4/06/2019

# Dilek Cesur # Kitap Yorumu # Seni Anlıyorum Anne # Yediveren Yayınları

Seni Anlıyorum Anne - Dilek Cesur


Seni Anlıyorum Anne - Dilek Cesur



Lohusa Kadın Ne İster? 
Doğumdan kalan kiloları hakkında konuşulmasın ister.
Dünyanın en güzel annesi olduğunu , insanların bunu sürekli hatırlatmasını ister.
Eve her gelenin akıl vermemesini ister.
Bol sütü olsun , bebeği emsin ister .
Başı kalabalık olmasın , işe yarayacak bir tane insan olsun ister .
Çocuğunu kimse elini yıkamadan ellemesin ve kesinlikle öpmesin ister . ( Yenidoğanları öpmeyelim. )
Eve gelenlerin ev işlerini yapmasını ister.
Bebeği kolik olmasın ister.
Eşinden hep yardım , ilgi ve sevgi ister.


Seni Anlıyorum Çocuk kitabının yazarı  Dilek Cesur'un ikinci kitabı Seni anlıyorum Anne. Mart 2019 da yayımlanan kitap Yediveren Yayınlarının en yenilerinden.

  Annelik yaşayarak anlamı en iyi öğrenilen bir deneyimdir. Her ne kadar hamile kalındığı zaman annelik duygusu hissedilmeye başlıyor denilse de çocuğu olan fakat anne olamayan insanlar tanıdığım gibi hiç çocuk doğurmadığı halde çok iyi olan insanlar da tanıdım. Bu duygu yürekten gelen bir his ve Allah herkese bu duyguyu nasip etsin diyorum.

Eğitimci ve yazar olan Dilek Cesur kitabın sohbet eder bir tarzda yazmış . Kendi hayatından da örnekler vererek zenginleştirdiği kitabı ebeveynlere rehber olacak nitelikte. Her çocuk kendi karakteri ile doğuyor . Bu konuda hem lisede hem üniversitede derler almama rağmen çocuğum olduktan sonra pek çok konunun kitaplardan farklı olduğunu fark ettim. Onlar yaşayan canlılar. Kİtaplarda yazan konuların aynılarını çocuklardan beklemek ya da uygulamak yanlış. Kitaplar bize rehber olacaklar ve biz de onların yönlendirmesi ile çocuğumuz için en uygun olan yöntem, seçeceğiz.

 Ben iki çocuk büyüttüğüm için kitabın bazı bölümlerinde kendimi buldum ve kendi yöntemlerimi gördüm. anne adayları ya da yeni anne olanların kitaptan faydalanacaklarını düşünüyorum. İyi bir rehber niteliğinde kitap.





Seni Anlıyorum Anne - Dilek Cesur
Kitabın Adı :Seni Anlıyorum Anne
Yazar :Dilek Cesur
Yayınevi :Yediveren Yayınları
Sayfa Sayısı :256


Annelik duygusu hamile olduğunu öğrendiğin gün başlar ve daha kucağına bile almadığın yavrun için endişelenirsin.
Hamile iken bir sorunla karşılaşır mıyım?
Sağlıklı doğabilecek mi?
Çocuğumuza iyi bir aile olabilecek miyiz?
Ve o mutlu gün!
Çocuğunu kucağına alırsın. Yüreğini farklı ve yepyeni duygular sarar. Anne olmanın verdiği heyecan ve mutlulukla evladını sarar sarmalarsın. Bir gün o yavru büyür; yürümeye, konuşmaya, merak etmeye, keşfetmeye, sorgulamaya, inatlaşmaya, dinlememeye, dağıtmaya, bozmaya ve yeni huylar edinmeye başlar. Kendini bazen çaresiz bazen de sabrı tükenmiş, ne yapacağını bilemez hissedebilirsin. Bu kitap çocuğunuzun neyi neden yaptığını anlamaya, sizin nasıl çözümler bulacağınıza ve en önemlisi sabrınızı nasıl muhafaza edeceğinize yardımcı olacaktır.
Bir anne olarak bütün annelere, “Seni anlıyorum anne.” diyorum. Kendi çocukluğumuzdan ve çocuklarımızdan kazandığım deneyimleri, yaşanmış örnek olaylar ile yüreğinizde yeni bir ufuk açabilmek adına sizlerle paylaşıyorum.
Hep sevgi, sabır ve anlayışla kalalım…


                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. İnanın güzel bir tavsiye. Teşekkürler:).

    YanıtlaSil
  2. Lohusa kadinlar konusundaki yaziya gönülden katiliyorum 😄

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.