9/11/2014

# Kitap Alışverişi

Kitap Alışverişim... - DR alışverişi - #1

kozmokitap


     Kitaplarda indirimlerin devem ettiğini görünce alışveriş merkezine gidipde kitapçılara uğramamak olmazdı. Okunmayı bekleyen çok fazla kitabım olmasına rağmen dayanamıyorum ve yine de alıyorum. Alışveriş yapmak bir anlamda psikoterapidir aslında. Cüzdanımızdaki fazlalıklarla birlikte içimizdeki fazlalıkları da atarız. Bayanların çoğu ayakkabı, giyecek , makyaj malzemesi veya hobi eşyalarını severler , ben de en fazla kitap almayı severim. "Kitaplarım , en iyi dostlarım , gelin beni sevindirin " demiş atalarımız. Bugünkü benim dostlarım da beni çok mutlu ettiler.

    Çok fazla kitap aldım sayılmaz aslında.Aklımda bir kitap vardı giderken , onu henüz gelmemiş görünce aa bu da varmış, ay ben bunu okumak istiyorum derken DR mağazasından üç kitap alıvermişim.
Stefan Zweig
 




     Stefan Zweig'in kalemine ve anlatım tarzına bayıldığımı bilirsiniz. Bu kitabını da okumak istiyordum Rafların arasında gezinirken denk gelince aldım. Kitapta iki öykü yer alıyor. İlk öyküdeki Amok kelimesi bir tür sarhoşluk demekmiş.Bu durumda olan birisinin öyküsü yer alıyor kitapta.
İkinci öyküde ise bir sahafın iç burkan hikayesi yer almakta imiş.








Kafka

     



      İkinci kitabım ise Kafka'dan Dönüşüm. Kafka'nın edebi yoğunluğunu en iyi anlatan kitap olduğu söylenir Dönüşümün. Kitap içerisindeki öykü,  görsellerle de desteklenerek daha da etkileyici hale getirilmiş. Okumak için gerçekten sabırsızlandığım bir kitap.










kozmokitap


Üçüncü kitabım ise Martı Yayınlarından yeni çıkan Beni Bulun kitabı . Bir servis şoförü tarafından kaçırılan Michelle Knight 'ın 11 yıllık esaretini anlatan gerçek bir öykü. Çok etkileyici ve bir o kadar da dram yüklü bir kitap.

        Satın aldığım kitaplara şimdi baktığımda aslında indirimden hiç kitap almadığımı fark ediyorum. Demek ki indirim bahane kitaplar şahane.

 







     "Beş kitap resmi var üç kitaptan bahsettin" dediğinizi duyar gibiyim:)  Gelelim onların hikayesine. Kızım tam bir manga  tutkunudur. Bazı serileri takip ediyor. Bu serilerden Bleach'in 8. kitabının çıktığını internetten görmüş ve almak istedi. Eskişehir'deki kitapçılarda bulamadık. Eve gelince gecenin dokuzunda internetten DR'ın sitesinden sipariş verdik. Ona sipariş verirken ben de yanına indirimli kitap ekledim.

Geçen hafta sipariş vermemize rağmen kitabı temin edemedikleri için bu kitaplar da bugün elimize geçti. Yani hepsini aynı gün almış olduk aslında... Bir alışveriş maceramızın da sonuna geldik. Yakın zamanda hepsini okuyabilmeyi umuyorum. Nitekim okullar açılıyor,  benim çocuklarım okula başlayacak, okul alışverişi falan derken bayağı yoğun bir hafta yaşayacağım.

                    Kitapla kalın, hoşçakalın:))

6 yorum:

  1. kitaplarınızı güzel günlerde okuyun :) blogunuz çok hoş yayınlarınız da çok bilgilendirici başarılarınzn devamını dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Geri dönmeniz beni çok mutlu etti. Sevgiler :)

      Sil
  2. Bugün Kafka'nın Dönüşüm'üne dair yapacağım ikinci yorum olacak bu. Kafka denince, Dönüşüm denince dayanamıyorum sanırım :) Dilimize farklı çevirmenler tarafından defalarca çevirilen bir kitap, bu yönüyle de çevirmenliğe ilgi duyanlar için önemli olsa gerek. Şahsen çeviri kitap okumayı pek sevmem, ara ara ortaya çıkan uydurma ifadeler, sakil duran birebir çeviriler hep itici gelir ve kitaba odaklanmamı engeller. Fakat Ahmet Cemal'in çevirisini çok beğendiğimi söyleyebilirim, kendisi Almanca'dan Türkçe'ye çeviride önemli bir isim ve Dönüşüm'ü yakın dostu Tezer Özlü'nün anısına çevirmiş. Dönüşüm'ün kendisi başlı başına insanı etkileyen bir kitapken bir de Ahmet Cemal'in çevirinin başına yazdığı 'Tezer Özlü için, ölümle kesilmiş bir dostluğun ve ortak Kafka sevgimizin anısına' notu hikayeyi daha da anlamlı kılıyor.
    Okuduktan sonra yazacaklarınızı merakla bekliyor olacağım, iyi okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Çevirmenin kitaptaki etkisi hakkında söylediklerinize katılıyorum. Kitabı okumak için sabırsızlanıyorum. Sevgiler :)

      Sil
  3. Kır Çiçeği Tepesi, hakkında güzel yorumlar okuduğum ama nedense almayı hep ertelediğim bir kitap... Beni Bulun ise son zamanlarda sık sık rastladığım ve okuduğum yorumlardan sonra merak ettiğim bir kitap... İki kitapla da ilgili yorumlarını merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Beni Bulun kitabı insanı çok etkiliyor ve etrafına karşı biraz paranoyakça bakmasına neden oluyor. Yorumu yakında blogda... Kır Çiçeği Tepesini ben de çok merak ediyorum . Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.