6/06/2018

# Gölün Dibindeki Ev # İthaki Yayınları # Josh Malerman # Kitap Yorumu

Gölün Dibindeki Ev - Josh Malerman

Gölün Dibindeki Ev

" Yani evet mi diyorsun ?" diye sordu James kızın hareketlerini doğru yorumladığından emin olmaya çalışarak.

Nasıl hayır diyebilirim ki? 
" Nasıl hayır diyebilirim? Hiç tanımadığım biriyle kanoya binmek ister miyim? Evet . Çok isterim. "
    İkisi de on yedi yaşındaydı. İkisi de korkuyordu. İkisi de evet diyordu.


Çok merak ederek aldığım , kapağı ve ismi çok hoşuma giden kitabı sonunda okudum. Kitapları merak edip alıyorum fakat hemen okuyamıyorum. Elimdeki kitap bitmeden okumayayım diyorum sonra gözüme başkası ilişiyor ve kitap sonraya kalıyor maalesef... Bu nedenle artık elimdekilar bitmeden kitap almamaya karar verdim. Kaçamaklar hariç :))

  Josh Mallerman'ın en çok sevilen kitabı Kafes imiş. Ben Kafes'i okumadım. Bir dönem sosyal medyada kitabı o kadar çok gördüm ki okumak içimden gelmedi. Şimdi Gölün Dibindeki Ev bitttiğine göre bir ara o kitabı da alıp okumayı düşünüyorum, çümkü çok merak ettim. Önce Kafes'i okumuş olanlar Gölün Dibindeki Ev'i okuyunca hayal kırıklığına uğramışlar. Ben yazarın kalemini bilmediğim ve baklenti oluşturmadığım için sevdim kitabı.

  Kitap bir gerilim kitabı değil başta belirteyim. Gerilim beklentisi ile okunduğu için hayal kırıklığı yaratmış da olabilir. Bir gizem kitabı demek daha doğru olur.

  İki genç üzerinden işleniyor kitap. On yedi yaşında iki genç , James ve Amelia . Birbirlerinden hoşlanan bu iki genç ilk randevuları için gölde kano ile gezmeye çıkarlar. Göl gezintisi sırasında gizlenmiş bir tünel bulurlar. Bu tünelden kano ile zar zor geçen gençler yeni bir göle geçiş yapmış bulurlar kendilerini. Gözlerden uzak olan bu gölü çok severler. Ençok da gölündibinde gördükleri evi...


Karanlık dediğin ışığın yokluğundan başka neydi ki?


  Gölün dibinde iki katlı ve oldukça iyi durumda olan bir ev vardır. Bu ev çocukların ilgisini çeker ve araştırmaya kara vererek dalış yaparlar. Evin içi oldukça iyi durumda ve aynı zamanda tarif edilemez biçimde tuhaftır. Bu durum o yaştaki gençlerin çok hoşuna gider. Bir çeşit özel alanları olmuştur. Artık vakitlerinin çoğunu gölde ve o tuhaf evde geçirirler.

Delirdik, diye düşündü James. Aşktan delirdik.

  Evi , evin sırrını , olan paranormal olayların kaynağını merak ettiğimi söylemeliyim. Fakat kitaptaki asıl özne ev değil , çocuklar ve onların yaşadıkları. Yazar da onlara yoğunlaşmış ve böylece ev ikinci planda kalmış. Okuyucuları hayal kırıklığına uğratan olay da bu sanırım. Birbirlerinde ilkleri yaşayan iki genç ve onların duyguları, araştırmaları sonunda buldukları anlatılıyor kitapta.

  Bir günde hızla okunan bir kitap. Fazla bir beklentiye girmeden okrsanız hayal kırıklığına uğramazsınız.

Kitap Hakkında Yazılanlar : 

“Josh Malerman bu işi biliyor.”
                 -Hugh Howey, Silo serisinin çoksatan yazarı- 

 “Josh Malerman ilk aşkın getirdiği o peri masalı havasındaki nostaljiyi ustalıkla yansıtıyor ve biz okurlar da gerilimi hissettiğimizde bile uyarı işaretlerini görmezden gelip, bile isteye o yolda ilerlemeye devam ediyoruz.”                -LitReactor.com- 

 “Gölün Dibindeki Ev, klasik korku anlatılarında çıtayı yükseğe koyuyor. Malerman cüretkâr ve yetenekli bir hikâye anlatıcısı.”
             -Dead End Fullies- 

 “Malerman, bu harikulade korku hikâyesinde, bizi aşk ve büyünün soğuk sularına sokuyor, iki gencin bu sulara açılma macerasını incelikle anlatıyor.”
              -Livius Nedin, Booked, Podcast-





Kitabın Adı :Gölün Dibindeki Ev
Yazar :Josh Mallerman
Yayınevi :İthaki Yayınları
Orjinal adı : A House at the Bottom of a Lake
Çevirmen :Aslı Dağlı
Sayfa Sayısı :184


2015 ve 2016’da Türkiye’nin En Çok Satan Korku Gerilim Kitabı Olan Kafes’in Yazarı Josh Malerman’dan Tüyler Ürpertici, Yepyeni Bir Roman!
İkisi de on yedi yaşındaydı.
İkisi de korkuyordu. İkisi de evet diyordu.
 Mükemmel bir ilk randevuydu: üzerinde kanoyla kürek çekilen göller, sandviçler ve soğuk içecekler... Ama Amelia ve James aniden suyun altında yaşamlarını sonsuza dek değiştiren bir şey keşfettiler.
İki katlı.
Bir bahçeli.
Ve ön kapısı da açık.
Gölün dibinde bir ev.
Amelia ve James için tek bir kural var: Evle ilgili soru sormak yok. Peki böylesine muhteşem bir yerin, belli bir bedelinin olmaması mümkün mü?
  İkili dalgaların altında parıldayan evde vakit geçirirken gerçekler de ortaya çıkmaya başlıyor:
      Bir Evin Boş Olması, Orada Kimse Olmadığı Anlamına Mı Geliyor?




Josh Malerman :

Josh Malerman

24 Temmuz 1975’te doğdu. Çıkış kitabı olan Kafes, 2014’te yayımlandı. Michigan’da yaşamakta olan Malerman, “The High Strung” grubunun solistidir.


                                                   






Yazarın Okuduğum Diğer Kitapları : 

Kafes 








                                                      Kozmokitap





3 yorum:

  1. Gençlik kitaplarını çok severim analiz için teşekkürler not alındı

    YanıtlaSil
  2. Kafesi merak ediyordum simdi bunu da merak ettim 😂😂😂

    YanıtlaSil
  3. hımmm bu yazarı okuyom bunu da okudum. bunlar hafif gerilim gibi işteee :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.