7/14/2014

# Arkadya Yayınları # Kitap Yorumu # Sarah Jio # Son Kamelya

Son Kamelya - Sarah Jio

    Sarah Jio'nun son kitabı olan Son Kamelya'yı biraz gecikmeli de olsa sonunda okuyup bitirdim. Bu kadının kalemini seviyorum. Okumaya başlayınca bütün dertler , sorunlar bitiyor ve farklı bir aleme dalıyorum sanki.
kozmokitap
    Kitabın kapak tasarımı her zamanki  gibi çok hoş. Yazarın ilk olarak Böğürtlen Kışı romanını okuduğum zaman çok etkilenmiştim. Zamanla diğer kitaplarını da okudukça tarzına alıştım sanırım. Bu yazarın okuduğum dördüncü romanı ve beni çok da şaşırtmadı. Aynı melodinin üzerine yazılmış  farklı sözleri olan bir müzik bestesi gibi. Hoş vakit geçirmek için güzel bir kitap fakat beklentinizi fazla yüksek tutmamanızı öneririm.

    Kitabın konusuna gelince farklı zamanlarda yaşanan iki ayrı hayat ve ortak noktaları olan bir şato. Livingston Şatosu...
    Yıl 1940. Fırıncılık yapan bir ailenin kızıdır Flora. Ailesinin maddi durumunu düzeltmek için bir dolandırıcının teklifini kabul eder ve Amerika'dan İngiltere'ye dadı kisvesi altında nadir bir kamelyayı bulmak üzere Livingston Şatosuna gider.
    Günümüz... Addison ve eşi Rex tatil için Rex'in ailesinin yeni satın aldığı Livingston Şatosuna giderler. Addison geçmişinden kaçmak ve bu durumu eşinin öğrenmemesi için bu tatile gitmek istemiştir.  Bu şatoda geçmişinden saklanırken bir taraftan da gizemli bulduğu şatoyu araştırmaya başlar. Geçmişte bu bölgede kaybolan kızları da öğrenir ve araştırmasını derinleştirir.
  Geçmiş ve gelecekteki iki insanın yaşamlarının kesiştiği noktaları, Evin eski sahibesi Leydi Anna'nın ölümündeki sırrı, şatodaki gizemi yavaş yavaş aralıyor ve güzel bir hikaye ile başbaşa kalıyoruz.

   Son Kamelya
The Last Camellia
Sarah Jio
Çev:Ayhan Ece Şirin
Arkadya yayınları
345sf


3 yorum:

  1. ayy bende kitabın gelmesini bekliyorum, çok merak ettim. Hep aynı yazıyor diğer üç kitabınıda okudum günümüz ile geçmiş bir arada demek yine yazın için teşekkürler bana fikir oldu sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabınıza kavuşunca keyifle okuyun :)))

      Sil
  2. Yazarın kitaplarını elinden bırakamıyor insan. Dün bitirdim ben de Son Kamelya'yı :) Çok güzeldi...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.