8/28/2018

# Büyük Kaçış Nevbahar # Emine Doğan # Kitap Yorumu # Müptela Yayınları

Büyük Kaçış Nevbahar - Emine Doğan || Kitap Yorumu

Büyük Kaçış Nevbahar


  Büyük Kaçış serisinin ikinci kitabı Büyük Kaçış Nevbahar. İlk kitap Büyük Kaçış Zemheri'yi okuyunca çok sevmiştim. Üstelik öyle bir yerde bitmişti  ki ikinci kitap Nevbahar'ı sabırsızlıkla bekliyordum.

        "Ali, huzurun beden almış şekliydi. Artık benliğim oydu. Yuvam kalbiydi."


  Kitap hakkından çok fazla ipucu vermeden nasıl konudan bahsedeceğim bilemiyorum. İlk kitabı okumamış olanları kızdırmamak için birazcık bahsedeceğim. Kitabı tamamen anlatıp özetini çıkaranlara ben de sinir oluyorum. Kitap okuma şevkim kırılıyor.

  Yalnızlıklar ve büyük zorluklar içinde büyüyen Ayşe ve Ali'nin bir araya gelişini okumuştuk ilk kitapta. Zaten kitabın başında bir araya geldikleri için bana kızmazsınız :)) Bu kitapta da Ali ve Ayşe'nin sonunda mutlu sona ermesini okuyoruz. Tabii öyle kolay değil hemen mutlu sona kavuşmak. Daha aşmaları gereken bir çok zorluk ve Ayşe'nin geçmişi var önlerinde.

Ali, bir erkeğin kâbus tutsaklığından kurtulup aşka tutsak olmanın adıydı Ayşe için.

İlk kitapta yalnız ve çekingen bir Ayşe varken bu kitapta daha kendine güvenen bir Ayşe ile karşılaşıyoruz. Ve yine onu koruyup kollayan bir Ali. Her zamanki gibi arada kırgınlıklara yol açan iletişim kopuklukları. Karşımızdakini korumak için bazen sakladığımız şeyler ilişkinin felaketi ile sonlanabiliyor. Okuduğum çoğu kitapta ve hayatta karşılaştığım olaylarda da aynı şekilde. Bir de onun ne düşündüğünü biliyorum cümlesi var ya sinir oluyorum. Kusura bakmayın ama kimse müneccim değildir ve kimsenin aklından geçenleri okuyamazsınız. Siz deyince üzerinize alınmayın tabii , genelleme yapıyorum .

"Bir insan doğduğu günden beri yalnız olabilir miydi? Ben doğduğum günden beri yalnızdım, yalnızlığa esirdim."

Sevdiğim bir seri daha sonlanmış oldu. Ali ve Ayşe'nin hikayesini çok sevdim ben . Tabii bazı bölümler daha kısa yazılabilirdi. Fakat bu hali ile de güzel olmuş...




Büyük Kaçış Nevbahar
Kitabın Adı :Büyük Kaçış Nevbahar
Yazar :Emine Doğan
Yayınevi : Müptela Yayınları
Sayfa Sayısı :432


“Dünyaya bir melek bıraktık ama kanatları olmayı beceremedik.”
Geçmişinin gölgesinden sıyrılmak hiç de kolay değildi. Ayşe, babasının mektubundan sonra yüz yüze geldiği gerçekle o sancılı günleri resmen yeniden yaşamaya başlamıştı. Hayat onun için her zaman zor olmuştu. Fakat bu sefer daha da zordu.

Ali, bir erkeğin kâbus tutsaklığından kurtulup aşka tutsak olmanın adıydı Ayşe için. Bu sefer sevdiği adam vardı. Kanatsız meleği… Endişesi onunla boyut değiştirmiş, korkuları onun için göklere çıkmıştı.
Çünkü biliyordu, o adam durmayacaktı.
Kaçtığı gerçeğin bir adım ötesinden geldiğinden habersiz hayatını sürdürmeye devam ederken her şey tepetaklak olmuştu. Kaçışı aslında tam da sandığı gibiydi. Tehditlerin boşuna olmayışını kötü bir şekilde yaşayarak öğrendiğinde, kendini tehlikeli bir yol ayrımında bulmuştu. Çok iyi biliyordu ki seçtiği yol onun sonuydu, kaçtığı gerçekti.
Bir mektup…

Bir karanlık geçmiş…

Bir puslu gelecek…

“Bir geçmiş düşünün, bir sis gibi sinsice etrafınızı saran ve amacı sadece ölüm olan.”
Büyük Kaçış Nevbahar; umuda sımsıkı tutunanların, mutluluk arayanların, bir çırpınışın, bir özgürlüğün ve huzurda boğulmak isteyenlerin hikâyesi.

“Ali, benim nevbaharımdı.”


                                                            Kozmokitap

2 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.