6/05/2018

# Beyaz Baykuş Yayınları # Jane Corry # Kitap Yorumu # Kocamın Karısı

Kocamın Karısı - Jane Corry || Kitap Yorumu

Kocamın Karısı

İlk gördüğüm anda ismi ile beni kendine çeken bir kitap oldu Kocamın Karısı . Hele de kapakta yazan " Üç kişi bir sırrı paylaşabilir ; eğer aralarından ikisi ölmüşse. " yazısını görünce "tamam , işte bu tam benlik :)) " dedim. Dedim demesine de kitabı öyle hemen almadım ...

   D&R mağazasında indirim reyonunda kitabı görünce bahsettiğim gibi kitaba aşırı bir çekim hissettim . Kitabı elime aldım , reyonlar arasında gezerken elimde taşıdım tam kasaya giderken evde okunmayı bekleyen kitaplarım aklıma geldi ve onlar bitesiye kadar uzun bir süre kitap almayacağım diyerek irademi son damlasına kadar kullanarak kitabı yerine koydum... Bu olay bir hafta sonra tekrar yaşandı. Nefis ve iradem arasında yaşanan savaşta iki, hafta üst üste iradem kazandı. Üçüncü hafta tekrar mağaza ziyaretimde kitap tekrar karşıma çıkınca tamam , gel bakalım , sen bana gelmeyi çok istiyorsun deyip kitabı kapıp eve getirdim :)))

  Kitap psikolojik - gerilim türünde. Arka kapakta yazanlar ve dediğim gibi isminden dolayı merak ettiğim ve ilginç olacağını düşündüğüm bir kitaptı " Kocamın Karısı " ...  Okurken her an nerede olaylar ilginçleşecek, hangi sayfada beni şaşırtacak, nerede gerileceğim diye düşünürken bir taraftan da teoriler geliştirdim. Komplo teorileri yürüttüm. Derken hüsrana uğradım. Güzel bir kapak, ilginç bir tanıdım, ilgiyi cezbeden arka kapak yazısı arkasına saklanmış, durgun, heyecanı dibini bulmuş bir kitap ile karşılaştım.

 Lily yeni evlenmiştir ve kocası ile yeni bir başlangıç yapmıştır. Geçmişin sırlarını kocası dahil kimsenin bilmemesini istemektedir. Balayından döndükten hemen sonra avukat olan Lily bir cinayet davasını alır. Bu dava hayatında bir anda ilk plana yerleşir. Kocası geri planda kalır dava ile uğraşırken. Yeni komşularının küçük kızı Carla'ya da arada göz kulak olmaktadır genç çift. Kitabın yarısı dava sürecini , genç çiftin yaşamını ve komşuları Carla ve annesini anlatıyor. Diğer yarısı ise on iki yıl sonrasından devam ediyor. Lily artık başarılı bir avukat , kocası başarılı bir sanatçıdır. Ve geçmişlerindeki küçük Carla artık büyümüş genç bir kız olarak hayatlarına tekrar dahil olur. Ancak bu sefer Carla'nın gizli bir amacı vardır...

   İki farklı bakış acısı ile yazılmış kitap. Lily'nin anlattığı bölümler birinci tekil şahıs dilinde anlatılıyor. Carla'ya ait olan bölümler de bir  tarafından , üçüncü tekil şahıs ağzı ile anlatılıyor. Bu bölümler de Carla'nın ağzından anlatılsa daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.

   Kitabı genel olarak değerlendirmem gerekirse orta şeker diyebilirim:)) Çok beklenti içine girilmeden okunabilecek bir kitap.







Kocamın Karısı
Kitabın Adı :Kocamın Karısı
Yazar :Jane Corry
Yayınevi :Beyaz Baykuş Yayınları
Orjinal adı :My Husband's Wife
Çevirmen :Begüm Kovulmaz
Sayfa Sayısı :424


Genç avukat Lily, Ed ile evlendiğinde yepyeni bir başlangıç yapmaya, yaşamının karanlık dönemine ait sırları geride bırakmaya kararlıydı. Ancak tam da o günlerde hayatında ilk kez bir cinayet davasının savunmasını almak zorunda kaldı ve Joe ile tanıştı. Anlayamadığı bir şekilde kendini bu hüküm giymiş katil zanlısına yakın hissediyor, neler olacağını kestiremiyordu.
   Aynı günlerde Lily’nin hayatına giren biri daha vardı. Yan komşusunun küçük kızı Carla. Henüz dokuz yaşında olmasına rağmen Carla’nın da bildiği bazı sırlar vardı ve bunların ne kadar kuvvetli birer silah olduğunu çok iyi anlıyordu. Sırların ona istediği her şeyi verebileceğini erken öğrenmişti.
   Annesiyle beraber mahalleden taşınan Carla on altı yıl sonra geri dönüp de Lily’yi bulduğunda olaylar zinciri başlayacak ve kimse olacakların önüne geçemeyecekti.


                                                            Kozmokitap

4 yorum:

  1. Adi merak uyandiriyor ama yaniltici olabiliyor bu tuzaklar 😊

    YanıtlaSil
  2. 3. de artık kısmetmiş kitap sana :))) İsmi ile merak uyandırıyor ama senden çok geçer not alamamış gibi ..

    YanıtlaSil
  3. I also find the title very interesting and maybe I would have bought the book if I hadn't read this great review before. I always like to read some impressions of books before buying them in order to avoid waisting money so I like very much the book bloggers.
    Your blog is very interesting so I am following you on google+ and GFC. If you would like to do the same and support each other, I would be very glad.
    Regards,
    Flo

    YanıtlaSil
  4. hım adı kapağı güzel ama okumayız tımams :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.