmalara yer verilmiş. Bebeklerden annelere, alzheimer hastalığından suyun gücüne, danstan strese kadar. Sonuç olarak yok yok kitapta.

İyiliğin Hareket Hali 'nde ise yazar " Dünyayı tek başına nasıl değiştirebilirsin ki?" sorusuna cevap vermek için kaleme almış. Bedensel sağlık , zihinsel denge, ilişkiler, ekoloji, verimlilik , içsel yolculuk ve iyilik hareketinden oluşan yedi ana alanda oluşturulmuş 210 madde yer alıyor.


İlk sayfayı açar açmaz ne kadar farklı ve renkli bir kitap ile karşı karşıya olduğunuzu anlıyorsunuz. Şekiller ve emojilerle karşılıklı etkileşim sağlanması amaçlanmış. Üstelik bazı maddelerin de İyiliğin Bilim Hali 'ndeki hangi madde ile ilgili olduğu belirtilerek iki kitap arasında dayanışma sağlanmış.



   Kitapta mikro eylemler ile hayatta nasıl farklılık yaratabileceğimiz anlatılmaya çalışılmış. Büyük değişimler birden bire olmaz ufak adımlar ile başlar.

" Koşulsuz, kuralsız, alışverişsiz ve sınırsız sev. "

Her alanda farklı , minik minik tüyolar ile yazar farkındalık yaratmaya çalışıyor. Belki kitapta yazılanların çoğunu biliyoruz fakat bilmek yeterli mi ?? Ne kadarını uygulayabiliyoruz. .. İşte bu durum şaibeli.

İki kitap da tavsiyemdir. Herkesin okuması gereken kitaplar olduğunu düşünüyorum.

Kitaptan alıntılar : 

" Doğa insan olmadan da yaşar ama insan doğa yok olduktan sonra yaşayamaz. "- Poul Ehrlich-

Ayakkabılarını çıkar, toprağa yalınayak bas. Toprağın cömertliğini teninde hisset.

Daha önce reddedemediğin için kabullendiğin bir şeye bu kez "Hayır!" demeyi dene.

Hayatındaki her canlıya karşı cömertliğini göster.










                                                            Kozmokitap

5 yorum:

  1. yani haranın kitapları iyi mi diyosuuun duydum ama okumadım hiç :)

    YanıtlaSil
  2. Adını duyup da okuyamadıklarımdan. Güzel güzel anlatmışsın insanın iştahı açılıyor :D

    YanıtlaSil
  3. Metin Hara'nın bu kitapları çok haber oldu..İlgimi çeken türler bunlar,bakacağım en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
  4. Bu yayinin gözümden kacmis tabii ki not alalim 😊

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, bilmek yeterli mi? ve ne kadarını uygulayabiliyoruz sorusuna bence en önemli cevap okumaya devam etmek.Teşekkürler paylaşım için..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.